Reklama

Reklama

Má kůže mě zabíjí

(TV film)
  • Velká Británie Our Lives: The Girls With Too Much Skin
všechny plakáty
Velká Británie, 2008, 45 min

Obsahy(1)

V Británii žijí dvě rodiny, jejichž dcery trpí vzácnou dědičnou nemocí kůže, která dívkám způsobuje obrovské každodenní trápení...  Dana se narodila s vrozenou nemocí jménem harlequin ichtyosis, která způsobuje nadměrný růst kůže, která potom zrohovatí a popraská. Dříve na tuto chorobu všechny děti zemřely. Dnes některé přežijí díky vysoké úrovni medicíny. Lék však nadále neexistuje.
Když se Lucy narodila, rodiče byli v šoku a nečekali, že se dožije vyššího věku. Lucy přes všechna očekávání oslavila dvacítku. Mezitím se rodiče rozhodli mít další dítě. Pravděpodobnost, že bude také postižené, byla jedna ku čtyřem. A Hannah se skutečně také narodila s tímto prokletím. Dívky se musejí mýt dvakrát denně a průběžně odstraňovat přebytečnou kůži, což je velmi bolestivé. Hannah navíc trpí mozkovou obrnou, tudíž potřebuje ještě víc speciální péče.
Lucy a Hannah si navzájem pomáhají. Lucy zrohovatělá kůže poškrábala oční rohovku, takže je na jedno oko slepá.
Sestry jsou velmi výjimečné, protože k jejich narození bylo třeba, aby byli nosiči genu oba rodiče. Pravděpodobnost, že se takoví jedinci sejdou, je jedna k milionu… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Chudery malé. Británie vytváří tyto dokumenty jako na běžícím páse. No ale budiž. Hlavně, že tím dělají dobrou věc pro pár méně šťastných lidí a osvětu dané nemoci. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Sleduju každej tenhle dokument na Primě, stojej za to. Neni to zrovna lék na splíny, ale člověk si uvedomí, že si v životě stěžuje na totální blbiny... ()

mysak.pitlik 

všechny recenze uživatele

Hodně silné téma. Ale tvůrci by neměli spoléhat jen na to. Nedoporučovala bych tenhle dokument slabým povahám, některé záběry jsou dost drsné. Být v kůži matky, které po porodu ukážou mimino s tímhle onemocněním, tak se z toho šoku už asi nikdy nevzpamatuju. ()

Reklama

Reklama