Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amsterdamský úředník Walter si na svoji pracovní cestu pozve manželku a dceru Melissu. Protože mají problémy s ubytováním, nedávají pozor na svoji dceru, která se jim ztratí... Náhle se octne na ulici a stane se svědkem vraždy... Vrah ji spatří. Pronásleduje Melissu a ona se snaží žádat o pomoc a všechno vysvětlit... Má to skutečně těžké - je totiž němá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pokračuji ve filmech režiséra Dicka Maase. Na tento přes který jsem se dostal k Fantomovi Amsterdamu jsem kápnul díky nečekaně pozitivnímu hodnocení od Laca, což mě zarazilo i vzhledem k tomu kdo ten film uploadnul. Každopádně souhlasím, že to není žádná nuda i když podle zdejších komentářů je zjevné, že spoustě lidí charakteristický rukopis tohoto režiséra nesedne, ale za mě zatím ok. Jasně tohle už je víceméně čistokrevná trashovka s občas hodně za vlasy přitaženými scénami, ale pokud to někdo bere vážně, tak je to jeho chyba a ne chyba filmu, protože ta nadsázka je tu zjevná. Každopádně souhlasím, že ta závěrečná akční scéna má i profesionální kvalitu. Ať nežeru Fantom mě bavil víc, ale i tak pohodová trojka.55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film od ktorého som nič nečakal a dostal som neskutočne zábavný mix žánrov. Prvá tretina pôsobí ako čiernohumorná variácia Sám Doma: Stratená v Amsterdame. Sledujeme ako sa hluchonemé dievčatko stane svedkom vraždy a tak v uliciach Amsterdamu uteká o život pred dvoma zloduchmi. Dokonca aj spôsob akým sa stratí rodičom v hotely a skončí na ulici pripomína Sám doma 2. Síce nemôže požiadať nikoho o pomoc (prefíkaný scenárista), ale fyzicky je na tom sakra dobre a behom filmu zvládne pár nebezpečných kaskadérskych kúskov. Našťastie dvojica zloduchov je podobne imbecilne neschopná ako Mokrí banditi (Michael Chiklis je mozgom celej operácie a Corey Johnson je ten totálne vymletý poskok s pištolou), takže behom filmu budete viac ľutovať ich. Alebo skôr sa smiať nad ich neschopnosťou napríklad aj doraziť polomŕtveho človeka. V druhej polovici sa z filmu načas dievčatko vytratí a zloduchovia trochu zmenia taktiku, aby sa v poslednej tretine naplno rozbehol súboj medzi dievčatkom a jedným zloduchom. Tentokrát to má miestami až hororovú atmosféru, keďže sa o život dievčatka trochu bojíte, ale zároveň sa nasmejete jak neustále o niečo zloduch zakopáva. V tomto smere mi to pripomenulo sériu Vreskot. No a vo finále sa dočkáme parádnej naháňačky v uliciach v ktorej sa otec dievčatka (Hurt) na streche zbesilo idúcej sanitky zahrá na Jackie Chana z Police Story. Takže celkovo som nadšený to nízke hodnotenie tu nechápem. Ľudia asi už nemajú zmysel pre humor. 8/10. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Detských svedkov vraždy sme už vo filmoch mali habadej, aj tých nemých, takže jediná vec, ktorá mohla zaujať, odpadá. V tom, ako 10-ročné dievčatko ťahá vždy za dlhší koniec povrazu s nájomných vrahom, by jej závidel aj sám Kevin. Aj keď tvorcovia nám veľmi neodhalia spôsoby, ako sa z niektorých situácií dostane (ako vyliezla na strechu výťahu, ako prišla na to, že je vrah v byte...) Zbytočne vypisovať všetky nezmysly tohto filmu, je ich tu na každých 10 minút tucet. Chudáci Holanďania, že sa toho museli zúčastniť a chudák William Hurt, kam až jeho kariéra padla. Tento film som si pozrel na jeho pamiatku a budem spomínať hlavne na jeho úlohy v skvelých filmoch z rokov 80tych RIP ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Jen oprava k "Obsahu": AMERICAN pharmaceutical executive Walter Richmond takes a business trip to Amsterdam, accompanied by his wife Cathryn and their 10-year-old daughter Melissa, ....... A dojmy?? Typické béčko, pokud ne ještě horší. Naivní, čestní a starostliví američtí rodiče a jejich sice němá, ovšem vysoce inteligentní a fyzicky zdatná dcerka se ocitají v nebezpečné Evropě, reprezentované Amsterdamem, kde panuje zkaženost, násilí, ulice jsou plné zlodějů a bezdomovců. Jsou konfrontování postupně s neochotnými úředníky, zaměstnanci hotelu a neschopnou místní policií. Stejně tak neschopný a doslova debilní je ústřední kriminálník, který po celou dobu filmu za asistence svého kolegy, usiluje o život Melissy. Kolorit evropské dekadence je dokreslován výskytem úchylné popové hvězdy a dam z "Red Light District(u)". Vše končí samozřejmě dobře, díky udatnému výkonu amerického tatínka a neohrožené Melissy. Rodinka se pravděpodobně vrací do "bezpečných a čitelných" Spojených států, poněvadž i návštěva Říma, kam by si možná rádi odskočili jim připadá příliš riskantní. (Polehčující okolností filmu je, že jeho tvůrci pocházejí z NL a D, ač do hlavních rolí obsadili herce ze zámoří.) Dvě hvězdičky dávám za krásný noční i denní Amsterdam a srozumitelnou angličtinu. A protože tenhle komentář vyznívá fakt negativisticky, tak jen podotýkám, že Holandsko i USA jsem měl to štěstí procestovat a mám obě země velice rád.. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale né, to je zase on ?? Učí tě mluvit, a tys mu nezaplatila nebo co ??" ;) Béčko jako kráva ?? Částečně jistě, především však Němý svědek platí za další hrůzně nepochopený a silně nedoceněný hybrid bláznivého Tulipána Dicka Maase.. Tahle typická maasovina tančí na hraně záměrné sebeparodie, tentokrát si pohrávajíc s thrillerovými klišé.. Znovu výtečně obsazené, znovu velmi zábavné.. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama