Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tým mladých agentů Interpolu právě přijel do Hong Kongu, aby svědčil proti místnímu králi podsvětí, který je nazýván lord "Puma" Duen. Cestou k soudu je však policejní konvoj přepaden a Puma osvobozen. Agenti Interpolu mají jen několik dní, aby Pumu opět našli. Zjistí, že byl osvobozen týmem bývalých vojáků ze všech možných zemí světa. Jedním z jeho členů je Petros, dříve seržant kolumbijské armády. Začnou ho tedy sledovat a doufají, že je dovede ke zbytku týmu. (Vavča)

(více)

Recenze (16)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Adrian má ve svých výhradách pravdu, stejně tak i v kladech filmu míří komentářem do černého. Jenže, já se k filmu ještě dvakrát vrátil a ačkoliv dramatická složka začne správně fungovat jak má až v poslední čtvrtině filmu, tak ty akční scény jsou perfetkně natočeny. Mně se Michael Biehn jako pravá ruka velitele zlounů hodně líbil, ostatně celé herecké obsazení stojí za to, zejména Bingbing Li tu má důležitou roli. Veterán kung-fu Sammo Hung je pořád ve formě, poteší i rolička Simona Yama, Isabelly Leong. No a Maggie Q v roli vietnamské sniperky nelze než fandit. Vizuálně je to hodně dravé a přestylizované, přesto to na mě silně působio, ne každý film akční ve mně zanechal tak výrazný dojem z vizuální stránky. Jeto sice béčko to nepopírám, ale zatraceně dobré s áčkovým obsazením. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak až je toto jeden z lepších filmov dostávajúcich sa k nám z východu, tak potom šikmooký filmári sú na tom poriadne zle. Nikdy som nebol nadšený z titulkovým predstavovaním hlavných postáv ktoré síce jednoducho ozrejmujú zaradenie ale spomaľujú dej. Tu sa to pre istotu objaví ešte v polke filmu pred jednou z hlavných akcií aby sme vedeli že snajperi sú ozaj snajperi a fakt ma nebavilo sa pozerať na prestrelku kde nikto nikoho nevedel trafiť dobrých 10 minút a keď niekto zomrel na rad prišiel citový výlev kolegov, proste trápne. Záhadou mi bola aj divná kombinácia jazyka kde sa polovica filmu prekecia anglicky a ako keby aj Michael Biehn tu rozpráva lámanou angličtinou. Pozrel som si to len kvôli Maggie Q ktorá si tu strihla podobnú úlohu ako v Live Free or Die Hard ale neoplatilo sa. A Sammo Hung by mal trošku schudnúť. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Akční kriminálka o souboji týmu tajných agentů s nebezpečným zločincem a jeho squadrou je zajímavá několika aspekty. Spoluproducentem snímku je Steven Seagal a padoušské výrazy v něm hází vysloužilý představitel vedlejších rolí drsňáků v amerických filmech 80. a 90. let Michael Biehn (mimochodem slabý článek filmu). Zaujme úvodní představovačka členů obou stran barikády (klaďasové se rekrutují mimo jiné z řad SAS a Interpolu a záporáci za nimi pranic nezaostávají) doprovázená textem (tento prvek se prolíná celým filmem) a solidní vizuální look četných akčních sekvencí. Zběsilé nájezdy kamery, zpomalovačky, snímek se snaží vypadat cool a víceméně se mu to daří. Co trochu vadí, je hojně používaný střih, jenž mnohdy činí akci méně přehlednou a v pozdější fázi filmu už otravně působící zkratkovité prostřihy na jednotlivé postavy. Po noirovém Saat po long je Dragon Squad další slušná hongkongská akční krimi, tentokráte poněkud odlehčenějšího ražení. Hlavní záporná postava ze Saat po long se objeví i zde a navzdory zdánlivě nepříznivým tělesným dispozicím ji to bojuje opět hodně dobře :) ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Z počátku nasadím výtky, pač v podstatě by se snímku dalo vytknout vše co nepatří k Hong-Kongu. Ať už jsou to produkční zásahy ze strany US, či samotný herec Michael Biehn, který nepředvádí nejhorší výkony své kariéry, avšak squadra místních herců ho ve filmu jednoduše a s lehkostí zastínila. K tomu dobrému patří úvodní velice elegantní představení postav z obou stran barikád (jak tombac podotknul čerství rekruti z řad SAS, Interpol… VS drsní a zkušení profíci z jiných sekcí armády), jednotlivé akční scény, které se vyznačují dobrou práci kamery, střihem a podobnými serepetičkami (souboj snajprů např.) a ke konci dojde i na pěsti, kde nás opět Sammo Hung Kam-Bo přesvědčí, že je až nebezpečně rychlý a dobrý zároveň. Samotný film patří jistě k tomu lepšímu co se za poslední dobu dostalo ven z HK. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Jedni proti druhym proti tretim. Do toho pomsta, spravodlivost, laska, nenavist. Klasicka splet rozhodena medzi tri tabory. Este aj (herecke) osadenstvo slubuje zaujimavy filmik. A v poslednej tretinke sa aj dockame. Dovtedy najma prezentacia stylistickych manier rozneho druhu, ktora vo mne evokuje podozrenie, ze Daniel Lee sa rozhodol dat do Dragon Squad "to najlepsie z esencii HK filmu", pricom styl sa tak trochu rozchadzal s vedenim rozpravania; podivna je i dramaturgia hudby (osebe pocuvatelnej a prijemnej). Ale akoby som to..asi tak, ze Sammo hung je stale mrtne rychly a pes hryzie psa ;-) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama