Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává na střední škole v Japonsku. Okazaki Tomoya je student třetího ročníku, který studium nebere vážně. Vždycky chodí pozdě na vyučování a svými spolužáky, kteří jsou zaneprázdněni přípravami na své závěrečné zkoušky, je považován za delikventa. Netřeba dodávat, že nemá moc přátel, až na jednoho. Jednoho dne se však setká s Furukawou Nagisou, která na škole zůstala sama bez přátel, protože všichni už dávno absolvovali. Zpočátku si o ní myslí, že je pouhá nemotorná holka, ale seznámí se s ní blíže a začne k ní chovat silné city, které ona začne opětovat. (Jigvell)

(více)

Recenze (7)

3KAVKY 

všechny recenze uživatele

Tento celovečerní Clannad mi přišel plošší, po příběhové i emocionální stránce, než seriál, který mu byl předlohou. Je to určitě dáno tím, že jednoduše nelze do hodiny a půl zkomprimovat dvě sezóny děje. Film je místy od série vzdálen v pouhých detailech, místy však ale v zcela zásadních celých souborech událostí. Celkové vyznění je pak o něco vážnější, ale méně dojemné. Jelikož jsem si ale postavy ze seriálu tak moc oblíbil, že jsem s nimi opět rád na okamžik byl a film se mi zdál dobře animovaný, snížím v hodnocení pouze o hvězdičku. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

není nic horšího než uječená holka s úchylným hlasem, chováním posytiženého, kilometrovýma nohama a očima zabírající půlku ksichtu ()

Reklama

torn666 

všechny recenze uživatele

Anime zapadajúce do žánru Stredná škola, útrapy života a láska vychádzajúce zo seriálu no i bez znalosti seriálu predstavuje príjemný film nielen pre fanúšikov anime no i pre o nieco širšie publikum. Grafické spracovanie v urcitých scénach krásnou hrou svetla a farieb doplna silu jednotlivých scén a zobrazovaných emóci (fanúšikovia anime budú vediet co myslím). I ked sa nedá považovat za nieco výnimocné a zápletkou velmi podobný anime filmu AIR myslím že pre nikoho nebude sklamaním a citlivejšie povahy asi uronia aj niaku tu slzu. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Překvapivě o dost rozdílný děj, což znamená, že ti, kteří již viděli seriál mají důvod se podívat i na film. Ti co seriál neviděli na druhou stranu asi budou mít problém s vcítěním se do postav. Postavy totiž se zkráceným dějem poztrácely většinu své plasticity, jejich motivace jsou nedostatečně osvětleny, jejich vztahy se až na výjimky nevyvíjejí. Příkladem budiž Nagisin zájem o divadlo. Nevíme proč je pro ni tak důležité. Nevíme, proč je Nagisina hra o tom, o čem je (pokud pomineme fakt, že se v ní díky tomu zhlédne Tomoya). Nevíme o postavách spoustu dalších důležitých věcí. Jediná drobnost, ve které film překonává seriál, je vztah mezi Tomoyou a jeho otcem. Slabší ***. ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Nagisu jsem si během seriálu hodně oblíbil, proto mi tento film rval srdce... Rozhodně tenhle film nesledujte bez toho, aby jste viděli 1. řadu seriálu (2. řada zatím není :)), vytratilo by se z něho vše co je na něm dobré. Musím ale přiznat, že první polovinu filmu jsem se celkem nudil. 70% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama