Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do dvacátého století dinosauři nepatří. Je ale možno té výzvě odolat? Na začátku 20. století se vydává skupina dobrodruhů na expedici, která má za cíl najít ZTRACENÝ SVĚT izolovaný od moderní doby. Díky katastrofě se všichni ocitnou uvězněni v nebezpečném a tajemném světě a musí se spolehnout jen na pomoc mladé ženy, která se sem dostala ještě jako dítě. Společně musí najít cestu ze země děsivých dinosaurů a dalších podivných a nevyzpytatelných tvorů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Maq 

všechny recenze uživatele

Už od dětských let mě fascinuje ona doba. Doyleova doba. Sbíral jsem jako kluk známky afrických kolonií a snil jsem o těch časech, kdy divočina byla dosud nedotčená, vědecké výpravy přinášely nová a nová senzační odhalení a mapy (zejména právě Afriky) v každoročních vydáních pečlivě zaznamenávaly ony úžasné objevy a s nimi spojená dobrodružství. --- Veřejnost, zejména britská, se o tyto věci velmi zajímala, a Doyle si vymyslel jedno fantastické dobrodružství navíc. Je to mnohem kvalitnější látka, než kterýkoli z Crichtonových "dinosauřích" románů a scénářů pro Jurassic Park. Jenže se nesehnal srovnatelný rozpočet. Tak už to ve světě chodí. Takže - perfektní předloha a statečné, leč na všech frontách trošku podvyživené zpracování. Snad příště... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tenhle dvoj-film mě pokaždé baví (ale koukat na něj moc často nedoporučuju). Triky nejsou k vysmání, knížku jsem četla a postavy jsou tady ztvárněny docela dobře, Hoskins, Fox a Rhys se do svých rolí hodí, Tom Ward vypadá sice míň, než jak si Roxtona představuju, ale trousí vtipný hlášky a je nad věcí, takže dobrý. Jen bych možná oželila tu linku s romancí, ale asi musí bejt holt v každým filmu, aby to lidi bavilo nebo co. Od TV filmu většinou čekám mnohem míň, tudíž je tohle nadprůměr. Obzvlášť pokud se to srovná s Lovci dinosaurů. ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých takzvaných srdcovek. Špičkový Angličtí herci obsazení do úsměvného dobrodružného příběhu, co je tak trochu o akci a tak trochu o romantice. Líbilo se mi to strašně když mi bylo asi osm, a líbí se mi to stále. Má to švih, vtip i nápad, a nehraje si to na smrtelně vážný poučný film. Tím že je to televizní, to samozřejmě nemá tak úžasné triky jako třeba Jurský Park, ale svým způsobem je to podívaná stále. Navíc to má spoustu postav, každá je charakterem úplně jiná, a každá má v příběhu své místo a svůj osobní život který s nimi na chvíli sdílíme. A.C. Doyle by měl podle mě radost, protože film byl podán s lehkostí a opravdu si vyhráli s příběh, a zároveň zachovali co nejvíce z předlohy. Napínavé, zábavné, a jednoduše prostě povedené. Myslím že takových knižních adaptací je málo. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Na televizní film velmi slušně odvedená práce. Akorát ta první půlka, důsledně se držící původního románu, mohla být zkrácená a v samotném závěru bylo zase až příliš slzopudných umíraní hlavních postav, jinak film mnohdy příjemně překvapuje. Zaujalo mne například jak autoři do děje zařadili lidoopy, kterým sám A.C. Doyle věnoval (zbytečně) mnoho pozornosti. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Po technické a trikové stránce je to bezesporu nejpovedenější zpracování známé knižní předlohy A.C. Doyla. Možná je trochu na škodu, že děj onu předlohu kopíruje snad až příliš důsledně, že autor scénáře neprokázal trochu vlastní invence, samozřejmě jen v nějaké únosné míře. Ani herecké výkony nijak nenapomáhají zdvihnout úroveň této televizní podívané výše, takže ta televiznost z ní je opravdu chvílemi cítit na míle daleko. Nicméně komu se líbil seriál Putování s dinosaury, ten by se při tomhle nenáročném filmu mohl docela dobře pobavit. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama