Reklama

Reklama

Vlkodlak v dívčí polepšovně

(neoficiální název)
  • Itálie Lycanthropus (více)
Trailer

Obsahy(1)

V dívčí škole je několik studentek zavražděno vrčícím stvořením podobným vlkovi/člověku. Podezření padá na nově příchozího učitele. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

raimi 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná černobílá stařinka. Jeden z prvních poválečných italských hororů, které spustili silnou vlnu žánrových filmů, který tak milujeme. Navíc jde o první italskej vlkodlačí biják, mix gotiky a dobrodružnýho filmu, spolu se silným vlivem universalovských monster hororů. Vyloženě jsem se kochal vděčným prostředím dívčí polepšovny v zámeckých kulisách, plným krásných děvčat se zapalujícíma se lýtkama. Nesmí samozřejmě chybět scény v nočních košilkách, nějaká to koketérie a ke konci dokonce dojde i na šťastnou náhodou odhalená dívčí ňadra (ano, měl jsem radost). A bože, jak mně uhranula krása Barbary Lass, což je umělecké jméno Barbary Kwiatkowské. Polské krasavice s obrovskýma kukadlama, která ve filmu najde oporu a bezpečí v náruči ztepilého učitele Carla Scheleho. Příjemná vintage záležitost. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další vlkodlačina kterou jsem neviděl, při tom filmy s vlkodlakama miluju. No a tak jsem do tho šel s naprostým nadšením a abych se přiznal nějak zklamaný nejsem, ba co víc byl jsem mile překvapen. Film se krásně chýlí ke konci, nějaké nedomyšlené věci tu jsou ale kašle se na ně, člověk-vlk je sice odhalenej(divákem) hned od začátku ale to je fuk, je to prostě parádní béčko. Navíc vlkodlak nevypadá vůbec špatně. Parádní kousek. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý vlkodlačí zářez, kde maska monstra je strohá, a přesto dostatečně efektní a funkční. Příběh se odehrává v dívčím internátě pro problematická děvčata. Nejde ale o klasickou polepšovnu, jelikož zde není vězeňský dril - ředitel je k dívkám benevolentní a mají určitou volnost. Jakmile by ji ale zneužily, šly by do klasického nápravného zařízení. Když sem nastoupí nový profesor, původně lékař Julian Olcott, který si zničil kariéru, dojde k zabití jedné z dívek. Policie je přesvědčena, že za tím stojí vlci, avšak divák ví, že jde o vlkodlaka. To si ale začíná myslet i Olcott. Jednou smrtí to nekončí, navíc došlo na vydírání, vztahy mezi postavami se komplikují, podezřelých je zdá se více a závěr se mění v melodrama a následně boj o život. Úplněk, temná hudba, les. Tenhle kousek osloví především fanoušky starších hororů. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Film sa snaží vytvoriť detektívno-horrorovú atmosféru v prostredí dievčenského nápravného centra, ktoré je na to ako stvorené. Avšak detektívna časť zlyháva skrz svoju monotónnosť, fádnosť a prílišnú ukecanosť, ktorá film neuveriteľne brzdí a udržuje tempo na úplnom minime. Horrorové pasáže sú o niečo lepšie avšak je ich pramálo, a vo víre úplne nepodstatných rozhovorov prakticky zaniknú. Vlkodlaka by som označil za obstojného, ale určite film výraznejšie nezachraňuje. 30% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda, že ten vlkodlačí ksicht tu nevyvádza častejšie a drsnejšie. Zrejme najväčší problém tohoto filmu. Ináč to ale má atmosféru, na ktorej sa dali zakladať ostatné možné plusy. Trebárs lepší a napínavejší príbeh. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama