Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Následkem tajných vojenských experimentů se zrodí obrovské a nebezpečné monstrum. Během výbuchu v laboratoři tento mutant uteče a pustí se do likvidace všeho živého. (Bontonfilm)

Recenze (29)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

S filmovými adaptacemi příběhů Deana R. Koontze to je jako s jeho samotnými romány. Občas jako na houpačce. Pronásledovatelé patří ještě k tomu pohodovému (nad)průměru, kterému v mých očích hodně pomáhá osmdesátkový odér, velmi sympatický Corey Haim v hlavní roli (škoda toho kluka, měl slušně našlápnuto, s jednou z nejhezčích hereček z Pobřežní hlídky chodil, ale tak si to posral), sympatické postavy (matka, přítelkyně, i ten Michael Ironside) a neuvěřitelně ňuňu pes ve druhé hlavní roli. Ten pes byl prostě skvělý. Zábavnou vložkou je pak Jason Priestley s ještě šílenější verzí svého účesu z raných Beverly Hills 902 10 (taky je za to potrestán). Negativem filmu je pak jeho vodorovnost. On prakticky negraduje. Závěrečný střet je čitelný, nevyhnutelný ale nepřekvapivý, i ten pokus o twist nijak nezaujme. Za bod k dobru pak přijímám ještě starou dobrou ruční maskérskou práci ohledně monstra. Možná to vypadá levně a z dnešního pohledu směšně, ale pořád je to živější a plastičtější než dnešní chladná digitální plochá monstra bez koulí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je hlavní postavou pes, který rozumí lidské řeči, umí psát a taky skládat slova. Prakticky jsem čekal pouze na to až začne i mluvit. Ne sranda:) Film působí trošku rodinně a o hororu se mluvit moc nedá. Hlavně když monstrum za celý film vidíme pouze v náznacích a dle mého názoru snad vypadá pokaždé trošku jinak. Ke konci mi film připoměl Predatora, s tím rozdílem že hlavní pasti tady nastražil mladý kluk místo zabijáckého Arnieho. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady opomíjených hororových béček, kterých se v osmdesátých letech zrodilo opravdu hodně. Watchers jsou často kritizováni za své „rodinné“ pojetí, přitom příběh nabízí slušně vybudovanou atmosféru, dobré herecké výkony a divák se u něj ani moc nenudí. Příběh samotný sklízel kritiku především za inteligentního psa, jehož vlastnosti mnoho lidí nepobralo a stávaly se tak terčem posměchu, ale tenhle roztomilý chlupáč si to určitě nezasloužil. To samé by se však dalo říci i o druhém monstru, připomínajícího velkou opici či Yetiho. Tvůrci vědomi si slabších triků, se po většinu času snažili pracovat pouze s náznaky, kdy dravec likvidoval své oběti převážně mimo záběr kamery a nechali tak pracovat divákovu představivost. Což se mi samozřejmě líbilo a díky tomu jsem si film i lépe vychutnával. Napětí pomalu houstlo a asi nejlepší pasáž celého filmu se odehrála ve škole. V těchto chvílích atmosféra gradovala a je jen velká škoda, že se celý film neodehrával v tomto duchu. Asi největší ikonou celého filmu se bezesporu stal Michael Ironside, který předvedl téměř bezchybný výkon. Jemu prostě ty role padouchů svědčí asi nejlépe. 60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priemerna a nijak neobjavna x-ta napodobenina kultoveho Aliena, akych sa v 80. rokoch tocilo pozehnane. Sympaticke je to, ze monstrum likviduje zive osadenstvo mimo kameru, a divak si tak potom musi mnohe domysliet sam. Rezia Jona Hessa bola na urovni, strasidelna atmosfera mala obcas nieco do seba. 60 % ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Zas ďalšia z rady monštrumových krávovin,bez výsledného efektu.Niektoré dialógy boli na úrovni primitivizmu.Ale ten pes bol zlatíčko,toho by som si adoptoval.Príbeh ako to povedať a nezahrešiť,veľmi debilný,neoriginálny a aj spracovanie bolo zaostalejšie ako som zvyknutý u takýchto filmov.A to monštrum bolo (ne)dokonalé a to hlavne jeho ruka,lebo jeho celého som videl asi raz na konci a to bola riadna tma.Kto si chce pozrieť efektný monster horor,nech tomuto šancu určite nedáva. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama