Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nihilistická dívka Čikako se v den svých sedmnáctých narozenin nechá najmout trojicí mužů středního věku jako jejich sexuální hračka. Nepsaná smlouva jí tuto roli přiřkne na dobu jednoho roku. Navzdory striktní tělesnosti a zdánlivé absenci citů Čikako během tohoto roku blíže pozná své společníky i sama sebe a změní svůj pohled na svět. Lamant není navzdory premise sexistickým erotickým filmem, ale symbolickým podobenstvím o dospívání s feministickými motivy. Scénář vznikl na základě komiksu Naito Jamadyové, jejíž tvorba je oblíbená hlavně u mladých žen. Stylově předloha náleží k hnutí La nouvelle manga, které spojuje japonské a frankofonní komiksové postupy ve vyprávění realistických příběhů. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Raman je zaujímavý z toho hľadiska, že sa snaží cez perverznosť ukázať osamelosť. A tiež pracuje s teóriou, že postavy v rámci samoty majú až sebadeštruktívne vlastnosti. Hoci hlavnou témou je vnútorný stav 17 ročného dievčaťa, ktoré jeden celý rok využívajú traja dospelý muži na sexuálne uspokojovanie, Hiroki nie je Miike, Sono ani Cukamoto. Takže jeho doménou nie je šokovať ani znechutiť. Podobne ako v prípade jeho filmu Vibrator, je aj táto perverzita kulisou k objaveniu skutočných a citlivých emócií medzi postavami, ktorých hlavným cieľom je vytvoriť porozumenie. Hiroki ale nemá potrebu vysvetľovať všetky aspekty deja a vzťahov medzi svojimi hrdinami. Ide mu o načrtnutie charakterov a o to, že ich necháva spolu koexistovať v určitých prostrediach. To, že film nemá vyslovene uspokojivý koniec a že nepredáva spásonosnú myšlienku je v tomto prípade nepodstatné. Ide o tú emóciu a tá tam je. Jediné, čo tomu podkopáva nohy, sú scény ktoré sa snažia ísť cez čiaru ale nakoniec nejdú. Ísť do explicitnej nahoty a násilia by v tomto smere umocnilo porozumenie, ktoré medzi postavami nastalo na konci filmu. Film ako taký je ale v pohode. Len po ňom zostane trochu smutno. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Lehce tísnivý a trochu erotický snímek o 3 chlapech jež se utápějí v žalu a jedné 17leté dívce jejíž pohled na svět není úplně standardní. Zdařilá kamera si zaslouží zmínit, ostatně při způsobu zpracování patří k tomu nejdůležitějšímu v celém snímku. Jako divák jsem si dlouho kladl otázku proč to vše vlastně všichni dělají - no alespoň v závěru jsem získal trochu vysvětlení. ()

joker2 

všechny recenze uživatele

Film podle comicsu (obdobně reálného jako třeba Přízračný svět, nikoli tedy další Superman :)). Zde je k prohlédnutí titulní strana comicsu: http://japan.fjordaan.net/med_set5/100-0046_IMG_retouch.jpg. Výše uvedený popisek Obsah zhruba vypovídá o tom, o čem film je. Film by se dal zařadit do kategorie japonských růžových filmů, ale ačkoli je film erotiky plný, jedná se o erotiku zobrazovanou spíše v náznacích: například ve scéně orálního sexu, kdy jeden z herců vypráví o tom, jak jsou od mládí rozmazlováni a jak je potěší, když si něco pořídí sami, vidíme (z hlediska erotiky) pouze černé kalhotky herečky, která má hlavu zabořenou v klíně herce a rytmicky jí pohybuje. Stejně tak ve scéně, kdy si Čikako sundává kalhotky a prsty noří do své jeskyňky, nevidíme kvůli krátké zato však nezdvižené sukni nic, co by pohoršilo diváka mladšího osmnácti let (ačkoli její stejně starý přítel tuto scénu těžko vydýchává - není se co divit, když jeho mladistvé ideály jsou cupovány na kousky zvrhlými "staříky" :)). Co se týče tří hlavních hrdinů, tak podle popisky jsem čekal hodně staré pány - jedná se však o udržované čtyřicátníky až padesátníky, takže chování Čikako není až tak nepochopitelné (vždyť která z dívek netouží po sexu se starším zkušeným mužem, zvláště pokud je bohatý a pohledný :)). V jejím nihilismu se pak zračí její urychlené dospívání, kdy po roce služby sexuální otrokyně vidíme, že vyrostla ve zralou ženu. V jejích krásných prázdných očích pak celý film sledujeme, jak je tento přerod bolestivý. Všechny scény jsou natočeny s vkusem, takže neurážejí - jediné, co může urážet, je tak zvolené téma filmu. Pro puritány doporučuji raději shlédnout japonský film Korida lásky či některý z filmů hentai anime (to už ale ani není umění). Tomuto filmu by totiž i puritán těžko mohl něco vyčítat - nebo se mýlím? ()

Reklama

Reklama