Reklama

Reklama

Napínavý dramatický příběh o korupci a rasismu v úřadu losangeleského šerifa. V napínavém dramatickém příběhu o korupci a rasismu v úřadu losangeleského šerifa sledujeme osudy J.J. Johnsona, mladého absolventa policejní akademie, který je přidělen do kanceláře šerifa. Je vůbec prvním a také jediným černochem na tomto místě. Útrapy a ponižování, které zakouší od svých kolegů, ho vedou k tomu, aby zamlčel jisté okolnosti případu, v němž je hlavním podezřelým osoba tmavé pleti. Později najde Johnson porozumění u Debory, jediné dívky ve sboru, s jejíž pomocí se snaží odhalit korupci v šerifově oddělení. Takovým počínáním samozřejmě ohrožují oba mladí lidé své vlastní bezpečí, a proto se musejí rozhodnout, zda jsou schopni riskovat své životy za cenu nalezení pravdy a spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (7)

VanTom 

všechny recenze uživatele

"Chránit a sloužit" natěšený zelenáč brzy zjišťuje, že vysněnou práci (nebo aspoň stanici, kam byl přidělen) prolézají korupce, rasismus, šovinismus, protekcionismus. Solidní policejní a soudní krimi drama se může opřít o dobře napsané postavy i ne-úplně-černobílý příběh, byť pár vodítek po cestě ztratí a vyzní tak nějak neúderně do ztracena. Lepší 3*. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené, napsané i zahrané policejní drama, mezi jehož klady patří především to, že se snaží o komplexnější pohled. Skoro žádná z postav není černobílá a dokonce i policisté, kteří se snaží dostat nevinného do vězení, nejsou podáni jako monstra, ale jako normálních chlápci od rodin, kterým už zřejmě jejich práce totálně přehodila žebříček hodnot. Téměř každá role je obsazená nějakým hereckým veteránem a když člověk vidí nasranýho Michaela Ironsidea jako rasistickýho poldu, může s přehledem konstatovat, že se casting povedl. Z dnešního pohledu se už podobné téma může zdát ohrané. Zvlášť poté, co na plátna kin vtrhly filmové adaptace knížek Jamese Ellroye. Je třeba si ale uvědomit, že Glass Shield vznikl v roce 1994, což je teprve pár let poté, co Los Angeleská policie zmlátila Rodneyho Kinga a vyvolala tím místní nepokoje. Každopádně pokud má někdo rád filmy jako Temný stín nad L.A. nebo Street Kings, neměl by být Glass Shieldem zklamaný. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle mě nakonec docela příjemně překvapilo. Nechtělo se mi do toho moc jít, protože jsem se obával dalšího uvědomělého sociálního dramatu bojujícího za práva negrů a feministek v policejních uniformách. Nakonec, ale zbytečné obavy. Film dobře zobrazuje zkorumpované a elitářské prostředí émerických polišů kteří odrovnají každýho kdo se liší, nebo jim to chce narušit. V rámci žánru to nakonec funguje víc než obstojně.65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Suhlas s vegetolom. Je to solidna krimi drama o skorumpovanom policajnom oddeleni v ktorom vladnu rasove predsudky. Herci su dobre obsadeni a podavaju kvalitny vykon. Davam tomu silne 3*. Na stvrtu mi chybal raznejsi koniec, ci uz v podobe sudneho procesu v ktorom by sme sledovali ako dostanu vinníci po prstoch, alebo hoci aj v podobe cool beckovej definitivnej prestrelky. Suchy titulok o tom jak dopadli jednotlivi vinnici ma dostatocne neuspokojil. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama