Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jícnu vulkánu hory Ararat dříme už miliony let strašlivé nebezpečí. Dvě expedice, které se pohybují v přilehlých lesích, o tom zatím nemají ani tušení. První, vědecká, pátá po ztracených a artefaktech a ta druhá, vojenská, se snaží na úpatí hory nalézt základnu teroristů. Brzy se ale plány obou týmů zúží na jediný, velmi jednoduchý cíl - přižití. V sopce se totiž právě probudila nejstrašnější pravěká monstra - pterodaktylové, kteří mají po vydatném spánku obrovský hlad. Přeživší členové expedice záhy zjistí, že ve hře nejsou jen jejich životy, ale také osud celého lidstva! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Ťapka 

všechny recenze uživatele

Až půjdu smrčinou na houby a uvidím trsy vlaštovičníku, raději se podívám kolem i k nebi, protože už navždy pro mě budou spojeny s nebezpečím, že potkám arménské (nebo kurdské) bandity nebo US vojáky nebo pterodaktyly nebo partu vygumovaných spratků (ten nejsympatičtější citující Blade Runnera umře první, chuděra) a jejich přepíčené učitele. Tenhle film si nezaslouží odpad, protože tak dalece přesahuje definici sračky, že mě fakt bavil. Těžký den, pošmourný leden, bolí záda, sebevědomí pod bodem mrazu? Pterodaktyl vás povzbudí. Úplně vidím scénáristy, jak se při tom nachechtali. ()

Rakosnicek77 odpad!

všechny recenze uživatele

O tomto filmu a druhé hrůze Varan vs. cobra, se na svém profilu zmiňuji už od jeho vytvoření. Až teď těmhle dvěma paskvilům stínám hlavy. Odpad je strašně mírný výraz! Je to hnusná amatérská garážová produkce s duševně nemocným režisérem, trikaři v pubertě a scénáristou na drogách. Vedení Vapetu, které to sem dotáhlo, by mělo lidem platit bolestné! ()

Reklama

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se nebavila u nějakýho filmu podobnýho ražení jako u tohodle :-D. Ať už jsou to "gore" scény kdy pterodaktylové vraždí lidi, nebo totální nesmyslnost celýho scénáře. Nebo Turecko zasazený do naší krásné české krajiny.. to byl asi první hlod, kdymi bylo jasný že koukáme na unikátni perlu :-D. Případně popíjení neperlivé Dobré vody. A nesmím zapomenout na vojáky armády USA se svym supermegahyper raketometem co střílí ovce a českýma kanadama vz.60 :-D. Nemluvě o naprosto humorné přestřelce mezi vojákama a těma povstalcema nebo co to vlastně bylo. V tomhle filmu je prostě všechno špatně, ale měřítko zábavnosti má obrovský :-)). ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Dva vědci a čtyři studenti. Skupinka amerických vojáků a zajatý povstalec. Agresivní pravěcí ptáci/dinosauři/hnusný netopýři, eh... „Je to takový to lítací- jak tomu říkáte?!" Jmenuje se to Pterodaktyl, v hlavní roli zde uvidíte zubaté Pteranodony ("bezzubé křídlo") a myslícímu divákovi při sledování hrozí bezprostřední nebezpečí smrti utlemením. Chystá se výprava do spící sopky. Proč? Protože prostředí s teplotami v řádech stovek stupňů bezpochyby bylo ideální pro zachování křehkých citlivých zkamenělin. „Jestli tam nenajdeme kupu fosilií, tak já nejsem paleontolog." Což hned na začátku naznačí, že hlavní hrdina je vědec na dvě věci... Když mu později kolegyně z oboru potvrdí, že je pronásleduje miliony let vyhynulý předmět jeho výzkumu, kategoricky tuto možnost zamítne a ani se neotočí, aby se přesvědčil o (ne)pravdivosti jejího tvrzení. "Vědecká" část filmu se ukáže být prvotřídním mixem krávovin a ignorovaných faktů. A to na takové úrovni, že k odhalení hloupostí bohatě stačí logika a trocha pozornosti. „Kosti mají duté." ... to se pozná podle toho, že do nich můžete střílet, jak chcete a oni pomalu ani nemrknou. :D) Co se týče "drsnější" stránky filmu- armádní linky a drastických scén- užijí si ji nejvíce ti, kdo očekávají mizernou akci a žádná jatka. Máte rádi filmy, kde banda civilistů pomalu přepere profesionální žoldáky či podobnou zběř? Kde vycvičení vojáci nejsou schopní trefit cíl X-krát větší, než jsou oni sami? Kde jsou mužští členové komanda maskovaní černo-zelenými čárami po obličeji, kdežto jediná ženská členka perfektním make-upem? Tady jste na správné adrese! Pro žánrové dobarvení je zde i pár nepříliš detailních nechuťáren- urvané končetiny, dekapitace z letu... Dočetla jsem se tu, že dílo bylo filmováno v našich luzích a hájích i přes to, že se příběh odehrává v zapadlé části severního Turecka. Divočina tedy vypadá buď jako typicky krásně zelená louka, nebo lesík co má každý druhý pomalu za barákem. Díra, ze které dobrodruzi vyrážejí je běžná domácky malebná vesnička a somráci u obecního úřadu vypadají prakticky stejně jako náhodní kolemjdoucí. :D Dinosauří rozsudek: Nářez! Je to tak blbé, až je to zábavné. Vřele doporučuji všem milovníkům filmů s (úmyslně) nízkou kvalitou. K žehlení ideální. #1 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Malé, levné a zábavné béčko. Rozumím divákům zvyklým na špičkové efekty, že film nepoberou. Když si ale dosadíte právě je, vyjde vám solidní x-té pokračování Jurského parku. Smysluplný příběh, napínavé scény - útěk před rozzuřenými pterodaktyly, boj o dům pod sopkou (Bože, rozebírají nám střechu nad hlavou!) nebo souboj u hnízda. Jezerní scéna s koupající se blbkou připomene minimálně původního King Konga a Milion let před Kristem (1966 s R. Welchovou). Pro krev se nejde rovněž daleko, létají hlavy, ruce, ba celé trupy doprovázené rudými krvotrysky (byť z větší části počítačové). Ale vnitřnosti a zohavená těla jsou in natura. Neočekávaje nic moc, dostal jsem oddechovku, co rychle utekla. A místy se člověk ještě zasmál. A těch mrtvol! Netušil jsem, že tolik postav zařve... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní hrdina filmu pije "Dobrou vodu" a dívá se na automapu ČR (přitom se nachází v Turecku). (Shr1nK)
  • V turecké vesnici jde vidět plakát české spořitelny. (Shr1nK)
  • Mnoho postav bylo pojmenováno podle známých autorů sci-fi a fantasy. Burroughs (Duke Faeger) podle Edgara Rice Burroughse, Clarke (Todd Kramer) podle Sira Arthura C. Clarka, Donaldson (Howie Lotker) podle Stevena Donaldsona, Heinlein (Amy Sloan) podle Roberta A. Heinleina, Herbert (David Nykl) podle Franka Herberta a Briana Herberta, Lem (Mircea Monroe) podle Stanislawa Lema, Lovecraft (Cameron Daddo) podle H.P. Lovecrafta, Serling (George Calil) podle Roda Serlinga, Yolen (Ivo Cutzarida) podle Jane Yolen a Zelazny (Jessica Ferrarone) podle Rogera Zelaznyho. (Avalon820)

Reklama

Reklama