Reklama

Reklama

V ulicích New Yorku řádí bezohlední gangsteři, kteří unášejí lidi, zabíjejí je a odebírají jim vnitřní orgány, jež pak se ziskem prodávají. Hrdina příběhu Josh Baker, který se živí kreslením comicsů, se jednoho dne setká na ulici se ženou svých snů. Během rozhovoru se však ženě udělá špatně. Vzápětí přijíždí na místo záchranka a odváží ženu do nemocnice, kam však nikdy nedorazí. Když chce totiž Josh na druhý den ženu v nemocnici navštívit, dozví se, že nikdo takový tam přivezen nebyl. Nevědí o ní nic ani v jiných nemocnicích. Josh začíná být pevně přesvědčen, že tu něco nehraje. Policejní důstojník Spencer, s nímž si Josh o svém podezření promluví, však věří spíš na malířovu bujnou fantazii než na záhadnou sanitku. Více pochopení naštěstí nalezne u policistky Sandry Malloyové, která mu slíbí, že se bude případem zabývat. Josh nakreslí portrét zmizelé ženy, rozmnoží a kopie rozdává na ulici. Přitom se mu podaří seznámit s její spolubydlící. Když se i ta zakrátko ztratí, dostane Josh strach. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vážne bravúrne, Béčkové eso! Nízkemu hodnoteniu sa nedivím, pretože tento film môže oceniť asi len málokto. Pokladám sa za jedného z mála. Eric Roberts vo filme naozaj exceloval . Jeho hlášky ma dokázali rozosmiať aj o druhej ráno. Vtedy film práve začínal a predsa som vydržal až dokonca, bez toho aby ma napadlo čo len okom pozrieť na hodinky. Inak povedané – žiadna nuda. Starý známy James Earl Jones bol v roli šéfa miestnej polície dokonalý a zo zvuku prekliatej sanitky mám ešte dodnes strach. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ambulanci jsem viděl v televizi už dávno a v té době mně to připadalo strašidelné a správně ponuré, nemluvě o skvěle vypadajícím Cadillacu jakožto sanitce. Dneska bych se u toho možná usmíval a říkal si, jak jsem to mohl takhle prožívat, ale tenkrát to bylo prostě jiné. V té době to na mě zapůsobilo, a proto dávám 4/5 :) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento americký film som videl prvý krát niekedy začiatkom deväťdesiatych rokov. Vtedy to bola novinka, ktorú na tuzemský trh dotiahla, dnes už neexistujúca, spoločnosť Intersonic. Bol som puberťák, čo toho ešte nemal moc napozerané a tak som bol s týmto snímkom viac ako spokojný. Teraz po takmer štvrťstoročí som si ho pozrel znova. No a môj názor naň sa výrazne zmenil. Je to nudné a naivné. "Ambulancia" je slabý béčkový thriller ku ktorému sa už nikdy viac nevrátim. Nezachránil to ani Eric Roberts, starší ale výrazne menej talentovaný, brat slávnej herečky Julie Robertsovej, ktorý stvárnil hlavnú mužskú postavu. ** ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Solidní triller s lehou dávkou humoru,Eric Roberts híří vtipem a šarmem. Larry předvedl z čeho bychom měli mít strach,nikdy nevíte co s vámi doktoři udělaj nebo dělaj. Nikdy nevíte zda nepadnete do rukou nějakému šílenci,o nějakou tu akčnost tady zakopneme,stejně tak i na zajimavý konec. Dávám mu za 4 hvězdičky,protože při prvním sledování jsem byl napnutej jak struna na kytaře. ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

Sympatické zábavné béčko s několika slušnými a nečekanými nápady. Jenže v až moc lehkém podání. Doufám, že se v blízké době někdo zase chytí legendy o černé sanitce a natočí ještě lepší film, než Ambulanci (která je spíše než horror černá komedie) nebo Kandidáti života a smrti (atmosferičtí ale dost naivní). P.S. Český dabing s Pyškem v hlavní roli se docela povedl. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • V čase 01:30:00 při projíždění plotu ambulancí má na sobě kaskadér zaskakující za hlavního hrdinu viditelně na hlavě bílou masku s vlasy a brýlemi proti rozbitému sklu z auta. (Ivoman)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. března 1990 v New Yorku. (ČSFD)

Reklama

Reklama