Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Typický příklad inteligentního filmu, který má skutečně vysokou úroveň. Promakaný scénář, promakané dialogy a solidní zápletka. Jenom ta záchodová sexuální scéna mi přišla trochu mimo, tu bych úplně odstranil. Ovšem celé 2 hodiny jsou příjemnou atraktivní a napínavou zábavou. Nejprve si člověk láme hlavu nad tím, kdo je špión, v druhé části je zase napnutý, kdo to nakonec vyhraje. Zkrátka...super argentinsko-španělsko-italská práce. 82% // (8.9.2015) - I na podruhé skvělá zábava s atraktivním vývojem a překvapujícími momenty. Akorát opět zmiňuji WC scénu, která byla fakt totál mimo. 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco prepracovaná záležitosť, ktorá si získa hlavne hĺbavejšieho diváka. Bola to hra a čo je hlavné, hra veľmi funkčná. Hra s divákom, ktorá chytí už od začiatku a nepustí až do finálneho rozuzlenia kto z koho. Až na pár momentov som veľmi spokojný aj s tým, ako sa tu autori vyhrali s charaktermi postáv a hlavne akú metodiku a slovné pasce na to použili. Poučný snímok. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Videl som už niekoľko filmov s minimom hercov a odohrávajúcich sa viac-menej v jednej miestnosti. V takých podmienkach niečo zachráni nápaditá kamera, niečo dobrí herci, ale rozhoduje dobrý námet a najmä scenár so zaujímavými dialógmi, ktoré nemôžu byť premúdrené, ani príliš obyčajné. Myslím, že v Metóde sa to podarilo. Grönholmova metóda odhalí nielen schopnosti kandidátov, ale obnaží aj mnohé zákutia ich psychiky najmä pri dosahovaní cieľa, ktorým je v tomto prípade víťazstvo vo výberovom konaní. Len mi nebolo jasné, prečo sa volí taký zložitý systém výberu, keď na Slovensku stačí mať vplyvného známeho alebo dobrú legitku vo vrecku. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tenhle ten film představuje naprosto pohodovou, velice inteligentní zábavu. Těžko se mi specifikuje žánr, protože je to velice bezemoční - nic dramatického, nic extra napínavého, spíše zvědavost vzbuzující. Několik kravaťáků se účastní konkurzu na blíže nespecifikovanýho papaláše, přičemž hlavní roli hraje metoda, kterou je vítěz vybírán. Při plnění úkolů přicházejí kandidáti do často nepříjemné interakce, přičemž po každém kole je jeden z nich vyřazen. Vše se odehrává na pozadí summitu MMF v Madridu, což je ale zapracováno je pomíjivě několika scénami/zmínkami. Herecké výkony jsou výborné, filmařina naprosto nerušivá. Nedávám plný počet jen kvůli tomu, že se to malinko vleče. Kdo by měl zájem o podobný filmek, který sice nemá celkově takovou vysokou kvalitu, ale za to ubíhá a dá se označit za slušný thriller, doporučuju britskou Zkoušku. Metoda atakuje 90%. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Teda. Očekávání nenaplněna. Ze začátku jsem byl nadšen. Tenhle film vypadal z popisku jako jasná trefa do černého. A hned první scény mi potvrdily, že Metoda je film jako dělaný pro mě. Ovšem to tempo tak strašně upadalo. Asi bych byl raději, kdyby všichni řešili praštěné hlavolamy, protože takhle mi s každou postavou, která opustila místnost opouštěla i zvědavost. Všechny palce nahoru za nápad. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama