Reklama

Reklama

Recenze (3)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film nejen o přátelství novináře a policisty na pozadí krátkodobého mezinárodního válečního konfliktu (šestidenní válka Egypt vs. Israel a Sýrie 1967) začíná netypicky snad tou nejakčnější scénou celého snímku. Po takovém začátku, i přes pravidelné udržování prvků thrilleru s ústřední postavou aktivního novináře v pohnuté době, získává Vrabčák postupně až protikladnou polohu, kdy se stává naopak místy až komorním příběhem zcela obyčejných lidí žijících svou profesi, každodenní vztahy i běžný život, do něhož vstoupila krátkodobě, přesto nevyhnutelně s pocitem strachu, napětí či neopakovatelné potřeby v rámci své profese aktivně konat, aktuální politická situace. Júsuf Šahín točí filmy, které mě snad vždycky zaujmou hned první scénou, následují vyprávěním, ve kterém se toho neustále cosi zajímavého děje, že mě i přes případná slabší místa nikdy jen tak nepustí, a přijdou se závěrečným vyvrcholením, kdy nedutám už úplně... výjimkou z jeho barevné tvorby byly pro mě zatím pouze dva nebo tři filmy, které Šahín kdovíproč místy přetvořil na orientální muzikál. To však naštěstí nebyl případ právě komentovaného snímku, v němž i občasný (kratší) zpívaný hudební doprovod vhodně dotvořil atmosféru a kde mě zaujaly i výkony hlavních herců, (zde neuvedeného) Seifa Abdelrahmana a Salaha Kabila. [85%] ()

Ventill 

všechny recenze uživatele

Příběh madého policisty a mladého novináře. Egypt v období Izraelské invaze do pásma gazy. Začátek poutavý, potom hodinu nic moc, a třetí hvězdu dávám za závěr. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Egypt před válkou s Izraelem 1967, profil společností a jejími náladami...Odvážné zachycení erotického sblížení mladého muže s dívkou, obraz se prolne do začátku války...V závěru Násirův projev.(70%) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama