Reklama

Reklama

Barevný závoj

Trailer 2

Obsahy(1)

„Myšlenka života ve světě svázaném přísnými pravidly, je stále aktuální. Na dvou lidech, kteří nalézají pokoru a učí se odpouštět jeden druhému, je něco dojemného...“ - Edward Norton.

Kitty (Naomi Watts) se musí neodkladně vdát. Proto si bere seriózního doktora Waltera (Edward Norton), se kterým odjíždí do Šanghaje. Protože se tady ale Kitty nudí, najde si milence. Walter nevěru odhaluje a jako pomstu přijímá práci v odlehlé čínské vesnici, kam bere Kitty s sebou. Teprve tady se mohou naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět... Film vznikl podle stejnojmenného románu W. Somerseta Maughama, podle jehož knih bylo natočeno hned několik titulů (The Razors Edge, Being Julia). Snímek je zároveň remakem stejnojmenného filmu Richarda Boleslawskiho z roku 1934. Tehdy ztvárnili ústřední dvojici slavná hvězda Greta Garbo a Herbert Marshall. Nadějný režisér John Curran obsadil do hlavních rolí svého filmu neobyčejně nadané herce: Naomi Watts a Edwarda Nortona. Barevný závoj má již na svém kontě mimo jiné Zlatý Globus pro Alexandra Desplata za nejlepší filmovou hudbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (364)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli to bylo formou či mou mizernou empatií, ale absolutně jsem se nedokázal vcítit do ústředního dua, které je pochopitelně přesvědčivé, leč mě nechalo zcela chladným...vůbec celý film mi přišel studený jak psí čumák a "atmosféra" to taky zrovna moc neohřála. Asi další ze skupiny filmů, jenž potřebují divákovo otevřené srdce. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V mnoha komentářích se dočítám, jak je tenhle film předvídatelný... Copak takový Titanic není předvídatelný? Nebo Romeo a Julie? Znáte to všichni nazpaměť. Přitom bůhvíproč je hra Romeo a Julie považovaná za mimořádně silný příběh o lásce, i když s láskou ve skutečnosti nemá nic společného. Velice trefně to popsal ve svých Apokryfech Karel Čapek ve stejnojmenné povídce, kde tzv. lásku obou hrdinů uvedl na pravou míru. Ona zamilovanost a láska jsou úplně rozdílné pojmy. Láska, to je stesk, soucit a celá řada dalších pocitů, které se sobeckou zamilovaností nemají styčné body. Barevný závoj je krásný příběh o tom, jak taková skutečná láska vzniká. Tragický nenaplněný a navýsost romantický příběh, skvěle obsazený a odehraný. Typický případ dokonale fungující vztahové chemie herců v hlavních rolích. Nemám výhrady ani k vedlejším postavám a jejich představitelům. Velice sympatická pociťovka. Celkový dojem: 90 %. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film s bezchybnými výkony dvou hlavních představitelů má jedinou výtku: jak příběh postupuje kupředu, věřil jsem ústřednímu páru tu ochotu zůstat i přes postup zhoubné nemoci v postižené oblasti čím dál méně. Radši ani nezmiňuji scénu, ve které se SPOILER dokonce Norton jakoby "naschvál" úplně zbytečně nakazí, nebo v níž oba "manželé" s chutí a provokací pojídají neupravené jídlo KONEC SPOILERU. Ale budiž, ono to stejně i s těmito nedostatky svižně odsýpá, je to dojemné, napínavé a s pěknými lokacemi. Na konci i nějaká ta slza ukápla, a v závěru tak lze jen konstatovat, že Barevný závoj je krásný romantický film. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Začátek se táhne ve velice nudném a pomalém tempu, bez špetky driveu, ale ke konci se film pomalu rozjíždí, akorát největší slabinou filmu je neuvěřitelně předvídatelný děj. Herecké výkony jsou výborné a hudba se také vydařila. Jedná se o celkově zajímavý film, ale na jedno podívání a tak hodnotím třemi hvězdičky.... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ron Nyswaner .. Dvacátá léta minulého století, Britský imperialismus zlehka nahlodává blížící se úpadek a jedna nefunkční manželská dvojice (lékař teoretik a žena "málem na ocet") se vydává na dlouhou cestu ze Šanghaje, který jejich vztahu nepřeje, do zapadlého Čínského města, kde řádí cholera. Zde na pozadí lehce načrtnutých politicko-vojenských machinací a rozepří s místními obyvateli hledají (a překvapivě najdou:o)) společnou cestu k vzájemnému porozumění si. Výprava a forma líbivá, herecky slušné, přesto emocionálně unylé a co do působivosti dramatických linek jen průhledně průměrné. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Na vzniku filmu má velký podíl herec Edward Norton, který vystudoval čínské dějiny (rawboy)
  • Film byl původně připraven pro společnost Yari´s Stratus Film, ale když její manažer Mark Gill přešel k Warner Independent, vzal projekt s sebou. (HappySmile)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama