Reklama

Reklama

Una magnum Special per Tony Saitta

  • Kanada Spécial magnum (více)

Obsahy(1)

Mrzutý ottawský policejní kapitán Tony Saitta (Stuart Whitman) pátrá po osobě, která otrávila jeho malou sestru, jenž navštěvovala univerzitu v Montrealu. Tak zoufale prahne po pomstě, že se vykašle na oficiální vyšetřovací postupy a začne používat vlastní brutální metody k dopadení vraha. Brzy však přijde na to, že ne všechno je tak, jak si původně myslel. Objeví, že jeho "nevinná" malá sestra byla zapojená do krádeže cenného perlového náhrdelníku a že se poflakovala kolem strašné směsice různých podlézavců a podivných lidí... (Karlos80)

(více)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ottawský tvrdý, nekompromisní policejní kapitán Tony Saitta (à la Dirty Harry) jde po stopě vraha, který otrávil jeho sestru, studentku univerzity v Montrealu, jež byla zapojena do krádeže cenného perlového náhrdelníku. Vše se trochu zkomplikovalo. Film je jakýsi hybrid mezi standardním taliánským zločineckým filmem (poliziotteschi) a průměrnou giallo detektivkou. Oba subžánry tu jsou docela zajímavě a hlavně zábavně namíchány, pestrá to směska. Filmu dominuje opravdu zcela výjimečné, zvučné, béčkové obsazení - Stuart Whitman ("Night of The Lepus"), John Saxon ("Violent Naples", "Tenebre"), Martin Landau ("Alone In The Dark") a Tisa Farrow ("Zombi 2", "Anthropophagus"). Místy jde o skutečně vzrušující podívanou, zvláště desetiminutová sekvence úchvatné automobilové honičky (à la "Bullit"), jedné z nejlepších (i ve svém žánru), co jsem kdy ve starších filmech viděl (zvláště po choreografické stránce), která byla naprosto skvělá, už jen kvůli ní (mustang+nějaké typicky americké auto) musíte tento starý, levný, ale o to více lahodný grindhouse vidět! Zpět k filmu. Spiknutí je docela obyčejné, nahota bezdůvodná, vražd tu celkově moc není, ale druhá na staveništi s obrovským kamenným drtícím strojem a sraženou krví měla nejspíš za úkol pořádně šokovat. Šokující nebo spíše nechutná byla i na samém konci, kdy v nemocnici zabiják s nožemu u krku novorozeněte hrozí, že ho rozkrájí! Naopak scéna rvačky s transvestity byla patřičně zábavná. Funky 70s hudební doprovod (klasická hudba, syntetizátor,spolu s těžkou basovou linkou) byl přímo excelentní a měl i patřičné grády zvláště v napínavých a děsivých scénách, kterých zde bylo dost. . 3*, dalo se. Od poměrně dovedného režiséra De Martina jsem už pár filmů viděl a po "Consigliori, Il" '73, což bylo zcela typické poliziesco, šlo o další polozapomenuté eurosleazy překvápko. Komentář zde jako první v pořadí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dirty Harry po kanadsko-italsku, to jest drsný polda s Magnumem honí v Montrealu neznámého vraha krásných žen. Samozřejmě nemůže chybět dlouhá autohonička s tehdejšími parádními auťáky, ale dojde i na návštěvu sexshopu nebo rvačku s partou transvestitů, nechybí i nějaká ta nahota. Za mě průměr, byť dobová atmosféra, auta a ženy velmi lahodily mému oku a to i díky dobré kameře. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborna, reziserky zrucne natocena taliansko -kanadska odpoved na kultoveho Dirty Harryho s VychodnymLesom. Tuna niet VychodnehoLesa, co je dobre, hlavnu rolu ma Stuart Whitman /Comancheros 1961, Sands of Calahari/. Tempo nie je rychle ani brutalne, to mi vyhovuje, napriek  tomuu sa najde akcia a autonahanacka. Okrem Whitmana tu hral aj slusny John saxon /Nightmare on Elm street 1984, Black Christmas 1974/ a videl som aj Martina Landaua /Crimes and Misdemeanors 1989/, z hereciek spomeniem Tisu farrow /manhattan 1979/ a  Carole Laure /Le fils de marie 2002/. Karel Chrocht dobre pise, ze film je akysi mix talianskeho polizziotteschi a akcneho filmu spolu s dzallom. Stuart Whitman velmi dobre okopiroval VychodnehoLesa, par scen stoji za zapamatanie si. Obcas sa prichytim ze uvazujem o tom, ci je Alberto de Martino ako reziser pravom alebo nepravom v zabudnuti - par filmov ma mimoriadne slusnych   : 77 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Spickova honicka s malo vidanym Mustangem (1973 Mach 1), bitka s transvestitama, nadherny holky a epickej padouchuv konec, to uz je samo o sobe za ctyri hvezdy. :-) Paradni sedmdesatkova atmosfera. Jen ten Stuart Whitman mi prisel na tu roli trosku starej...ale co, primhourim oko. Ctyrka jak vysita. 4+ ()

Reklama

Reklama