Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Golgo 13 je legendární nájemný vrah, nejlepší na světě. Nikdy nemine, nikdy nechybuje a vždy dodrží svůj kontrakt. Kdo se ocitne na jeho seznamu, jistě bude brzy potřebovat novou rakev. Tentokrát se ale ocitá on na seznamu a bude potřebovat hodně svalů, kulek i nervů, aby se nestal odškrtnutou položkou. Tento animák se vyznačuje stylovostí 80. let 20. století, dokonalostí a šarmen hlavního hrdiny á la James Bond. Nádherně nakreslené i rozpohybované. Připravte se na spršky krve, záběry nahých krásných žen i nesmlouvavého výrazu zabijáka jménem Golgo 13. Kulka už právě opustila hlaveň a letí právě k vašemu čelu. (MrPierc)

(více)

Recenze (4)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Animace nic moc, děj docela zajímavý (na animák) - nahota slušná - místy správně úchylná ... ale styl vyprávění byl poněkud zmatkový a nepřehledný ... ke konci už nudný ... nepotěšilo ... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tyhle čistokrevné cool akčňárny nejsou úplně můj šálek, ale i tak jsem se bavil. Je to tvrďárna jak půl kila hřebíků z drákulovy rakve, Bond si může dát facku a odšoupat se zpátky na pískoviště a vůbec-má to styl a říz o kterém se může jen zdát kdejaké vychvalované chujovině z holyvůdu... ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Roboticky přesný nájemný vrah, Golgo 13 (alias Duke Togo), se dostává do hledáčku zaměřovače mnoha nepřátel. Je trénovaný, nikdy nemine cíl a jeho legenda ho vždy předchází. Dokonalý stroj na zabíjení v tomto anime posouvá stylovost až na samou hranu dokonalosti i únosnosti. James Bond v rouše zabijáka bez citu a bez výčitek. Ženy mu padají k nohám a sténají už jen při doteku avšak on ani nevzdechne. Nepřátelé nemají šanci i když si do poslední chvíle myslí, že na něj vyzráli. Tentokrát se ale zadýchá i on, protože po něm půjde armáda, vláda i tajná organizace. Bude čelit hordám nepřátel i elitním zabijákům. Je to mix všech béčkových, brakových špionážních filmů a knih, ale má to fantastický nádech. Animace dokonale špinavá a noirová + smutná hudba. Film plný brutálního násilí, erotiky, super padouchů a stylových brýlí, které nosí Golgo 13 a ve kterých se vše odráží. ()

Zajímavosti (3)

  • Film ukazuje několik počítačem renderovaných (CGI) scén, ukazující poměrně rozsáhlou část města, nad kterou krouží vrtulníky. Bylo použito phongovo stínování, které vedle geometrie založené na interpolaci normál ploch 3D objektů počítá i s difuzní a spekulární složkou světla s modifikovatelnými parametry jeho odrazivosti a absorpce. Vzhledem k době svého vzniku (z filmů s počítačovou grafikou byl v kinech o rok starší Tron) se jednalo o smělý podnik. (kriplozoik)
  • Původní "Golgo 13" je manga série napsaná a ilustrovaná Takaem Saitem, publikována byla v Shogakukan Big Comic časopise od ledna 1969 a vydávána byla i v roce 2013. Celkem bylo prodáno přes 200 millionů výtisků v různých formátech, a to včetně kompilačních knih. Na motivy této mangy byly vytvořeny 2 hrané filmy, konkrétně Golgo 13 (1973), Golgo 13: Kûron no kubi (1977), 2 animované filmy Golgo 13 (1983) a Golgo 13: Queen Bee (1998), televizní animovaný seriál a 5 videoher. (MrPierc)
  • V prodejně aut značky Ford, kterou Rita provozuje, jsou zobrazeny modely, které byly v dané době určeny pouze pro evropský trh, včetně modelu Laser hatchback, kterým Golgo 13 odjede. (kriplozoik)

Reklama

Reklama