Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž vyšetřuje zmizení své sestry s pomocí její spolubydlící. Odhaluje stopu prostituce, incestu, vydírání a vražd. (JasonCZ)

Recenze (4)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neznámý, tzv., "hidden gem" flick ... No v podstatě se jedná o giallo, kde vrah vraždí striptérky z jednoho ne příliš exkluzivního baru. Do města a do baru přijíždí bratr první oběti a pátrá po své ztracené sestře. Později se seznamuje s jednou ze striptérek a spolu s ní pátrají po vrahovi. Ten postupně vyvraždí celý "barový ansábl", ale nakonec se odhalí celé tajemství proč, nač, zač a hlavně kdo a všechno dobře dopadne ... Taková klasika, která se ale vyznačuje jednou váraznou vlastností a tou je erotika a prostředí, ve kterém se film odehrává. Film je docela dokonale "sleazy", odporný bar, odporní štamgasti, hnusné hotelové pokoje i policejní stanice je hnusná ... prostě nepříjemný slizský film. Plus každá z "hereček" - obětí předvede perfektní striptíz, nahota je skutečně značnou náplní filmu (ovšem jenom vršky). Navíc zde vystupují fakt pohledné holky, žádné štětky z ulice a vypadají fakt dobře. Plus perfektní sexuální scéna hlavního hrdiny s milovanou striptérkou. Vraždy jsou ok, ale je jich málo a o nic extra se nejedná, jedna je docela dlouhá a brutální (vana), jinak je to většinou "fik, fik" nějakým nožem nebo břitvou apod. Sice ztracený a zapomenutý kanadský horror, ale to neznamená, že by se jednalo o nějakou pecku. Prostě průměr, ovšem zajímavé je, že je to kanadské giallo (slasher to rozhodně není ...), což je asi jedinné co znám, na tohle byli většinou vždy taliáni, navíc v 80. letech tento žánr už těžce zanikal ... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Chudobnejší slasher s príchuťou gialla, dochutený ešte jemnými náznakmi snuffu či sexuálnej zvrátenosti, odohrávajúci sa na pozadí nočných klubov pre dospelých v Amerike, ktorú režisér Don McBrearty vykresľuje ako dieru neresti s množstvom prostitútok a go-go tanečníc. V skutočnosti sa ale American Nightmare filmoval v Kanade a to konkrétne v provincii Ontário (Toronto) v roku 1981, kedy bol film aj dokončený. Vydania sa však ale film dočkal až o dva roky neskôr. Rozpočet odhadovaný na 200,000 kanadských dolárov, bol v konečnom dôsledku tým základným limitujúcim faktorom kvality. Miestami nedostatočné osvetlenie, absencia základného hudobného motívu (soundtrack v značnej miere nahrádzajú hudobne ozvučené vystúpenia striptérok na pódiách), vlažné herecké výkony a iba 16 mm video formát na ktorý sa film zaznamenával, sú toho jasným príkladom. Nočná “americká“ mora prepuká v posteli akéhosi lacného motelu, kde sa Isabelle stane prvou obeťou oplzlého vraha s britvou a rukavicami. Lenže ešte pred svojim nedobrovoľným odchodom do neba prostitútok, sa rozhodla zveriť so svojimi obavami listom bratovi Ericovi – nadanému pianistovi, ktorý neváha ani minútu aby opustil svoj klavír a skladanie nových piesní a vydal sa tak svoju sestru zachrániť a objasniť dôvody jej obáv. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento thriller operuje s klasickými štýlmi a metódami, aké sa videli a vidieť stále budú. Avšak v podobenstve, ktoré pripomína skôr ambiciózny, ako na úkor diváka vypočítavý počin. Nie vždy to však v  tomto prípade funguje. Väčšinou nuda, málokedy napätie a erotické dusno. ()

Reklama

Reklama