Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Benson Winifred Payne je dokonalý voják, jehož životním krédem je disciplína, oblíbenou barvou zelená a armáda jediným smyslem života. Jenže doba se mění a major je jednoho dne propuštěn. Jeho nadřízení sice uznávají, že je každou částí svého těla vojákem, ale nestačí držet krok s moderní dobou. Payne si život bez vojenského drilu neumí ani představit. Naštěstí najde brzy uplatnění jako vrchní velitel výcvikového programu. Při tréninku mladých kadetů používá netradiční, leč velice účinné metody! Mladí muži brzy nemyslí na nic jiného než na to, jak se ho zbavit. Poprvé svého velitele začnou uznávat, když se zastane jednoho z nich před panovačným nevlastním otcem. Po nějaké době si na Paynea vzpomenou velitelé a povolají jej do Bosny, ten si to na poslední chvíli rozmyslí, vrátí se zpátky a pomůže klukům vyhrát pohár v celostátní vojenských hrách. (TV Nova)

(více)

Recenze (79)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vrazím ti svou černou nohu do zadku tak hluboko, že ti voda, kterou mám v koleni, zažene žízeň." Zelený mozek Payne k mým uším sice občas dopravil slušnou hlášku, ale celkově jsem z této komedie měl větší pocit trapnosti než zábavy. Ale abych jenom nevyslal jedovatou slinu směrem k Payneovi, tak musím ocenit jeho skvělou myšlenku o tom, že kdyby námořnictvo chtělo, aby měl manželku, tak by mu ji přidělilo. To je brilantní dedukce, která si zaslouží povýšení. A na závěr bych chtěl poděkovat svým rodičům za to, že mě v mládí neodložili do podobného střediska a chlapa ze mě na buzeráku udělal až "toužebně očekávaný" povolávák od armády. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná a oddychová komedie, u které se i místy dobře nasmějete. Dala bych 4 hvězdičky, kdyby se nejednalo o tématiku "voják v Americe", protože to v některých filmech s tím americkým militarismem skutečně přehánějí a pokud jde o děti (a soutěž), je to trochu brutální kombinace. Na druhou stranu - bez toho by zase nevznikla řada dobrých gagů. ()

Reklama

NerdNop 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na ten film díval, byl jsem unavený a chtěl něco nenáročného a proto jsem zvolil právě tento film. V podstatě jsem dostal to co jsem čekal. Co jsem ale nečekal byl otřesný český dabing. Ovšem za to filmaři nemohou... Až na tuto vadu je to celkem průměrná americká komedie, po které sice nebudete litovat hodiny a půl sledování filmu, ale ani se vám nevryje do paměti. Horší 3*. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela sračička, ve které plavou mně značně nesympatické mordy. Ale! Dá se použít jako překrásná ukázka úpadku svobody slova (potažmo i humoru) skrze veškeré druhy korektnosti. Dnes je podobný film prakticky nenatočitelný, v Huliúdu obzváště. Takže s nostalgií jebnu osmdesát procent. Aby takto někdo hovořil na děti? Či po nich požadoval něco, co nechtějí dělat? Užil tělesný trest? Zpochybňoval jejich sexuální orientaci? Skandál nadnárodního ražení! OSN zasedá, UNICEF omdlel, burzy se hroutí, Rowlingová páchá sebevraždu těžítkem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Další z početné (nejen) herecké rodiny Wayansů nás přesvědčuje, že mají ten humor prostě v krvi. A já mám tuhle rodinku rád. Navíc Damon drží celý film pohromadě, bez něj by to byla jen plytká komedie pro děti (i tak ale nechápu, proč to v televizi dávali až v deset večer). Veškerý humor (a na poměry téhle komedie docela dobrý humor) tady totiž přináší pouze a jedině on. Některé jeho hlášky a výstupy (vyřešení problému se strašidlem ve skříni), jsou hodně zábavné. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • V jedné scéně Payne (Damon Wayans) říká: "Now apparently, what we have here, is a failure to communicate!" což je slavný citát z filmu Frajer Luke (1967). (GreatestFan)
  • Ve scéně, kde si v bytě Payne (Damon Wayans) rozbije okno, se v dalším záběru "spraví". (GreatestFan)

Reklama

Reklama