Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film DUANE HOPWOOD byl představený na Sundance Festivalu v roce 2005. Zápletka se točí okolo rozvodu manželského páru a následné dohře v podobě alkoholu a života na nepříliš pevné půdě. Kritiky byl dobře přijatý, Rogerem Ebertem je označován jako „jeden z nejlepších filmů roku 2005“. (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

odvedle 

všechny recenze uživatele

"It's not funny!" Vraj, keď sa veci serú, tak sa serú poriadne - princíp snehovej gule. Čo všetko stretlo Duana snáď znova písať netreba, ale stavím sa, že vnútornú drámu, ktorú prežíva, zažil snáď každý a ak nie, tak mu život nejakú pripraví! Čo ma ale zaujalo je nadhodená myšlienka o nových, druhých šanciach, koľkokrát sa stane, že človek sa dostane k báječnej žene, nádherným deťom, rodine? raz za život? dvakrát? A čo ak mu šťastie prekĺzne pomedzi prsty? Uvedomí si o čo príde, až keď o to skutočne príde, a ak aj dostane novú šancu, môže mu to vyjsť? myslím, že áno, človek robí chybí, ale ak dokáže myslieť kriticky a priznať si ich, môžu ho posunúť ďalej a nakoniec prežiť pekné chvíle. Duane šancu/šance dostal, nový začiatok... David Schwimmer podáva vynikajúci výkon. Film je z pekného prímorského prostredia s dobrým záverom bez slov, nemá nič čo by postavilo zo sedačky, žiadne napínavé scény, ale svojou jednoduchosťou prekvapí, príjemne pobaví a ani si neuvedomíte a je koniec ... hej, a nevravte žene v posteli, že milujete inú :) ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Ten film se mi po většinu času nelíbil, a pak přišel konec - a ten byl na můj vkus famózní, moc pěkný...a já přemýšlela, proč se mi to vlastně nelíbilo - příběh nebyl špatný, David Schwimmer, na kterého jsem byla hodně zvědavá, byl víc než dobrý a já v něm téměř neviděla starého dobrého Rosse...a pak mi to došlo. Nelíbilo se mi to, protože to bylo tak moc ze života, tak depresivní - nebo spíš tak skutečné a reálné...žádný cukrbliky, krásní lidé a krásné prostředí, spousta překážek na cestě a málo síly vstát, nebo možností věci změnit....já jsem asi chtěla vidět další pohádku...takže pokud chcete americkou selanku, tohle nebude film pro vás. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Já mám moc ráda takové ty lidské, člověčí příběhy, kterých je tolik v různých obměnách i v reálu. Jen těch Duanů, kolik je a kteří mají občas pocit, že je jejich život v pytli. No Duane, budu Ti držet všechny palce, které mám, aby jsi dospěl do stádia relativní spokojenosti a věř, že to nebudeš mít jednoduché, ale to Ty víš až moc dobře. David Schwimmer hrál bezvadně a z obrazu vám nesejde snad ani na moment. A když jsem se mu občas měla možnost podívat zblízka do očí, tak jsem tam viděla všechny ty různorodé emoce, které se daly číst jak písmo na čistém plátně. Skvělý a sympatický Duane - David si ten čtverec zcela jistě zaslouží. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Malý, skromný a bezmála pětihvězdičkový film, který vám může učarovat mimo jiné svou jemnou zdrženlivostí a neokoukanými exteriéry. Komorní dramata mám velmi rád, a když jsou ještě poměrně svěže natočena a netlačí na pilu, pak je radost se na ně dívat. David Schwimmer překvapil svým odevzdáním se roli a vybudoval tak velmi uvěřitelnou a skutečně politováníhodnou postavu, se kterou jde divák od začátku až do konce i přesto, že kolikrát by hlavnímu hrdinovi rozbil ústa. Tak trochu smutná, ale upřímná a chtělo by se říci i opravdová podívaná. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Duane je docela prima chlapík, ale asi jako každý i on má své neduhy, jednou z těch největších chybiček ovšem je, že se rád napije a dost často to přežene. Kvůli tomuhle návyku se mu ale hroutí celý život pod rukama, a cesta ke zlepšení je bohužel pro něj v nedohlednu. David Schwimmer je perfektní, i když už navždy bude hlavně Rossem z Přátel, Duane mu sedne přesně na míru a jeho nelehkou pozici mu věříte každým coulem. ()

Reklama

Reklama