Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Beck, detektiv z losangeleského oddělení vražd, právě prožívá těžkou životní krizi. Rozvádí se s manželkou, která mu nechce dovolit, aby se vídal se svými dětmi,a tak propadá alkoholu, protože se nedokáže smířit se samotou. Z letargie ho vytrhne až nový případ. Pátrání po vrahovi policisty vede Becka k bělošské rasistické organizaci a banální případ se zcela nečekaně mění v nejtvrdší zkoušku jeho života. Vždy byl tvrdým ochráncem zákona, teď však začíná mít pro své razantní vyšetřovací metody potíže s nadřízenými. Navíc se ukáže, že celý případ sahá mnohem výš, než se zpočátku zdálo. Přesto všechno je Beck odhodlán dotáhnout boj proti fanatickým zločincům do konce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

bertrand 

všechny recenze uživatele

Tady si Frankenheimer vybral opět horší chvilku. Když odmyslíme body za nostalgii (viděno kdysi na VHS) a odečteme body za brutální dabing TV Prima (použitý z oné VHS!) vynechávající nejen slova, ale i celé věty a spolehlivě zabíjející každou hlášku, co nám zbyde? Příběh, který je tak zoufale nudný, že poslal film finančně ke dnu už v osmdesátých, Frankenheimerovu tupou režii kvůli které pochybujete, že byl film určen pro kina a ne pro televizní příjmače a fešáckého Johnsona, na kterého se dobře dívá, který se fakt snaží hrát (za originální zvuk bych možná přidal) a kterého litujete, že si vybíral takové zhovadilosti a následně skončil kde skončil. Taky pár slušných fórků (výslech pomocí vomitace na podezřelého!), které naznačují, co by z toho bylo bývalo mohlo být kdyby... ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Príjemná nostalgická atmosféra prelomu osemdesiatych a deväťdesiatych rokov. Sympatický Don Johnson v jednoduchom, ale pritom odvážnom príbehu o rasizme v USA. Problematický policajt, ktorý má problémy ešte aj s rozvodom je skrátka šablóna, ktorá ma nesklamala ani tentoraz... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John Frankenheimer /Ptacnik z Alcatrazu, Vlak 1964/ natocil vyborny film, kde sa vkusne snubi kriminalna zapletka s prienikom do vyssich kruhov, najma politickch. Mlady detektiv Jerry Beck stvarneny Donom Johnsonom /Nespoutaný django, zeleny svet/ ma nielen tazku zivotnu krizu, ale aj problem so samotou a nedajRamzes aj s alkoholom. To nie je dobre, alkohol nici celeho cloveka, k tomu vsetkemu sa ujme patrania po vrahovi. Atmosfera 80. rokov je vystihnuta genialne, fakt sa reziserovi podarila. Dialogy su vyborne, obycajne dialogy prevazuju a tento film toto pekne dodrzuje, nechybaju prestelky a akcne sceny. Hovorte si co chcete, ale mne Frankenheimer smakuje : 70 % ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Jerome Beck, podle jehož skutečného příběhu je film natočen, byl technickým poradcem při natáčení. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadském městě Calgary. (Terva)

Reklama

Reklama