Reklama

Reklama

Kouzelný klíč

  • USA The Indian in the Cupboard (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kouzelný klíč vypráví půvabný příběh devítiletého Omriho, jemuž se díky tajuplnému kouzlu skrytému v kouzelné skřínce podaří oživit hračku — indiánského bojovníka zvaného Malý medvěd. Společně prožijí nádherné dobrodružství plné zázraků a nečekaných překvapení. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Velice slušně natočený dětský film, jaké si dnes už moc netočí. Dřív se filmy jako Kouzelný klíč nebáli ukazovat a vysvětlovat, co je to smrt, čest a odpovědnost, aniž by se jednalo o anime nebo jinou kreslenou kravinu. Teď už děti koukají jen na samé kraviny, kdy je jedna jako druhá. Kouzelný klíč je však příjemný, nenásilný a dobře ubíhající film, který Vás sice nenapadne si pustit, ale když zjistíte, že se vaše robě na něj dívá a vy nemůžete přepnout, tak se k němu rádi připojíte a užijete si film s ním. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ale průměrná pohádka. Hlavní hrdina není moc sympatický a jeho zjev ho odsuzuje jako ousidera. Celý film se snaží být hlavně příběhem o chlapci a jeho indiánovi, který ožil jen díky Kouzelné skřínce(by mě zajímalo proč je to kouzelný klíč, když bez skřínky asi nefunguje, že? :)). Chlapci se touto skřínkou otvírají dveře do světa, kde každá jeho umělohmotná figurka žije vlastní život ve své vlastní součastnosti. S tímto faktem se musí malý chlapec vyrovnat a postavit se všem nástrahám a problémům, které svým oživováním způsobil. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najprv som nechápal jak to, že mi tento po trikovej stránke fenomenálny film, ktorý aj po rokoch strčí súčasný CGI bordel do vrecka, unikal. Vidieť ho v detstve, tak je to pre mňa kult. Po dopozeraní chápem, prečo úplne zapadol. Nie je to žiadny zábavný detský dobrodružný príbeh. Napriek skvelej trikovej stránke sa tam vlastne celý čas hlavný detský hrdina len rozpráva s oživlými hračkami a postupne zisťuje, že akonáhle to už nie sú len hračky a musí o nich starať, tak dospieva. Toto posolstvo o dospievaní sa mi páčilo, ale je škoda, že to väčšinu filmu pôsobilo príliš tuctovo. Väčšia interakcia hlavného hrdinu s jeho rodinou a nejaké problémy, ktorým by musel čeliť, by filmu dodala na dramatičnosti. Ale jeho rodičia a aj súrodenci sú len do počtu a je to vlastne jedna veľká šťastná rodinka. Takže celkovo to je vlastne extrémne komorný film s pekným posolstvom a nič viac. Teda okrem tých skvelých trikov. Fakt ma mrzí, že som to nevidel skôr. Mohla to byť moja srdcovka. Teraz je už na to neskoro. 7/10. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha variant na průnik kouzla do lidského, potažmo dětského, světa. V přehršli dalších mouder se dovídáme, že devítiletý kluk je nezodpovědný, ale vychovatelný, element, což mě naplňuje nadějí v lepší příští, snad se časem něco napáchalo i s Omriho zuby, protože pohled na to, co měl v puse, mě popuzoval celý film, nejvíce ve chvílích, kdy ještě jako bonus měl u nosu nudli. Jako jedna vlaštovka jaro nedělá, ani Malý Medvěd sám nemohl tenhle filmový cajdáček na svých osvalených zádech dovléct výš než ke třem hvězdám, i když se snažil, div že na nás holý zadek nevystrkoval. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem viděl naposledy před 20 lety a náhodou na něj natrefil až nyní v TV. Musím říci, že pohled na něj dospělýma očima mi vzal nějaké ty dětské iluze, tedy alespoň, co jsem měl ve vzpomínkách. Příběh je to skutečně svým způsobem zvláštní. O tom, jak si děti zahrávají s osudy dospělých lidí o velikosti hraček (OK, byli sice hračkami, ale díky kouzelné skřínce jsou to lidské bytosti). Nicméně v některých momentech je tento film i velice aktuální, co se týče důrazu na to zda jsou oživlé hračky věcmi nebo už lidskými bytostmi s vlastními právy. Za to zvyšuji hodnocení na tři slunce. 65% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama