Reklama

Reklama

Gasman

všechny plakáty
Krátkometrážní
Velká Británie, 1997, 15 min

Recenze (6)

Matty 

všechny recenze uživatele

Další cenu poroty z Cannes po svém prvním filmu Small Deaths obdržela Ramsayová za Gasmana, který vypráví prostý příběh otce a dětí účastnících se vánočního večírku. Pokud jste z prvních dvou krátkých filmů této skotské režisérky nabyli dojmu, že neměla moc veselé dětství, trpěla emocionálním deficitem a vyrůstala v neustálých obavách z psychického či fyzického násilí, po Gasmanovi už o tom pochybovat nebudete. Vedle motiv vytoužené, ale nedosažitelné harmonie, je film v kontextu filmografie Ramsayové pozoruhodný útržkovitým sdělováním informací o postavách s pomocí dialogů a detailních záběrů. Velmi výmluvná je, jako vždy u Ramsayové, volba písničky, tentokrát No Place Like Home z Čaroděje ze země Oz, kterou si prozpěvuje malá hlavní hrdinka.Víme dost na to, aby byla probuzena naše zvědavost, ale ne tolik, abychom znali odpovědi na všechny nabízející se otázky. Podobně enigmatičtí budou hrdinové všech následujících celovečerních filmů Lynn Ramsayové. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

páči sa mirozzáberovanie, úvod je geniálny, časť v samotnom klube má veľmi smutnú a zvláštnu atmosféru, výber lokácií skvelý - najmä koľaje! ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Do tretice. Tretia vecicka Lynne Ramsaya...v ktorej som sa chvilu hladal...a aj tak sa mi to nepodarilo za tych 15minut. Nazdar ()

Reklama

Reklama