Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vládní agenti se pokoušejí zastavit soukromou organizaci, která získala kontrolu nad nukleárními zbraněmi, aby ovládla svět. Konspirační pavučina se rozechvěje v okamžiku, kdy se ukáže, že někdo neznámý má přístup do vládního tajného počítačového systému a tudíž může sledovat občany prostřednictvím telefonu, televize a bezpečnostních kamer. Nebezpečí graduje zjištěním zpravodajských služeb, že se soukromá bezpečnostní firma zmocnila obranného počítačového systému USA a hodlá ovládnout svět. Úkolem agenta CIA Barnese (Michael Durrell) a jeho sestry Julie (Marcia Mueller) je jejich plán překazit, a zabránit tak 3. světové válce. Kromě toho, že agenti musí zločineckou skupinu zastavit a získat zpět ukradené zbraně, je také nutné vše udržet v tajnosti, a zabránit tak masové panice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

majo25 

všechny recenze uživatele

Politický triler s miestami slušnou ťaživou atmosférou, aké mám rád, ktorý ale dopláca na slabšie spracovanie - priam až televízne. A ani taký herec ako Landau to nedokáže potiahnuť vyššie; ostatní herci totál nezaujímaví. Film je slabý aj v tom, ako pracuje s dejom, najprv sa venuje jednému hlavnému hrdinovi a v zápätí prehupne na druhého - sestru hlavného hrdinu - aby sa v závere opäť objavil hrdina prvý. Film necitlivo koketuje so sci-fi prvkami - sledovanie ľudí cez televízor či telefón je za hranicou, rovnako ako komunikácia s počítačom, kde stačí iba textovo klásť otázky a počítač na ne odpovedá. Mysterióznosť filmu je fajn, ale keď ani na konci nevieme, kto (štát, agentúra) presne bojuje proti komu (nespokojní občania) a za čo, tak to je na pováženie. Mať viac peňazí, lepších hercov a scenár menej pritiahnutý za vlasy, bolo by to úplne o niečom inom. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Senátore, žádné vysvětlení není !! Žádné smysluplné.." Extrémně hloupý kousek plný zábavných asociací.. Martin Landau sice třeba silně připomíná Davisova kuřáka z Akt X, ale jakékoli srovnání by platilo za hodně velké scifi, Hobsonovy často obludně přepjaté hudební variace zase zní jako ty z prvních Čelistí, nulový příběh, narativní blouznění a filmové řemeslo spíš odpovídá Sargentově čtverce.. A tak Přístupový kód platí jen za hodně zoufalý žánrový pokus a brak páně Sobela, který měl spíš vsadit na žánrovou parodii, s pár vtipnými hláškami, zato naprostým minimem fungujících nápadů.. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Laciný thriller televizního střihu, ve kterém se tvůrci marně snažili vybudovat alespoň trochu mysteriózní atmosféru či napětí. Všechno bohužel padá s velice špatným scénářem, takže nakonec ani ta akce nebo speciální efekty to příliš nevytrhnou. Martin Landau má zde pouze vedlejší roli, zbytek herecké sestavy jsou neznámí herci třetí kategorie. Později osvědčený seriálový režisér Mark Sobel tímto počinem debutoval. ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Film, jehož příběh má děr jako tým roztleskávaček. Nápad, že televize je vlastně kamera, kterou jsme všichni sledováni? Bez nadhledu a trochu otevřené mysli se na to asi nedá koukat. Nejlepší na tomto filmu je český překlad. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama