Reklama

Reklama

Skin Too Few: The Days of Nick Drake, A

všechny plakáty

Obsahy(1)

Nick Drake - anglický folkový zpěvák, textař a hudebník. Dokument zachycuje zpěvákův krátký šestadvacetiletý život s jeho nezvykle plachou povahou a dílo, jenž bylo plně oceněno až po mnoha letech uplynulých od jeho úmrtí... (Ghoulman)

Recenze (2)

vaja 

všechny recenze uživatele

Když někdo stihne do šestadvaceti let vydat tři alba, zároveň je takový introvert, že není schopen veřejně vystupovat, vypadá jak Jim Morrison a ještě se zvládne předávkovat antidepresivy, nelze se divit, že toho o něm jeho známí, ani samotné příbuzenstvo mnoho neví. Nick Drake světu zanechal tři výborné folkové kousky a já žasnu nad tím, že se byl schopen na deskách takto odhalit. Téměř padesátiminutový dokument, kterému vládne hlavně skvěle vyprávějící Nickova sestra je adekvátní pocta polozapomenutému kultovnímu umělci. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Částečně dokumentární a částečně propagační snímek chronologicky studuje krátký a smutný život zpěváka a kytaristy Nicka Drakea (1948-1974). Jeho starší sestra Gabrielle (herečka), nám vypráví příběh od narození bratra v Barmě a o dětství ve Warwickshire, životě v Cambridge, Londýně a u rodičů v Tanworthu. Rodiče popíší jeho zvyky i osobnost, ale nějákou hlubokou studnu nových informací nečekejte. Vyjádří se i přátelé, producenti a spolupracovníci jeho tří alb. Průběžně zazní jedenáct Drakeových nahrávek, které doprovází záběry z Nickova pokoje, ve městě, nebo po krajině ve Warwickshire. ()

Reklama

Reklama

Reklama