Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julie je osmnáctiletá středoškolačka, která žije s babičkou a má spoustu starostí, jak se vyrovnat se ztrátou rodičů a svými teenagerskými problémy. Tvrdí hoši ze speciální tahle drsná školní parta nijak neimponuje - takže má o další problémy postaráno. Ale babička odjíždí v pravý čas a s Julií teď bude dočasně sdílet společnou domácnost dávný přítel jejího mrtvého otce, zdánlivě subtilní Japonec Miyagi. Starý drobný pán má sice trochu problémy s angličtinou, ale v očích zvláštní jiskru a v každém malíku klasickou vysokou školu karate. A Julie má slibný karatistický základ, velkou chuť dále se zdokonalit a vcelku oprávněný pocit, že by se ji vylepšení bojového stylu mohlo někdy v blízké budoucnosti hodit. A protože je zrovna na čtrnáct dnů podmínečně vyloučená ze školy, rozhodne zkušený Miyagi, že nejlepším místem, kde by se mohla znovu "nalézt", je klášter, v němž mniši pěstují tradiční filozofii Zen a bojová umění. Zdá se, že nazpět se vrací už poněkud jiná dívka, ale staré problémy nadále přetrvávají. Duganovi drsňáci si prostě nedají pokoj, a když si v přístavu podají jejího přítele Erica, rozhodne se Julie, že čerstvě nabyté znalosti ověří v praxi. Její zápas, stejně jako závěrečné střetnutí Miyagiho s agresivním Duganem, dopadne přesně podle Japoncovy moudré poučky: boj není dobrý, vždy se při něm někomu něco stane... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Já jsem příjemně překvapený. Tohle trochu mimo pokračování je minimálně na stejné úrovni, jako světoznámá jednička. Hilary Swank je mnohem lepší herečka než Macchio herec. Je sympatická a tehdy ještě i krásná. Že je tu karate až na druhé koleji a je to převážně středoškolské drama - komedie mi vůbec nevadilo. Miyagi funguje jako učitel karate i jako životní mentor, s jehož pomocí Hilary najde klid, mír a rovnováhu, a budoucího Johnnyho Cage, dobrý ne? Filmově je to stále pěkná bída, ale je to sympatická bída. Jen ten final fight Miyagi - Ironside je fakt ostuda. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stejné limonádové téma, vesměs nový tým a snaha vydělat ještě nějaké ty zlaťáky. Zůstal jen hudební skladatel Bill Conti a legendární svérázný učitel Miyagi. Danny holt zestárnul, tudíž tvůrci vsadili na obyčejné dospívající děvče (to „překvapivě“ po letech získalo dva herecké Oscary), jejíž otec kdysi Miyagimu zachránil život. Je holt třeba se postavit agresivnímu okolí. A nejde jen o to někoho seřezat, ale rovněž o určitý způsob myšlení. I když výsledek nenabízí tolik karatistických scén, znovu platí za nenáročný film pro celou rodinu. A to se počítá. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Scénář (s)prostě recykluje otřepanou formulku z jedničky, akorát dobrosrdečný "zenový" sensei nyní vychovává, sebevědomí zvedá a rozvaze učí holku. Což o to, vzpurná puberťačka Hilary Swank si divácké sympatie získá, jenže fádní snímek se s ničím novým nebo nečekaným nevytasí – možná člověku uvíznou komičtí mnichové, fašistický plukovník (Michael Ironside), popřípadě směšný závěrečný karate souboj stařičkého Miyagiho. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Příjemná vzpomínka na doby dávno minulé, kdy byl pan Myiagi hrdinou našich VHSek. Odrostlý, a poněkud prkenný Daniel-san byl nahrazený skvělou Hilary Swank. Samozřejmě, místy je to opravdu hloupé, bojových scén není moc a ani nejsou nic extra, navíc mi vadilo, že byly vyvolávány většinou dost 'uměle'. Na druhou stranu, nebylo to výrazně horší než předchozí díly a byla celkem legrace, třeba mniší z kláštera tančící na Cranberies neměli chybu. :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nepotrebuje hračky. Potrebuje zvieraciu kazajku.“ Mnohí asi ani nevedia, že to existuje. Ale existuje. Okrem (polo?)kultovej trilógie s Ralphom Macchiom (a remaku s Jackiem Chanom) existuje aj "alternatívna" štvorka, na ktorú už Ralph nemal nervy a tak ho nahradila vtedy začínajúca Hillary Swank. A samozrejme Pat Morita nemal čo robiť a tak si zopakoval rolu mentora Miyagiho, lebo šak prečo nie, že. Inak zostalo všetko pekne krásne po starom, ibaže problémového chlapca nahradilo problémové dievča, dajte im niekto Oscara za originalitu. Ani hŕstka lepších nápadov (šíp, zlosyn Michael Ironside) z toho nerobí aspoň priemerný film. "Stará" atmosféra je preč a na jej miesto prišli kraviny. Keby v tom nehral Morita, dám nekompromisných 20%. Ale hral. Fádne, matné a nezaujímavé. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • V severoamerických kinech film utržil 8,9 milionu amerických dolarů, celosvětově 15,9 mil. (NIRO)
  • Akční režii měl na starosti Michael B. Louis. (Epistemolog)

Související novinky

Karate Kid hlásí comeback

Karate Kid hlásí comeback

07.08.2017

Ralph Macchio se po 28 letech vrátí do role Daniela LaRussa, jehož určitě znáte jako Karate Kida ze tří filmů z osmdesátých let. V roce 1994 vzniknul spin-off Nový Karate Kid s Hilary Swank a před… (více)

Reklama

Reklama