Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V této akční kung-fu klasice půjde nejen o boj proti vládnoucí dynastii, ale také – jak ostatně název napovídá – o pokrevní vztah mezi dvěma bratry, kteří se však octli na opačných stranách barikády. V úvodu filmu zradí chlapec svou rodinu, jež ukrývá uprchlíka, a prozradí pronásledovateli jeho tajný úkryt. To vše proto, aby jako odměnu získal drahocenný dalekohled. Jeho otec se následně rozhodne chlapce zabít, aby uhájil čest celé rodiny. Tato tragická událost nás poté zavede do víru akce a dobrodružství, ale hlavně nám postupně vyjeví konspirativní zápletku. Díky záměně při narození jsou totiž vládce říše Chien Lung (Pai Pao) a Chen Chiao-Lo (Ti Lung), nový vůdce antičchingovské organizace, ve skutečnosti bratři. Když se Chen pokusí vysvobodit Wen Tai-Laia, v organizaci osobu číslo čtyři, je tajemství odhaleno... (Pumiiix)

(více)

Recenze (2)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Studiová klasika z počátku 80. let zohledňující příběh než akční souboje plného kung-fu. Daleko více to už vyznívá jako divadlo, než jako běžný film a to jak kvůli přemíře dlouhých pasáží na jednom místě, tak i volenými dialogy. Vadou na kráse je hlavně značné množství postav a neustálých davových scén. Evropský divák tak má potíže rozeznat kdo je kdo a na jaké straně barikády vlastně stojí. Při nerušeném sledování děje ale vyjde velmi zajímavý dramatický příběh plný intrik a bezpráví. Na ono kung-fu tu samozřejmě také dojde, ale většinou v rámci předlouhých dialogů. Závěrečný souboj však samozřejmě nechybí. Inu, jeví se tento snímek spíše pro náročného diváka než běžného a na škodu to vůbec není. Nemusí to být přeci jenom o bum bum prásk. ()

shinbone 

všechny recenze uživatele

ha, tak primadony v ufc maj evidentně štěstí, že tam nikdo nedělá boj rozkvétající pěstí. xD s tou porazíte stoletýho kung fu dědka i bosse z 36.komnaty shaolin...to znamená všechny! ()

Reklama

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama