Reklama

Reklama

George Carlin: Back In Town

(TV film)
všechny plakáty

Recenze (11)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Ne každá ejakulace si zaslouží jméno.“ Žádné vypouštění testovacích prdů. Skoro šedesátiletý Carlin jde pěkně zostra rovnou k věci, když se hned po doběhnutí na pódium newyorského Beacon Theater pouští do konzervativních odpůrců potratů, aby bez zastavení nebo zaváhání navázal trefným urážením katolíků (Bůh je již po staletí jednou z hlavních příčin smrti) a radikálním odmítnutím „self-serving bullshit story“ o posvátnosti života (mrtvým je to u prdele). Jeho kadence vtipů je vražedná a lhostejnost k politické korektnosti neodolatelná. Byť se plně neztotožňuji s Carlinovým totálně nihilistickým „fuck everybody“ pohledem na svět, ani na okamžik jsem nepřestal obdivovat, jak zábavnou formu své nasranosti na Mickey Mouse, motivační knihy, hnusné děti na home videích nebo tlusté yuppies baby boomers dokáže dát a jak hluboko dokáže pointami svých sprostých a navenek samoúčelně provokativních vtipů tnout („Just like now!“). Neméně obdivuhodné je, že většina z jeho postřehů neztratila na výstižnosti ani po dvaceti letech (za videokamery si stačí dosadit chytré telefony). Pokud si nějaký stand-up speciál zaslouží označení „klasika“, pak určitě tenhle. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Brilantní výstup George Carlina. Tady by si z něj všichni rádoby stand-up komici měli vzít příklad. George se ani na pět vteřin nezastaví (krom přestávek na pití), přiběhne na pódium, odvykládá si neskutečně trefně a zábavně svých šedesát minut a zase z pódia odběhne. Klaním se takovému výkonu.. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Wake up call v podaní Georga Carlina je trefným listom poznámok a názorov, ktoré by si väčšina mala vtesnať do hlavy. Fungujúce s úplnou presnosťou aj na dnešnú spoločnosť. Georga skrátka vedel. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

"How come when it's us, it's an abortion, and when it's a chicken, it's an omelette?"... "Chickens are decent people!" Tahle Carlinova show mi přišla o fous slabší než předchozí tři, který jsem dneska zkouknul (2008, 2005, 2001), ale pořád je to perfektní zábava. Carlin se navíc ukázal tak trochu jako vizionář, když coby moderní formy trestu smrti navrhuje schazování chlápků z World Trade Centre... po 11. září dostává tenhle nápad ještě nekorektnější nádech. Se závěrečným monologem o volbách nelze než souhlasit - "If you have selfish, ignorant citizens, you are gonna get selfish, ignorant leaders... There's a nice campaign slogan for somebody. "The public sucks, fuck hope!"". Svými slovy bych to lépe neřekl, snad jedině: Niq fluk bwarney quando floo! :D ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se jak vystoupením tak i celkovým přístupem George Carlina, nicméně králem stand up vystoupení je pro mě Robin Williams. George Carlin mu zdatně sekunduje. Počkáme si na další vystoupení a třeba názor změním. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Late Carlin je opat raz brilantny s tym, ako sa hra so slovami a kladie velmi zmysluplne otazky a otvorene si na ne odpoveda, ignorujuc hecklerov v dave, ci "pridlhe potlesky"". Otvarak o "pro-life" konzervativcoch "Once you're pre-born, you're fine, if you are pre-school you're fucked"..paradny a rezky, "life is a continuous process", vyplavene oplodnene vajicka a "menstruujuce masove vrahyne"  :D, "not every ejaculation deserves a name", homoseuali maju najmenej potratov - preco nie su s cirkvou "spojenci"? vyborny postreh, "God is one of the leading causes of death", sr*cky o posvatnosti zivota - selektivnosti, ukrizovanie bankarov "perucich" drug-money pocas pondelnajsieho fotbaloveho zapasu, moderne formy trestu smrti, vyhradenie niektorych americkych statov pre nasilnikov, sexualnych predatorov, fetakov a alkoholikov, maniakov a blaznov s malymi dvierkami v plote... ;D a uzasny punchline...tak ako teraz, ale aspon mame vyrovnany rozpocet...uzasne. :) Dalsia cast je presne po 30tich minutach venovana par "fart-jokom". "release a test fart", prd, co moze ukoncit manzelstvo ;D, uzasna hra s 'anglictinou' a blbymi slovnymi spojeniami v nej 'legaly drunk', 'where to stick it' - paradna narazka na dane - u nas je to koniec marca...hehe, 'it's the quiet-one, you have to watch', 'donw the tubes', 'greatest thing, since sliced bread' , 'more than happy', 'in your own words' , nuz a posledna cast - free-floating hostility - nasraty Carlin, je to, co na nom milujeme, vyjadruje k 24rom veciach, co ho unavuju, otravuju alebo stvu. Oznamenie narodenin Micky-mouse-a v national-TV, nevinne obete- ziadne take neexistuju, ak ste na tejto planete, ste vinny.   :D , motivacna literatura- a tuto som s nim uplne suhlasil, poznam par ludi, co ju citaju a silne sa to na nich "prejavuje", 'you're white and you're lame", aj ked mas siltovku naopak..hehe, stuzky na vsetky prilezitosti...'sometime in comedy, you have to generalize" a nadherny politicky zatvarak - 'garbage in, garbage out' - "Publikc sucks-fuck hope". Odporucam, clovek, co mal, samozrejme spolu s Richardom Pryorom, najvacsi vplyv na vyvoj stand-up-zanru. Pobavil som sa . Pecka. 90% ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Uzasne, brilantne, neskutocne brutalne. Klasicky pozdny Carlin, povedal by klasik. Mala rada - ak si chcete vychutnat, musite nenavidiet Republikanov, katolikov a vediet slusne po anglicky. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

George přiběhne na pódium, umlčí obrovský uvítací aplaus a řekne "Všimli jste si, že proti potratům nejvíc protestujou lidi, který byste nešukali ani za milión?". A až do konce nepoleví. ()

PhoenixSwan 

všechny recenze uživatele

Možná budu vypadat jako ignorant, ale George Carlin mě zatím svým stand-upem nepřesvědčil. Jsem fanouškem Louise C.K. a myslím, že u něj zatím i zůstanu. U George se mi líbila energie a nadšení, ale párkrát se pousmát mi vážně nestačí. ()

Reklama

Reklama