Reklama

Reklama

Chirurgové

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2024), 306 h 53 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Shonda Rhimes

Režie:

John David Coles, Adam Davidson, Sarah Pia Anderson, Tony Goldwyn (více)

Scénář:

Marti Noxon, Gabrielle G. Stanton, Debora Cahn, Krista Vernoff (více)

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

Ellen Pompeo, Chandra Wilson, James Pickens Jr., Kevin McKidd, Caterina Scorsone, Patrick Dempsey, Camilla Luddington, Kelly McCreary, Kim Raver, Kate Walsh (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(429)

Tihle doktoři musí denně činit rozhodnutí, která znamenají rozdíl mezi životem a smrtí. Velmi napínavé drama z lékařského prostředí sleduje Meredith Greyovou a tým doktorů z nemocnice Grey Sloan Memorial, kteří musí denně činit rozhodnutí znamenající rozdíl mezi životem a smrtí. Oporu při tom hledají jeden ve druhém – a někdy jde o víc než jen o přátelství. Společně přicházejí na to, že medicína ani vztahy nejsou černobílé. (Disney+)

(více)

Videa (39)

Trailer

Recenze (377)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých srdečních záležitostí (a stoprocentních závislostí) na poli seriálů. Je v něm úplně všechno... žádný další tuctový seriál z lékařského prostředí, tohle je hlavně o lidech, jejich životních radostech ale i strastech. Ani po tolika letech mě tahle doktorská parta ze Seattlu nepřestává dojímat i rozesmávat... a ty postavy a herci... zvolená hudba a písně... prostě nemám slov. A mé nejoblíbenější postavy? Cristina Yang (Sandra Oh) a od páté série Dr. Owen Hunt (Kevin McKidd). .......... 21.5.2010: Tak nám skončila 6. SÉRIE a pokud jsem někdy měla obavy, že jednoho dne prostě musí jít tento seriál kvalitativně dolů, dnes se rozhodně nevyplnily. Takovéhle úžasné zakončení série jsem nečekala ani v těch nejoptimističtějších snech. Jedním slovem nádhera! Pokles kvality se rozhodně zatím nekoná, a já pevně věřím, že další série bude opět dechberoucí. 7. SÉRIE: Pokud si někdo myslel, že finále šesté série bylo tím nejúžasnějším, co mohl seriál nabídnout, bude se asi hodně divit. Ono je to čím dál tím lepší, čím dál smutnější, ale zároveň realističtější. A já se rozhodně netajím tím, že jsem první dva díly sedmé série sledovala s otevřenou pusou a slzami v očích. A i když je fakt, že 7. série nejede v nějakém strhujícím tempu, stále mě to baví. Shondo, děkuji ti za tuhle krásnou a nepřekonatelnou seriálovou záležitost! / Výstižné komentáře: golfista, novoten, Jeanne, Antek, Zdeňka, Mahalik ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem původně napsat podobný komentář jako golfista, ale protože mi ho sebral z úst (to ale nevadí :0 ) začnu psát z patra. S klidem můžu říct, že Chirurgové jsou pro mě droga, kterou musím mít každý den a pokud si alespoň nepustím dva díly denně začínám být nemožnej a hrozně nablblej (tomu se říká pravá droga pánové a dámy). Grey´s anatomy se tak stal součástí mého života (díky bohu za to) a… počkat neměl bych psát co si o seriálu myslím ?? No tak jo. Moje první setkání bylo čistě náhodné. V telce jsem viděl ukázku na doktorskej seriál ve kterým hrála moje oblíbená Katherine Heigl a protože to mělo i docela zajímavej scénář řekl jsem si, že za zkoušku nic nedám. A právě tenhle zlomový okamžik mohu srovnat s přijetí na SŠ, protože nic lepšího mě snad ani potkat nemohlo. Mluvím jako blázen? Ale jděte.. Když odběhly závěrečné titulky nevěděl jsem jak tenhle seriál hodnotit, protože je opravdu JINEJ. Postupem času se ale mé předešlé hodnocení otočilo jako ruské kolo a já měl ve všem jasno.. Promiň Veronico Mars, promiňte Gilmorky já teď přesedlávám na jiného koně takže momentálně nabírám rychlost směr Seattle a doufám že tahle cesta jen tak neskončí. Jeli něco po té „jinosti“ (debilní slovo já vím, ale proč ne) na seriálu zvláštní pak je to neskonale dobré obsazení herců. Prý si režisér pozval méně známé herce a nechtěl po nich číst text ani mluvený projev, prostě je zkouknul od hlavy k patě a podle toho zda se hodí k postavě obsadil je. Hmm, zajímavá taktika a vyšla ne jedničku. Herci za své postavy dýchají a mají je opravdu rády. Podávají ekcelentní výkony a když chtějí rozbrečí vás. Dále bych chtěl upozornit na skvělý scénář, který v seriálovém nebi nemá obdoby a je nejen dojemný, ale taky plný hlášek. Chcete říct jméno mé nejoblíbenější postavy (navíc hláškující)? Dr. Miranda Baileyová tahle ženská nemá konkurenta plus by setřela i Jacka Sparowa. Už budu končit lidi nebojte.. Je toho moc co bych chtěl k tomuhle seriálu říct, ale protože by to bylo na dlouho a pochybuju, že by to chtěl někdo číst, zkrátím to. Pokud seriál sledujete pravidelně nemůžete si nevšimnou, že seriál přejel na kolej DRAMAŤÁK. Ale to vůbec nevadí. První dvě série se vezly na komediální vlně a ta třetí je tak emočně nabušená až to snad není možný. Teď si tak trochu zahraju na Halinu Pawlowskou. Má rada pro tento rok zní: Chceš li úsměv na tváři míti, sleduj Chirurgy a to bez přestávky!!! Izzie, Meredith, Alexy, George, Cristino miluju vás a prosím zůstaňte tak skvělí jako doposud. Tímto končí můj nejdelší koment na ČSFD a já doufám, že i když to bylo z patra a možná tady bylo i dost chyb líbilo se vám to a třeba i změnilo pohled na život jako mě…. ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Zprvu mě tento seriál něčím odpuzoval. Nemohu vysvětlit čím. Možná některými postavami. Přesto jsem pak začal seriál sledovat a díky němu jsem si uvědomil jak jsem se mýlil. Chirurgové jsou o mnoha životních situací, které nejsou lehké, ale přitom jsou často velmi zábavné. Sice zde jde především o vztahy, ale není to tak hrozný jak by se mohlo na první pohled zdát. Tento seriál si mě získal. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

___Restart___...prave jsem dokoncil 5 radu serialu, ktera vrha na dej v nemocnici Seattle Grace uplne jine svetlo. A nebo se mozna zmenil jenom muj pohled na tento serial, kazdopadne stary koment byl tak trochu mimo misu a nez napisu novy (jestli vubec) budu potrebovat delsi dobu na rozmyslenou...no, spise "rozcítěnou" abych pobral vse, co na me v techto 24 dilech autori vybalili. Un-fuckin-believeable... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriál o tématu, který mě zas tak příliš nezaujal. Pokud máte rádi Pohotovost, Nemocnici Chicage Hope nebo seriály tomuto podobné tak si ho určitě zamilujete. Celkově je to zajímavý seriál, který nešetří ani humorem, ale jak byl rozjezd vcelku zajímavý tak později se seriál stará převážně o vztahy mezi mladými chirurgy a příběh trochu zpomalí. Parta (zelenáčů) chirurgů je velice dobrá a různorodá a všichni se snaží a je to velice znát na kvalitách seriálu. Pro americký kanál ABC je to věru výdělečné téma pro mě další seriál z nemocničního prostředí, který mě sice moc nezaujal, ale za to jsem se u něho chvilemi dobře pobavil (6/10) ()

Galerie (8 488)

Zajímavosti (62)

  • Název seriálu je odkazem na klasickou anglickou učebnici lidské anatomie "Gray's Anatomy of the Human Body" (Grayova anatomie lidského těla) od Henryho Graye, která poprvé vyšla v roce 1858. (Gallus)

Související novinky

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

29.03.2022

A je to oficiální. Společnost The Walt Disney Company potvrdila, že streamovací služba Disney+ dorazí do Česka a na Slovensko 14. června, základní měsíční předplatné bude stát 199 Kč, roční pak vyjde… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama