Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice kriminálníků, uprchlý vězeň a mladý zlodějíček, se chystá na společný, samozřejmě ilegální útěk za hranice. Dlouho unikají, dokonce se jim podařím proniknout na polské území. Směřují k pobřeží, odkud se hodlají přepravit do Švédska. Polské bezpečnostní orgány jsou však bdělé. Zřejmě mělo vzniknout napínavé vyprávění o náročné práci policistů, koordinovaných dokonce mezinárodně, avšak napětí i věrohodnost se vinou ochotnické režijní práce vytratily. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

fragre odpad!

všechny recenze uživatele

Trapný pokus o akční krimi s normalizačně-propagandistickou polevou. To se ví, že v takové sračce nesmí chybět Rudolf Jelínek, ten náš socialistický James Bond. Závěrečná "akční" scéna s pokusem o únos ladné krásky v bikinách, která má sloužit co rukojmí zlotřilému Potměšilovi, je nechtěná parodie žánru. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byl dost podivný koprodukční film... Poláci nám ukázali, že hranice socialismu střeží dobře a ven neproklouzne ani myš. Nasadili na to helikoptétu, vojenský člun a asi šest rybářských. Potměšil v roli vrahouna působil celkem fajn, já měl ale přesto pocit, že koukám na discopříběh od Baltu. Duo kriminalistů Kodet - Jelínek neustále se snažící být vtipné, vtipné nebylo. Člověk z filmu cítil tu zarputilou snahu režimu ukázat, že každý gangster bude velice rychle dopaden a to i když si udělá výlet k moři. Vyšetřování taky jede jak na drátkách a i když zločinci prchají v dál, naši mají stále dostatek informací a vědí kam se za nimi vydat. Prostě na na pohodu. Dobrej byl ten polskej Asterix kriminalista, kterej nesundal sluneční brýle typ pliot vrtulníku Cobra ani za pošmourného počasí ! :-) Vůbec nechápu, proč v roce 1984 když už režim mlel z posledního měl někdo potřebu tohle točit. Jestli to mělo být akční, tak to tedy nebylo... A jak to dopadne, muselo být každému divákovi jasné hned :-). Dávám za 3000 dolarů. * * * ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mně tento film tak špatný nepřipadá. Je to klasická kriminálka z 80. let 20. století. Pravda, příslušníci veřejné bezpečnosti tu a tam jednají nelogicky a uprchlý vězeň si počíná úplně zbytečně až příliš krutě, ale nedostatky jsou i ve filmech mnohem zvučnějších jmen. Celkem zajímavé pro mne je, že jsou jedinci, kterým vadí, že se v závěru filmu objevuje i polština, která není překládána titulky. Možná se ještě dožiji toho, že diváci budou vyžadovat dabing nebo titulky i u slovenštiny. (úterý 17.11.2009) ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Stanislav Strnad, normalizační rutinér, jehož komedie Můj brácha má prima bráchu i její pokračování vykazovaly aspoň jistou míru životnosti, se tady a v jiných snímcích dost sekl a naservíroval divákům v podstatě mrtvou a nudnou zápletku o dvou delikventech, kteří se snaží dostat do ciziny přes socialistické Polsko. Krimi nebo snad drama nečekejte, film si plyne v poklidu, jako kdyby Potměšil a Vacek byli v lázních a s ním i všichni tvůrci. Samozřejmě, občas musí všichni udělat něco, čím se diváka snaží zaujmout, ale tyhle chabé pokusy (polská herečka Maria Probosz v bikinách), film z odpadu nevytáhnou. ()

krabatt76 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem dnes viděl poprvé a musím říci že to zase taková tragedie jak tady někteří píší nebyla.Byla to docela obstojná detektivka z osmdesátých let se známými herci.Pro někoho kdo film viděl poprvé a který se diví jak mohl o takovém filmu nevědět,tak i napínavý od začátku až do konce.Souhlasím s názorem,že v části s mnoha polskými dialogy mohly být titulky.Tam jsem se moc nechytal.... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • V čase 17:50 při zastavování automobilu je vidět zepředu tramvaj číslo 27. O záběr později má tramvaj již číslo 42. (budivoj)
  • V šesté až sedmé minutě filmu je záběr na náměstí v Mníšku pod Brdy, konkrétně na tamnější samoobsluhu. (optik)
  • Natáčelo se v Mníšku pod Brdy, Praze, Brně a Ostravě. V Polsku film hostila města Lodž, Varšava, Toruň a Ustka. (xisp)

Reklama

Reklama