Reklama

Reklama

Bytí

(neoficiální název)
  • USA The Being
Trailer

Obsahy(1)

Městečko Idaho má obrovský strach. Ohrožuje ho vražedná bestie, která vzešla z toxického odpadu! (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Občas není od věci si k nedělnímu obědu pustit nějaké to odpočinkové scifi-hororové béčko, u jehož děje nemusíte moc přemýšlet, stačí se jen dívat a bavit se. Přesně takové pocity mám z tohoto filmu, který ve mně sice nezanechalo bůhvíjak úžasné pocity, ale alespoň jsem se u něj nenudil. Scénář je přímočarý, takže jeho hlavní náplní je dostatečný počet mord scén, gore a „strhující“ finále. Již od prvních minut je divákovi jasné, že efekty sice nepatří do kategorie těch „zázračných“ nicméně jsou udělány především v humorném duchu. Pro režiséra Konga to byla navíc prvotina, takže se bezhlavě nepouštěl do žádné divočiny, což se mu dle mého celkem povedlo. Pokud divák překousne fakt, že monstrum není téměř po celou dobu vidět celé a on se tak musí spokojit pouze s pařáty si zubatou čelistí, má vyhráno a nebude rozezlen. U většiny osmdesátkových béček s podobným obsahem se však pracuje s podobnou šablonou a tak jen záleží na síle zvyku. Vedlejší postavy mizí ze scény dřív, než se stačily ohřát a dalším pozitivem je to, že se zde člověk nemusí zdržovat se zbytečnými dialogy. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Rádioaktívny mutant z bažín ohrozujúci malé pokľudné mestečko? Osvedčený námet pre poriadnu béčkovicu... Ale ouha, 3/4 filmu sa nič nedeje, z toxického mutanta vidíme v zábere po celý čas len ruku a sliz, vystrašení ľudia behajú po lesoch a uliciach z jednej strany na druhú, prípadne bojujú s gumovým etwasom (ako Bela Lugosi s chobotnicou bez motora)... Jediné, čo môže takúto blbosť zachrániť je gore - ktoré v tomto filme nájdete myslím v dvoch scénach. Proste 0 bodov, jednu hviezdu dávam za príjemného Martina Landaua. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mal som strašnú chuť na nejakú “monsterovinu”. Lenže keď som začal lašovať, zistil som, že ak si chcem nejakú pustiť, musím do doby “kamennej”, čo Ja osobne príliš nerád, no hovorím si, “The Thing” bol z 82, zas to hádam taká tragédia nebude. A viete čo? Nebola. “The Being” nie je žiadna pecka v podobe “Votrelca”, ale na jeden krát je v pohode znesiteľnou záležitosťou. Samotné monštrum sa síce veľa krát neobjaví, no keď už áno, nebol to až taký “prúser”. Čo sa gore týka, nuž, sú to 80’ roky, Carpenter to taktiež netočil, je ho teda málo, respektíve skoro vôbec, tak treba k samotnému snímku pristúpiť trošku s “rešpektom”. Ale inak atmosféra ako taká, je celkom obstojná, posnažili sa čo to dalo aj závere. Priemer. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdo rád osmdesátková béčka ve stylu C.H.U.D. nebo Deep Space, mohl by se pobavit i u tohodle kousku. The Being nabízí klasickou zápletku ospalého městečka, kde začne řádit radioaktivní mutant, hledat v tom víc by byla naivita. Diváka nezaskočí troška gore i oldschoolových masek, spousta slizu a sem tam nechtěného humoru. Vizáž mutanta nepatří k nejhorším, i když většinou vidíme pařáty, zuby nebo těkající oko. Hodnocení je na pomezí dvou a tří hvězd, ale díky zábavnému závěru, kde se hrdina uzavře v odlehlém skladišti, aby se postavil monstru, jdu nahoru. (50%) ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Mne prišlo aj tých 82 minút viac než dosť. Mordy sú až pričasto mimo kamery a za prvú hodinu bolo vidno iba tak tieň a...teraz neviem, či to bola ruka s dvoma prstami, alebo jazyk.. Potvorky, keď už konečne nejakú ukážu, práve moc hrôzy a rešpektu nevyvolajú (ale zas ani nie sú úplne na smiech). Nakoniec k atmosfére filmu - o tej sa tiež moc hovoriť nedá, ale snahu nemožno uprieť. Tá sa však nakoniec pretavuje viac do (nezamýšľanej) zábavy ako do strachu. Na starý B-monster horor obstojných - 45%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Kent Perkins, který zde hraje strážníka Dudley, se na filmu podílel i jako koproducent. (LION-MR.T)
  • Film se začal natáčet v roce 1980 pod názvem „Easter Sunday“ a bylo v plánu ho uvést na Velikonoce 1981. Jelikož se nepodařilo najít distributora, tak byl uveden v listopadu 1983, avšak to už pod novým názvem The Being. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama