Reklama

Reklama

Chlapec a jeho pes

  • USA A Boy and His Dog
Trailer

Obsahy(1)

Rok 2028. Spojené štáty americké sa po štvrtej svetovej vojne, ktorá trvala iba päť dní, zmenili na rádioaktívnu pustatinu. Mladý Vic a jeho partner, inteligentný (a telepaticky nadaný) pes Blood, sa snažia prežiť vo vyprahnutej krajine medzi zvyškami osídlení, skupinami ozbrojených nájazdníkov a mutantov. Vic pre oboch zháňa jedlo, Blood pre sexuálne frustrovaného Vica pomocou čuchu ženy, ktorých je v postkatastrofickom svete nedostatok. Dúfa, že spolu jedného dňa odídu "za kopec", kde je všetkého dostatok... (micks)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, jak bude hlavní hrdina se svým psem putovat ve válce zničeném světě a bojovat o přežití. Místo toho jsem se dočkal chlapce, kterému pomáhá jeho mluvící pes sehnat holku, kterou by mohl znásilnit, protože už 6 týdnů neměl sex. Ten film je strašná ptákovina, ale za ten konec nemůžu jít pod 3 hvězdy. "Měla dobrý úsudek a vlasně byla celá dobrá, přímo výborná." :D 55% ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Postapo satira, která ukazuje lidskou povahu a na nic si nehraje. Hlavní hrdina tak hodinu běhá po pustině, krade jídlo, zabíjí lidi a především hledá ženu. Při tom všem mu pomáhá jeho parťák pes. Ten představuje tu inteligentní část z dvojce plnou vtipných poznámek, u kterých se člověk vyloženě nesměje, ale dobře to pomáhá k odlehčení filmu. Kdybych měl teď jmenovat nejlepší zvířecí postavu ve filmu, tak to bude dozajista zdejší Blood. No a zatímco po první hodině jsem si pln radosti říkal, že jsem možná našel úžasný klenot v béčkovém scifi, tak poslední půl hodina sklouzne do úplně pitomé části. Neuvěřitelné, jak film dokáže z ničeho nic totálně nudit. Každopádně samotný závěr je naprosto bravurní a celé to zachraňuje. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Slibuji, opravdu slibuji, že už si nikdy víc nepustím film s mluvícím živočichem! Ač ten hnusnej čokl, měl místy slušné a trefné prupovídky, tak mě Blood vytáčel opravdu hrozně. No a jeho páníček byl totální kretén. Děj totální WTFko... Postapo snímky si prostě představuji jinak... temné, neutěšené a mlčenlivé a ne ukecané a přeplácané. Plechovka od Coca-Coly nemohla chybět... Jak jinak. 20% ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Mám rád sci-fi, mám rád postkatastrofické sci-fi, mám rád černý humor. Takže tento film byl téměř přesně dle mého gusta. Nedám mu sice 5*, protože není úplně dokonalý, ale na to, že ho natočil herec známý především z westernů Sama Peckinpah, to je velmi dobrý počin. Vypráví o budoucnosti po IV. světové válce, kdy se nehostinnou krajinou toulají mladý muž (Vic) a jeho pes se kterým si dokáže telepaticky "povídat". Jejich hlavní starostí je sehnat pro sebe jídlo a příležitostně i nějakou dívku pro ukojení mladíkových sexuálních pudů. Jednu takovou najdou, ale dívka jim po nějaké době prchne do podzemního města Topeka, kde žije komunita lidí, kteří se zde schovali ještě před atomovou válkou. Funguje zde za dohledu přísného výboru starších společnost, která se snaží udržet typický způsob amerického života. Vic se sem za dívkou vydá (ne z lásky, ale kvůli pomstě), ale je chycen a přinucen pomoci společnosti obnovit její stárnoucí populaci (muži jsou po dlouhém pobytu pod zemí neplodní). Naštěstí pro něj je ale zachráněn a prchá z podzemí i se svojí dívkou... ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Formálně dosti antipostapo, obsahově o tom, kterak atomový hřib poníží lidskou existenci pod zvířecí úroveň a zanechá jí pouze rozmnožovací pud. Tato filmová adaptace stejnojmenné novely se snaží být vtipná ("Potřebujeme z dílny nové Michaely, tentokrát bez úsměvu.") a šokantní (ejakulát ve zkumavce a občas poprsí si vysloužilo přístupnost R), avšak ve skutečnosti je plynutí děje dosti uondané a celek poměrně nudný. Vůbec ne tak bláznivý a kinky, jak slibuje epileptický trailer. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Pes Blood nebol pri natáčaní zranený. Scény, pri ktorých kríval, boli urobené za pomoci omotania gumičky na jeho labku.
    (whack)
  • Chlapec a jeho pes byl jednou z důležitých inspirací pro kultovní počítačovou sérii „Fallout“. V této herní sérii se také nalézá mnoho odkazů na tento film, například tam hlavní postava může mít psího parťáka, který se jmenuje Dog Meat. (Sidarius)
  • Počas scény súboja dvoch psov mali obidva psy náhubky a ostrihané pazúry, aby si nemohli ublížiť.
    (whack)

Reklama

Reklama