Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tenhle dům je jako stvořen pro malé hnízdečko lásky. Mladá Jane se do něj nastěhuje s velkým nadšením. Ale s tímhle místem není něco v pořádku. Ve čtvrtém patře se v tichosti plíží zlo, které ovládne její strach a které ji denně terorizuje. Kdo má tyto hrůzy na svědomí? Stařenka, se kterou Jane sousedí? S podlomenými koleny se vyděšená dívka brzy dozvídá šokující pravdu, je už ale příliš pozdě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Terva 

všechny recenze uživatele

Juliette Lewis to je ta osoba, kvůli které jsem si tento film v půjčovně vybral. Nečekám od toho nic extra, ale herecké obsazení je přinejmenším zajímavé. Ve filmu mě vadila ta absence záclon, oni neznají základní věc pro udržení soukromí - divné. V tom baráku čumí každý každému do oken a když náhodou vidí, že ho někdo vidí tak se hned začne schovávat a zatemňovat - jak by každému pomohla obyčejná záclona. CITÁT - Vy štvete mě, já budu štvát vás !!!! Scéna se švihadlem a repro bednou na podlaze je úžasná. Film se zatím vyvíjí velice dobře, pěkné drama, zajímavé zápletky, leč sedmdesátá minuta mě zarazila. Ty polyesterové " fazole " u sousedů - to bylo hodně nepravděpodobné a divné. Ten konec nebyl moc dobře zvládnut a tak místo tří dávám jej dvě hvězdy. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné, až to bolelo, a se spoustou nedořečeného. Motivace hlavní záporné postavy mi zůstala utajena, ale psychopati mít motivaci přece nepotřebujou. Doufám. Nicméně atmosféra nebyla špatná - a jakkoli mi nevadí ani myši, ani červi, taky bych jich nemusel mít plnou vanu. A otvor v podlaze mi připomněl Sherlocka Holmese a povídku Strakatý pás (ačkoli mi je jasné, že tvůrci to tak asi nemysleli :-) O bradavky Juliette Lewisové, které to jinak moc neslušelo, lepší průměr. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tajemný starý dům ve městě, pět pater bez výtahu. Jane uvítá příležitost, když po své tetě získá byt, a tak si bude moci vyzkoušet bydlení o samotě. To ovšem nemůže skousnout Greg, její přítel, jenž si myslel, že se nastěhuje k němu do domu na venkově. Jane brzy zjistí, že se dům, a především sousedka ve čtvrtém patře, proti ní spikly. Housenky, červi (přesněji larvy - drátovci), myši. Tuk na schodišti. Explodující dlaždičky! Hrůzy se stupňují a nakonec Jane bojuje o život. Asi většina pozná ještě před koncem, kdo za vším stojí, já tedy alespoň tušení měl. Poslední záběr je vcelku zbytečný, ale pokud snad někdo neuhodl, pak třeba nápovědu uvítá. Lewisová směrem k závěru vypadala, že se skutečně pomátla...slušný výkon. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bydlím v panelovém domě na sídlišti, takže o sousedských vztazích vím hodně a mohla bych o nich napsat román, ale rozhodně by nedosáhl hororových rozměrů. Občas se sice přihodí taková menší šarvátka, ale vždycky se to řeší v klidu z očí do očí. Na herečku Juliette Lewis se asi budu muset zaměřit, protože mě začíná zajímat. Kdyby se tenhle film uchopil trošku jinak, byla bych mnohem spokojenější. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem poměrně dlouho sháněl než jsem ho našel někde ke stažení. Na konec se z toho vyklubala docela slušná podívaná. Spoiler- od 35 minuty jsem pojal podezření, že za vším stojí přítel Jane (ten moderátor počasí) a konec mě to myslím potvrdil, nebo se pletu? A motiv? Jednoduchý , aby se Jane nastěhovala k němu a jak to zařídit? Vystrašit jí k smrti ,aby už jí ani nenapadlo bydlet sama. Solidní horor, to hodnocení je poměrně objektivní. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v americkém New Yorku a v kanadském Saint John. (Terva)

Reklama

Reklama