Reklama

Reklama

George Carlin: Complaints and Grievances

(TV film)
všechny plakáty
USA, 2001, 55 min

Hrají:

George Carlin

Recenze (11)

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla parádička, sotva jsem začal smutnit, že jsem od svého oblíbence Louise C.K už viděl úplně všechno a že se nic nového v nejbližší době nechystá, objevím tohoto týpka, kterej je stejně přísnej a ještě k tomu v úplně jiných tématech. Jsem moc rád, že všechny ostatní vystoupení mám ještě před sebou a už teď mám jasno, že mě čeká 7 hodin zábavy. Sprostej, cynickej, bez hranic. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Narážky na nevkusnost trochu nechápu. George je typický svým nevybíravým humorem, naopak bych si ještě dovolil tvrdit, že tentokrát jeho show postrádala onen peprný náboj. Pořád je to ale materiál, který rozdupe konkurenci na prach. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

S plno věcma souhlasím, ale s pár věcma vůbec. A hlavně s tím, že by zabil bílý muže, který si holí svojí hlavu! ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

"Life is not that complicated. You get up, you go to work, eat three meals, you take one good shit and you go back to bed. What’s the fucking mystery?" Můj třetí zkouknutej Carlin během pár hodin a pořád mě ten člověk nepřestává bavit. Nejvíc se mi asi líbila závěrečná analýza Desatera přikázání, kde jsem se dozvěděl, že to je ve skutečnosti marketingovej tah :D Navíc už vím, že by se Desatero dalo bez ztráty logickýho rámce shrnout do dvou jednoduchých morálních pravidel: 1) Vždy budeš čestný a věrný svému poskytovateli sexuální péče. 2) Vždy se budeš hodně snažit, abys nikoho nezabil. ()

Henk123 

všechny recenze uživatele

S velkou lítostí musím ohodnotit méně něžli dokonale, jelikož první polovina je slabší. Ááále.... Tenhle stařík vám poví co ho doopravdy sere a nezajímá ho, že jeho přednes je ''nekorektní''. A nad většinou věcí budete pouze přikyvovat, protože víte, že to je kurva pravda ! Takže tak. PS: Džordžo se toho nebojí a užívá si to. ()

Raskolnikov7 

všechny recenze uživatele

Proč George Carlin, podobně jako Louise C.K. , sklízejí tolik stand-up ovací? Otevírají témata, "o kterých se veřejně (a většinou ani v soukromí) nemluví", přestože je většina občanů na vlastní kůži zná. Tito dva bezprostřední muži tato témata nahlas pojmenují, detailně popíší a vtipně rozeberou..Vyvolávají tedy směsici několika paralelních pocitů: pocit absurdnosti z našeho vlastního jednání a okamžitou přeměnu případného studu či odporu na vtipný moment, odhalení skutečnosti, že "v tom fakt nejsem sám" a tudíž pocit sounáležitosti (ano, taky si stříhám nehty na nohou v obýváku, kde padají na podlahu a pak si vyberu největší z nich a zkouším jeho pružnost mezi prsty:)), údiv nad naprostou otevřeností a odvahou slova a možnost prožití šimravého pocitu v břiše v očekávání "kam až ten chlap dnes zajde"..Obecně mám představení obou výše zmíněných velmi ráda, nicméně v tomto díle Carlina mne trochu zklamalo pár hluchých míst a především závěrečné téma desatera, kde myšlenka byla vynikající, ale dokáži si představit daleko kvalitnější a výstižnější roozbor.... ()

Reklama

Reklama