Reklama

Reklama

Attack from Space

všechny plakáty
Japonsko / USA, 1964, 76 min

Obsahy(1)

Zem je ohrozená silami zlých Sferionov, mimozemskej rasy, ktorá sa snaží dobyť Vesmír. Sferionom v ich snahe podmaniť si našu planétu pomáha niekoľko špičkových vedcov. Proti nim stojí Starman, medziplanetárny borec vyslaný na Zem aby ju obránil proti galaktickým hrozbám. (matriosa)

Recenze (4)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

To bylo... velmi špatné. Postrádal jsem sebemenší špetku vnitřní logiky nebo návaznosti děje. Osoby jsou schopné pronést čtyřvětný monolog, ve kterém si 4x protiřečí. Vzásadě jsou tu jedni ufoni ve velkém množství. Ti mají kolem Země několik po zuby ozbrojených stanic včetně té hlavní, jménem Death Star. Snaží se zničit Zemi. Nebo vlastně dobýt. Nebo dobít? Asi sami nevědí. Na každém kroku hajlují. I na Zemi mají tajné základny, prostě hodně předimenzovaná invaze. Proti tomu druzí ufoni vyšlou Starmana, který vypadá podezřele podobně jako Superman (v jehož létací póze tráví tolik času, že je naprosto zdřevěnělý). Starmanova hlavní metoda boje jsou atomové exploze vesmírných stanic, kterých dosáhne tak, že jim urve umělohmotnou televizní anténu. A pak jakási divná směs statického kung-fu a boje stylu "Šimon a Matouš". A ďábelský chechot, pokaždé, když v bolestech umírá někdo mnoha z desítek jím zabitých padouchů. Tohle je zase trochu poddimenzovaná invaze. Aby celá ta slátanina měla vůbec něco společného se Zemí, unesou technicky vyspělí ufoni profesora Yamanaku (aby jim stavěl lepší lodi), ale zejména jeho děti. Což je nejpodstatnější, protože na ty je tento film zjevně cílen -- já jako dospělý bojuji proti vypálení mozku jeho nesmyslností. K obhajobě jedné hvězdy hodnocení mohu uvést překvapivě příjemnou výtvarnou stránku s komiksovým nádechem a propracovanost výpravy. Tu ovšem hodně shazuje fušeřina filmařů, krom diletanství jak vyprávět i technické kiksy typu mikrofon v záběru atd. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ne tohle není dobré. Hned začátek který je uplně stejný jako Atomic Rullers(nebo Atomic je podobný Attacku? Nevím), tak už jenom ta úvodní scéna mě zmátla jestli já nekoukám na stejný film, inu nekoukám, už jen to že jsem se dost nudil. Mimoň v kostýmu se mlátí láme bouchačky, a vše z nadhledem. Logičnost tu neexistuje mimon chodí od bodu A do bodu B a divák ani neví proč, a to nemluvím o tom že s pozeštankou vlítne do vesmíru a přistane na lodi(WTF!), navíc jeho oblek je k smíchu. Ale pravdou je že ty jeho hodinky chci! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úžasný mix SUPERMANA a FLASHA GORDONA a neskonalo naivný ( v čom, spomenuli tu okolo komentujúci ), pričom som tušil, že je to zostrih niečoho neznámeho. Konkrétne dvoch dielov kino seriálu SUPER GIANT z rokov 1957 - 1959. Vesmírna hrozba v podobe mimozemšťanov s náckovským maniermi a módou ( zrejme zdroj neskoršieho IRON SKY ) je vizuálne super a do celkového retro looku zapadá, akcia je prakticky non-stop a nesmú chýbať ani spektakulárne deštrukčné sekvencie, avšak vo svojej infantilnej dobovej podobe. Mňamka pre divákov ´´guilty pleasure´´. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ha-Ha, decká v 60-tych rokoch boli z tohoto vesmírneho hovnodružstva pravdepodobne vo vytržení a svojim spôsobom na to musí človek aj dnes čučať s otvorenou hubou. Hneď na začiatku tam prebieha akási kozmická mierová konferencia kde roboti typu mucha puk mávajú rukami čo má byť asi posunková reč. Zem je totiž v ohrození pretože ju chcú ovládnuť japonský nacisti z planéty degeš-1 ktorých najmocnejšou zbraňou je neustále hajlovanie ( zbrane čo prdkajú chuchvalce dymu nerátam ). Proti nim sa môže postaviť len vesmírny supertrotl Starman ktorý väčšinu filmu iba letí vesmírom a tvári sa veľmi dôležito. Ten chudák musel byť po natáčaní z toho neustáleho vysenia na špagáte v lietajúcej polohe úplne drevený. Keď už však konečne pristane tak to stojí za to. Hlavne záverečný súboj kde neporaziteľný Starman dlhé minúty máruje nekonečné zástupy stoviek a stoviek protivníkov akýmsi epileptickým karate štýlom je proste neuveriteľný. Nie je nič nezvyčajné keď Starman kopne do ležiaceho neboráka a ten sa vykotúľa hore schodami. Naviac sa pri tom strašne baví, občas sa hlasno rozosmeje a medzi rozdávaním buchnátov si vždy nájde čas na na predvádzanie kulturistických póz. Načo nevedno. Treba spomenúť aj likvidáciu vesmírnej stanice tým, že jednoducho rozmláti anténu pripomínajúcu sušiak na prádlo a celá stanica hneď vybuchne. Oproti všetkej tej hovadnosti to ale disponuje aj niektorými prekvapivo nákladne vyzerajúcimi kulisami. Je to prča, to sa musí nechať. ()

Reklama

Reklama