Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Dokonale vybroušený a promyšlený filmový klenot, fungující snad na všech úrovních kinematografie - jednak jako parádní zábava, komorní psychologické drámo ve stylu 12 rozhněvaných mužů, napínavé jak malé trenky na velké prdeli, druhak jako skvělý exemplář jihoamerické filmařiny s perfektním zvládnutím všech stránek, od scénáře a režii až po výborné herce, treťjak jako znamenitá studie lidských charakterů, čtvrťjak jako znamenitá studie psychologických testů, které "assessují" lidské charaktery, a paterjak coby jedinečný podnět k zamyšlení nad tím, jací lidé jsou na ty nejvyšší manažerské posty vlastně nejžádanější, tzn. jaké povahy takto nastavený filtr nejspíše pouští dál. Možná že jsou v tomto skvělém filmu ještě další roviny, ale mně těchhle pět na udělení pěti hvězdiček bohatě stačí. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5 Nesmierne zaujímavý film najmä z dôvodu, že podobné (ale nezákerné:)) manažérske výbery (assessement centrá) v praxi zostavujem, vediem a hodnotím:) Veľká škoda, že film po absolútne geniálnej prvej časti skĺzava do zamotanej hry, kde sa scenáristi akoby zasekli a prinášajú zbytočné twisty, kľučky a miestami nepochopiteľné banality (hod loptou-wtf?!). Záverom sa všetko opäť dostáva do starých dobrých koľají a posledný záber bol veľmi symbolický, či už z "mikro-ľudského" aj "makro-celosvetového" hľadiska. Výnikajúci film, ale vzhľadom na silný námet to mohlo byť ešte o malý kúsok dotiahnutejšie a vypointovanejšie... ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré psychologické drama, které za využití minimálního prostoru nabízí vskutku zajímavý pohled na výběrové řízení nadnárodní firmy a zároveň i do mysli jednotlivých uchazečů. Všichni jsou bezesporu nadprůměrně inteligentní, všichni jsou přesvědčení, že jsou schopni zastávat nabízenou pozici, ale v konkurenci a dusivém protředí uzavřené místnosti není tak jednoduché prokázat, že právě vy jste ten nejvhodnější kandidiát. Film těží hlavně z výborného scénaře, netradičního a neokoukaného tématu (pokud tedy nejste personalista...) a ze solidních hereckých výkonů. Zasloužené lepší čtyři hvězdy. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Chce to hodně kuráže, pustit se do intenzivního konverzačního dramatu ve stylu 12 Angry Men. Bezpodmínečně musíte mít silný scénář s mimořádně kvalitními dialogy. --- Tohle je velmi dobré, opravdu. A zajímavé. Ale přece jen, nebyl jsem úplně nasycen. Špetka brilance mi v tom chyběla. Snad že nejméně dva hráči byli evidentně slabí a do závěrečného výběru neměli vůbec postoupit. A některé vítězné argumenty nebylo tak těžké zpochybnit. Zkrátka - dobré, nikoli ohromující. --- A paralelní linka s antiglobalizačními demonstracemi mě vyloženě rozčilovala. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Inšpiratívny film o výbere manažérov neštandardným spôsobom. Aplikácia Gronholmovej metódy priniesla medzi vyvolených dostatočný materiál pre posudzovanie komunikácie, odolnosti voči tlaku, spôsobe interpersonáleho kontaktu a príjemne sa na to pozeralo. Simulácia jednotlivých úloh bola pútavo spracovaná, herci pôsobili presvedčivo a nebyť pár miest, ktoré boli zbytočné vo výberovom kontexte, mohol byť tým celkový snímok aj dokonalejší. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama