Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nic víc než průměrný, avšak solidní thriller. Na Douglasovi je vidět, že už má nejlepší léta za sebou a tudíž je pro něj problém zvládat akční scény na druhou stranu ve filmu skoro žádné nejsou a to si myslím, že je hlavní problém, protože to je přesně ten typ žánru, který si zaslouží alespoň nějakou solidní automobilovou honičku nebo jinou akční scénu. Ale jako podívaná na nudný sobotní večer film plně vystačuje. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

I did not sleep with your wife (...and I don't want to kill the president), alebo: Jack Bauer po stopách novodobého Richarda Kimbla. Stokrát prevarený príbeh nespravodlivo obvineného muža na úteku k nám tentokrát prichádza v tej najbežnejšej, ničím neobjavnej forme, s veľkým množstvom klišé a neskutočne nevyrovnaným scenárom (ktorý mimochodom parádne vykráda hneď niekoľko zápletiek zo seriálu 24). Herci sú v pohode, David je prakticky len variáciou na Jacka Bauera, takže Sutherland je ako ryba vo vode, Douglas je stále charizmatický a Eva Longoria krásna (jej postava je ale dosť zbytočná, nemá v príbehu žiadne opodstatnenie..). Ako nenáročná jednohubka Sentinel neurazí, ale v tomto prípade som rád, že som nevyhadzoval peniaze na kino a pozrel si to radšej "barely legal" spôsobom... 5/10 ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Rutiní hru na kočku a myš zachraňuje od propadu do šrotu hlavně velmi dobré obsazení. Douglas sice nemá tolik elánu jako dřív, ale vaše sympatie si získá. Sutherland je dobrý herec, ale podobný výkon jsme od něj viděli už ve 24hodin. No a Kim Basinger s Evou Longoria jsou nesmírně krásné a obě svoje mužské protějšky skvěle doplňují. Na jedno zhlédnutí dobrý, ale podruhé už bych to vidět nemusel. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodinka vyzerala sľubne, dej sa zamotával a všetko nasvedčovalo tomu, že pôjde o solídny politický thriller, no odkedy začal Douglas utekať, tak sa z toho postupne začala stavať fraška a nebyť toho hviezdneho obsadenia, tak by som myslel, že sledujem nejaké B-čko so Seagalom. A ešte aj Longoriu navlečú do obleku, takže neukáže ani svoje krivky, no fuj. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas už jednou ochraňoval prezidenta, tak proč by to neměl dělat po zbytek života. Zatím se mu to daří, hlavně aby se prezident nedověděl, že mu jeho nejlepší bodyguard klátí jeho první dámu. "Strážce" se tváří jako jako skvělý thriller, ale nakonec mu do něčeho velkého hodně chybí. Kromě toho, že je od začátku jasné, jak to vlastně celé dopadne, komplet je to celé průhledné, až to bolí. Jak ale říkám, začátek je super. Agenti umírají, nikdo neví proč, na scéně se objevuje skvělý Kiefer Sutherland, který by mohl být výtečnou postavou, ale jeho hrdina je zabit balastem osobních problémů. Nedá se nic dělat, ale napětí se z toho vytrácí, protože stejně hned víte, koho vlastně obviní, i když ten se nakonec dokáže ospravedlnit a bla bla bla, americký hrdina je prostě americký hrdina, co na tom, že si to rozdává s paní prezidentovou. V tom je ale vlastně také trochu Ameriky, ne? Trocha toho rebelství. Thriller, který měl dobře nakročeno... rovnou z útesu. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/frost-vs-nixon-bos-vs-kung-fu-trocha.html ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Na návrzích kostýmů pro první dámu (Kim Basinger) spolupracoval dvorní stylista Jackie Kennedyové Oleg Cassini. (Agatha)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama