Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Li Xun Huan (Ti Lung) a jeho malé létající dýky se vrací v ještě melancholičtější podobě. Li už cítí únavu a rád by odešel ze světa bojovníků Wulinu, ale je tu nastupující generace ambiciózních šermířů, kteří s ním chtějí poměřit síly. Jako by nestačilo, že si Li nemůže v klidu vypít svůj džbánek vína, jeho klid narušuje i zavilý Shangguan Jinhong (Ku Feng), který chce ovládnout celý bojovnický svět. Li se tedy má opět spojit se svým přítelem Ah Feiem (Derek Yee) a zachránit prestiž i řád Wulinu. Ah Fei je ale plně ovládán krásnou a podlou Lin Xian Er, která ničí jeho osobnost a Shangguan Jinhong volá na pomoc velice silného spojence v levorukém šermíři Jing Wumingovi (Fu Sheng), který je označován za neporazitelného. Nastal čas, kdy Li a jeho malé létající dýky poměří sílu s mocným nepřítelem a jeho vražednými prstenci draka a fénixe... (miklaras)

(více)

Recenze (6)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Adaptace druhé části Gu Longova románu "Sentimental Swordsman, Ruthless Sword" dává předloze na frak možná o něco víc, než Sentimental Swordsman (adaptace první části). Přiznám se ale, že odklony od předlohy mi nevadily - zvlášť když její atmosféru se podařilo do značné míry zachovat. Return of the Sentimental Swordsman drží pohromadě o něco lépe, než jeho předchůdce a aspoň podle mého názoru je to atmosféričtější, poetičtější film. Herci jsou vesměs velmi vhodně obsazeni (snad až na Fu Shenga, kterému Jing Wuming IMHO opravdu nesednul) - a odvádějí skvělé výkony. Pokud jste předlohu nečetli, možná v tom budete mít místy trochu bordel - ale i tak bude na co a na koho koukat. Například na opravdu parádní souboje (skvělá choreografie, skvělé provedení)... Pro milovníky old-school HK filmů a zejména pro milovníky wuxia je tohle zkrátka divácká povinnost. 9/10. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která mi v druhém díle Sentimental Swordsmana nesedla, byl Alexander Fu Sheng v roli bezcitného šermíře. Ale vzhledem k tomu že si na něj nepotrpím, může ze mě mluvit osobní zaujatost (kolegyně odpustí). Jinak je to opět nádherně pochmurný svět a sevřenější než první díl, kde podstatnou část příběhu tvořilo putování hlavních postav. V pokračování jsou vzájemné interakce koncentrovány do několika sobě blízkých lokací. V soubojích připomínající vyřazovací duely znají hrdinové své postavení ve světě bojovníků, ale jejich skutky připomínají všechno ostatní jen ne ideálního, cti dbalého šermíře. K pokoření protivníka se hodí cokoli - využití jeho slabin (Afei) nebo zákeřná lest (Li). Jak říká jeden z šermířů "There is no truth in martials arts world."_______Pochopitelně největší pozornost poutá nepřekonatelný citlivý šermíř (Ti Lung) utápějící se v depresích a závislosti na alkoholu, ale stejně účinně působí Derek Yee v postavě Afeie, který onu pózu "Trpím, tedy chlastám..." podle mě dovedl k dokonalosti. ()

Reklama

Navaran 

všechny recenze uživatele

Teda,tak to je trhák. Ne skutečně,tento swordsman je snad ještě lepší než ten první a cůbec mi nevadí,že je točen v kulisovém prostředí...jinak si to stejně neumím představit. Ku Feng tu hraje nejhlavnějšího padoucha a Fu Sheng velmi zajímavou postavu,která se pohybuje po ostří nože,a neví,jestli spadne na stranu vína nebo lákavých titulů a úrovní. Víc k tomu napsat nedokážu...možná ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Asi stárnu. Jinak si neumím vysvětlit, že se mi začal líbit Sentimental Swordsman. A nebo začínám být sentimentální...ovšem myšlenka, že občas je nutné začít chlastat je pro mně natolik objevná a vskutku čínská, že mám teď chuť dívat se na šveskové květy, pít víno a recitovat Li Po. Kulisová atmosféra melodramatického wuxia symbolizuje depesivní, uzavřený svět bojovníků, kteří z něj nemohou uniknout a všechny ty atributy čínské lyriky jako květy v zimě, měsíc v úplňku nebo můstky nad vodopády sem každopádně patří. Ostatně, je pěkné vidět Ti Lunga v podobné pozici jako v Better Tomorrow, kdy se stejně snažil vymanit z drápů Triády, Fu Shenga bojujícího levačkou, zavile zlého Ku Fenga s chlípnými sklony a všechny ty neuvěřitelně stylizované kostýmy, připomínající huangmei diao. Ctitelé kung fu filmů se budou patrně nudit i když choreografie vytvářel fenomenální Tong Gaai a v rámci wuxia pian jsou vysoce nadprůměrné. Tedy pět hvězdiček pro něco, co jsem poprvé i podruhé vypnula v polovině, to vyžaduje hodně úchylnou mysl. Jdu se napít... ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

V druhém pokračování se pro zajímavost znovu objeví mistr bojových umění VVah Yuen (Zelená tvář kopí) a má prostor prvních 15 minut. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama