Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Top manažeři to jsou má zlatíčka a já jsem za příplatek ochoten kteréhokoli z nich přetáhnout přes palici zlatým padákem. Patrně proto jsem pociťoval lehce perverzní uspokojení z toho, že sedm adeptů na místo ředitele zeměkoule bude psychicky týráno. Za další klad Metody považuji to, že nehledá toho nejschopnějšího, ale toho nejbezcharakternějšího z místnosti. A tak jsem si mezi hromadou přetvářky oblíbil Fernanda, který jako jediný své hajzlovství nezakrýval nánosem serióznosti a rozhodně nikdy nezapomenu na úžasnou sekretářku Montse, jejíž vykulené oči, podporované nejfalešnějším úsměvem na světě, vnášely do světa nervozity další pečlivě odměřenou dávku nejistoty. Ano, bavil jsem se solidně, ale dobře mi s těmi parodiemi na lidi tedy nebylo. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Dvanácti rozhněvanými muži a reality show stylu Velkého bratra. Film se odehrává prakticky jen v několika místnostech a staví hlavně na hereckých výkonech zúčastněných, které jsou opravdu výborné. S příbývajícím časem a ubývajícím počtem uchazečů ale Metoda trochu ztrácí na intenzitě a mírně se vleče a ani konec nepůsobí tak nějak úderně, jak bych čekal. Pomocí Grönholmovy metody jsem vybral ze šesti kandidátů jako nejvhodnější hodnocení tři hvězdy. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Já tyhle typy filmu žeru. Ať už to je horor, drama či thriller, pořád to má co nabídnout. Tentokráte uchazeči o práci, kteří procházejí zajímavým testem, který vybere, kdo z nich nakonec dostane místo. Test je nekompromisní a postupně se otázky nebo úkoly zhoršují a uchazeči dělají vše pro to, aby oni zůstali. Napínavé, výborně natočené i zahrané. Druhá půlka mi přišla malinko slabší, ale na to, že to má skoro 2 hodiny mi film utekl rychle a rád mrknu znova. Tohle se určitě doporučit dá. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Doporučuju (a to nejsem jedna z těch, která by pohrdala dabingem, zvlášť ne tím českým) v původnim znění s titulky (už jenom kvůli tý španělštině!!!:)). Jen 7 lidí v jedný místnosti, trochu jako 12 rozhněvaných mužů. A výsledek? Stejná dokonalost. Samotnou metodu jsem neznala a přijde mi geniální. Nechat všechny kandidáty, ať se vymlátí sami, a to všechno jenom pár drobnýma úkolama. Nejlepší konkurz ever a nejlepší způsob, jak vybrat vhodnýho manažera. Zároveň ukázka toho, jak nemám šanci:D ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavné "výběrové řízení", odehrávající se po většinu času v jediné místnosti. Dokonalí herci, skvělý humor, vychcané finty uchazečů, pěkný závěr (snad jen Nieves mi byla lehce nesympatická a tak trochu mě odradila od plného hodnocení - což však nic nemění na faktu, že Metodu bych určitě ráda někdy v budoucnu opět viděla!) - rozhodně doporučuji! ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama