Reklama

Reklama

Sekushî chitai

  • USA Sexy line
všechny plakáty
Japonsko, 1961, 82 min

Režie:

Teruo Išii

Recenze (4)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Předposlední díl Čitaj série je snad tím nejrozporuplnějším. Velmi důsledně pracuje s ruční kamerou ve všech exteriérových scénách, využívá kontaktního zvuku, ruchů okolí, přirozeného světla, množství komparsu - vše vypadá autenticky a hodí se do konceptu pátrání Terua Jošidy po tajemném call-girl klubu, který údajně může za smrt jeho přítelkyně. Jenže i přes tyto zjevné přednosti je film příliš roztěkaný a zmatený stejně jako hlavní hrdina, který je ke všemu docela hloupý a naivní. Išii tímto dílem uzavřel svoji režisérskou kariéru u studia Šintóhó a od roku 1961 působil v konkurenčním Tóei. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Vynikající odlehčená záležitost s hravou atmosférou a půvabnou, chytlavou stylizací, které nesmírně sluší černobílá. V těchto polohách je mi tvorba Terua Ishiiho patrně nejbližší a je třeba zmínit, že rozhodně ničím nepřipomíná často až vyšinuté bizarnosti, kterými vstoupil do povědomí především. Herci žádné zásadní výkony nepředvádějí, ale typově se pro své postavy hodí - třeba Yoko Mihara je v hlavní roli vysloveně příjemná. Noir-light;) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina je v noci obťažovaný zlodejkou hranou v predošlých chitai filmoch, zadržaný políciou a obvinený z lúpeže. Jeho frajerka-kolegyňa sa zatiaľ necháva vydržiavať sugar daddym. Herečka v hlavnej úlohe, tu zlodejka, opäť predvádza plejádu hravých výrazov a gest a tiež ako v Black Line pomáha krivo obvinenému hlavnému hrdinovi. Jej charakter je rovnaký ako v Black Line, až sa filmy zlievajú dokopy spolu so svojimi záporákmi. Vitpný noir opäť slušne pobaví, ale áčkové napätie či chytanie sa za brucho sa čakať nedá. Nenáročná, poctivá oddychovka. ()

Reklama

Reklama