Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý policista John Shepherd je nyní vyhledávaným soukromým detektivem. Zabývá se zejména pátráním po pohřešovaných osobách. S žádostí o pomoc se na něj obrátí Elizabeth Tellerová, neteř známého brusiče diamantů Isaaca Tellera. Isaac je již starý, dávno už nebrousí. Veškeré znalosti předal Elizabeth. Stále je ale vyhledávaným konzultantem. Jednoho dne zmizí. John a Elizabeth se pustí do pátrání a vyjde najevo, že byl Isaac v koncentračním táboře i s celou rodinou, o kterou tam přišel. Pracoval jako brusič diamantů a podařilo se mu přežít. Po válce si změnil jméno a odstěhoval se do Ameriky, kde pokračoval v práci brusiče. Minulost ho ale dostihla i zde. Bývalý důstojník SS Speerman si nechá na zakázku ukradnout v Egyptě takzvaný Aaronův náprstník, ve kterém jsou kromě jiných vzácných kamenů i dva obrovské nevybroušené diamanty. Jediný člověk na světě, kterému je ochoten vybroušení těchto skvostů svěřit, je právě Isaac. Dá ho tedy unést a pod pohrůžkou neteře ho nutí brousit. Isaac se snaží práci zdržovat... (TV Prima)

(více)

Recenze (49)

Andersis 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce je to slabší, až televizní. Chuck Norris je stále stejný jako před 20ti lety. Už ale není ten starý neporazitelný a celkově myslím, že ten film ty vtipy o Chuckovy celkem solidně vyvrací. Několikrát tu dostane sodu, už není všude první, není ve všem nejlepší. Akce by snad zasloužila nasnímat trochu líp, ale není nejhorší. Potěšila mě i malá role Aarona Norrise, bráchy Chucka, střihne si tu taky menší bojové čislo které má i grády. Scénář, střih a kamera, to je to oč tu běží, to je to proč dávám jen za dva. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Těžce vydřené dvě hvězdičky... Chuck Norris se sbírkou jizev, o kterou by mělo zájem i pražské Národní muzeum, honí nacistické pohlaváry, diamanty velké jako pěst a švýcarského taekwondistu, který si střihnul vedlejšák v Matrix Reloaded. Mohla to být celkem zábava, nebýt televizního looku, zmateného scénáře, ve kterém se věci řeší samospádem, a... Chucka Norrise. Sice je v lepší formě než Seagal a Van Damme dohromady, ale už to není ten Chuck Norris, který nutí vesmír neustále expandovat... všechno a všichni před ním totiž ve strachu utíkají. Zkuste to taky, až zahlédnete Cuttera ve vaší oblíbené videopůjčovně. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Velkým mínusem filmu je spletitý a nudný scénář kolem nacistů, diamantů a dohromady to moc nedává smysl. Příliš dialog na úkor akce, ale aspoň potěší, že Norris není tentokrát nahrazován dvojníkem a celou akci zvládne sám. Určitě po sérii Prezidentův muž je to o dost lepší kousek. Když přivřu oko nad tím, že v tomto filmu táhne Norrisovi na sedmdesát, tak to ty dvě hvězdy urve......3/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Trhavá kamera, rychlostřih vnášející do akce místo dynamiky směšný chaos a děj v pokročilém stádiu demence. Chuck je tu „vážný jak infarkt“, v detailech připomíná sebe sama v muzeu voskových figurín a o generaci mladší švýcarští taekwondisté ho bijí jak žito, ale o tom, že si jde pro titul Spravedlivý mezi národy, tady nemůže být pochyb. Obzvláště, když kdysi dávno dal Bohovi přes stvořením světa svolení, že může.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nepočítám li trochu větší cameo v Expendables 2, tak tohle je po všech těch Walker Texas Kokot odpadech důstojná Chuckova rozlučka s akčním filmem. Podle někoho tady to bylo příliš unavené, ale já jsem se teda nenudil. Chuck v 65 letech v takový formě, že sumo Seagal musel zezelenat závistí. Určitě i pak potěší závěrečná dvojitá konfrontace s Bernhardtem. V tý první dostane Norris na držku (Už tu byl holt starší pán), ale ve finální konfrontaci si to vynahradí. Takže bezproblémovej béčkovej lehce lepší průměr.60% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa v novembri 2004 v meste Spokane, Washington, USA. (m.a.t.o.)
  • Rozpočet: 6 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)
  • Filmové štúdiá si projekt pohadzovali ako horúci zemiak. Trvalo desať rokov, kým sa dostal do produkcie a scenár bol za ten čas prepísaný minimálne päťkrát. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama