Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aby zahnali nudu a chvilkově se zbavili vědomí, že jejich životy plynou odnikud nikam, je skupina přátel ochotná udělat téměř cokoliv. Třeba přepadnout sekretářku otce jednoho z nich, když nese do banky tržbu. Ikuko, starší než oni a s podobně cynickým, nikoliv ale nihilistickým pohledem na svět, jim odmítá peníze vydat. Její odpor mladíky zarazí i pobaví a v jednom z nich se na okamžik pohne svědomí. Když si toho Ikuko všimne, s mladíkem se sblíží a pokusí se ho dostat na správnou cestu. Možná mají ale všichni pravdu a on je jen „rokudenaši“, jen další z generace dnešních budižkničemů, kteří nemají ani cíl, ani životní smysl, ani šanci stát se někým lepším. (mrtvej pes)

(více)

Recenze (4)

rivah 

všechny recenze uživatele

BUDIŽKNIČEMU...Parafráze Darmošlapů to rozhodně není, film je na vážno s tragickým vyústěním. Na Godarda je to přiliš utlumené. Ale formálně zajímavé, poučené novovlnnými směry. (50%). ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Spise nez U konce s dechem mi to prislo jako japonska verze Felliniho Darmoslapu. Natoceno ukazkovym prelomovym novovlnnym stylem, kdy do pozadi ustupuji pribehy z "vyssich sfer" a vypraveni se soustreduje na obycejne mlade lidi. Japonsti tvurci se na rozdil od klasiku prestavji bat zobrazovat otevrene nasili, sex a politicka temata, i kdyz v pripade Yoshidova dila to neni zde obsazenov takove mire, jako napr. u jeho souputniku Oshimy nebo Immamury. Velkym zaporem filmu je, ze se po temer celou jeho dobu v podstate hovno co deje, naopak vsak po formalni strance snimek vynika, mizanscena snimana na cernobily sirokouhly material s velkou kontrastnosti pusobi velmi fotogenicky. I tak vsak dilu prisuzuju spise historickou hodnotu, nez ze by slo o nesmrtelny a stale aktualni zazitek. ()

Reklama

Artran 

všechny recenze uživatele

Dozvuk hnutí taijózoku propojený s odkazy na Godardovo U konce s dechem. Vynikající rytmus vyprávění a kamera, která již experimentuje s úhly a blíží se pozdějším režisérovým abstraktním kompozicím obrazu. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama