Reklama

Reklama

Dítě, které se chtělo stát medvědem

  • Dánsko Drengen der ville gøre det umulige (více)

Obsahy(1)

Malý chlapec musí podstoupit tři medvědí zkoušky. V daleké divočině porodí medvědice mrtvé medvídě. Je velmi nešťastná a nechce se jí žít. Její druh proto ukradne lidské novorozeně z nedalekého příbytku. Malého chlapce začnou učit všem dovednostem, které potřebuje medvěd k životu. Mezitím žena hluboce truchlí nad ztrátou svého syna, a proto její muž vyrazí po jeho stopách. Zabije medvědici a přivede chlapce zpět. Ten však už není schopen žít mezi lidmi a cítí se medvědem. Vydá se zpět do lesa a hledá Ducha divočiny, aby se dozvěděl, jak se stát opravdovým medvědem: musí podstoupit tři medvědí zkoušky. Musí bojovat s Mořem, Severním Větrem a nejhorším ze všech, Samotou. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Axis 

všechny recenze uživatele

Snad jen Seveřané dokážou mít podobné legendy. Drsné a milé zároveň. Animovaný styl tomuto dílu dává zajímavý nádech. ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Pohádka z říše sněhu a ledu vypráví o síle mateřské lásky, zvířecí i lidské, hravosti dětství i touze po vlastní cestě a svobodě. Animace citlivě doplňuje bílou krásnými jemně pastelovými barvami a pěkně souzní s hudebním doprovodem. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Názov mal skôr znieť Dieťa, ktoré sa stalo medveďom, sa opäť stalo dieťaťom, ktoré sa chcelo stať medveďom. Filmíku nemožno uprieť originálny príbeh odkazujúci na eskimácke mytologično, aj keď legenda to asi nebude, keďže sa v animáku preháňajú snežné skútre a pod. Tvorcovia sa tiež snažili o vierohodne vyzerajúce konanie postáv a vôbec života v Arktíde a neštítili sa do detského animáku zakomponovať zabíjanie a krv. Čo mi však vadilo, bola animácia, ktorá bola veľmi zjednodušená, skoro až odfláknutá a miestami nevkusná. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama