Reklama

Reklama

Gekidžóban Fate/stay night: Unlimited Blade Works

  • Japonsko 劇場版 フェイト/ステイナイトアンリミテッドブレイドワークス (více)

Obsahy(1)

Stejně jako seriál Fate/stay night vychází tento film z počítačové hry společnosti Type-Moon. Zpočátku se děj vyvíjí stejně jako v seriálu, avšak dojde k několika zvratům, které příběh vychýlí na jinou kolej. Opět sledujeme bitvu sedmi Pánů o Svatý Grál a opět je tu plno napínavých soubojů mezi jejich Služebníky. Tentokrát se ale do popředí dostává Služebník Archer. Dozvíme se více o jeho minulosti (a budoucnosti) a možná i to, proč se opakovaně pokouší zabít hlavního hrdinu, Pána jménem Emiya Shirō. (Monoxid)

(více)

Recenze (27)

Cracker 

všechny recenze uživatele

Jedna otázočka. Prečo preboha, nepoužili tento príbeh pre pôvodný seriál? Je mnohokrát lepší, zaujímavejší a hlavne obsahuje ten dôležitý zvrat, ktorý chýbal pôvodnému seriálu. Nakoľko som bol veľmi spokojný s dejom, na druhej strane ma neuveriteľne vytáčalo, že autori sa spoliehali na to, že divák videl Fate/stay night. Film vynecháva neskutočné množstvo informácii a tým pádom pôsobí pre diváka, ktorý nemal možnosť zhliadnuť seriál neúplne a dokonca až hlúpo. Pre mňa, za mňa mohli autori minutáž pokojne predĺžiť a z kvality by vôbec neubudlo. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tuna vcelku efektních soubojů, v které aby se prase vyznalo. Nevidět seriál, naprosto bych se v tom náhlém míhání všelikých postav ztratil. Některé se objeví na pouhých pár vteřin. Kdyby film začal promítnutím větičky: "Víme, že máte tyhle postavy děsně rádi, tak jsme si dovolili nějaké ty vizuálně magickomydlivé souboje v prima animaci," bylo by to poctivější. Scény by se oddělily mezititulky: "Archer vs. Berserker," "Saber vs. Rider," atd. Nic víc netřeba. Budovat děj takto uspěchaně je absurdní, znalí jej stejně znají, neznalí se nezorientují. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tak jako správná odreagovačka na večer, když není co robit, je to super... navíc, když se vám líbil i seriál, tak není co řešit... animace je top notch, takže všechny souboje vypadají zatraceně efektivně a spolu se skvělým hudebním podkresem působí i pořádně epicky ! A ne, není to jenom seriál narvaný do filmové stopáže... je to něco úplně jiného, takže neváhejte a jděte do toho ! ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Jako seriál to mohlo být výborné, ale zhuštění příběhu do jednoho filmu opravdu nedopadlo dobře - výsledkem je jen sled (patrně) zásadních momentů a soubojů poslepovaných za sebe, ale zdání souvislého děje to příliš nevytváří. A omlouvat to primárním zacílením na fanoušky videorománu lze podle mě jen částečně - tahle adaptace je prostě poněkud nešťastná. Přes tyhle výtky se ale pořád jedná skvělou audiovizuální podívanou, o to více ale zamrzí promarněný potenciál. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Excelentní anime-řežba pouze však pro příznivce původního seriálu. Ostatní diváci se asi vůbec nevyznají v tom, kdo je kdo a proti komu, ani v ději atd. Ale o děj zde oproti geniálnímu seriálu ani nejde. V podstatě se jedná o přes 100 min dlouhou non-stop řežbu těch největších bojovníků historie lidstva, kouzla, magie, krev, nečekané zvraty ... Komu se líbila akce v seriálu, tohle ocení jako já ... kdo preferoval děj, bude zřejmě zklamán ... (Některé souboje a útoky jsou fakt neuvěřitelné masakry ...). Paráda!!! ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama