Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikoho nijak moc nepřekvapí, když je na místní faře nalezen mrtvý plukovník Protheroe. Falešných stop je plno, zvláště poté, kdy se vdova a její milenec oba přiznají k vraždě. (Viasat)

Recenze (33)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Otevřete oči, nastražte uši a hlavně: dávejte si pozor na jazyk, jinak vám ho uřízne slečna Marplová, nejobávanější stará panna všech dob. Její metoda, jak se dostat na kloub malým zahádám i velkým případům, pochází na rozdíl od Poirotových malých šedých buněk ze zkušeností venkovského života. Neproklouzne jí ani myška. Vražda na faře je solidní adaptací prvního románu s touto postavou a představuje bělovlasou dámu v domácím prostředí kouzelného městečka St.Mary Mead. Byl zabit starý nepříjemný plukovník Protheroe. Policie v koncích, stopy zločinu se vzájemně kříží a kdo jiný by měl najít pachatele než viktoriánská čmuchalka? Tradičně překvapivé a logické rozuzlení Agathy Christie a esence toho nejlepšího ze staré dobré Anglie. Herecké výkony jsou ovšem spíše druholigové, i na televizní poměry. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu rozťahaná adaptácia s množstvom postáv a ochotných vrahov na zmätenie diváka. Nechýbajú pekné a pekne oblečené ženy v peknom dedinskom prostredí, čo potvrdzuje, že slečna Marplová je poirotovka viac pre ženy. Rozuzlenie tentoraz nekomplikované a vôbec nie prekvapivé. –––– Vražda nie je nikdy jednoduchá. Boli by sme hlúpi blázni, keby sme nezvažovali všetky možnosti. –––– Žiadostivosť prináša hriech a hriech prináša smrť. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vejce bylo zase natvrdo, Mary! - Za to může slepice. - Prosím? S typicky anglickým humorem začíná další příběh slečny Marplové. Byť je tentokrát tématem nešťastná láska a člověku na konci téměř ukápne slza, během filmu se mnohokráte objeví slovní perly jako třeba: -Uvařím čaj. - Domnívám se, že to nebude nutné. Čaj a klepy přicházejí za námi. Nebo trochu dočerna: - Buď jí koupím bonboniéru, nebo jí podtrhnu tu hůl! Velice dobře slyšící slečna M však jen po straně rychle odpoví: Raději tu bonboniéru! A jemný dvojsmysl: Ten se ale umí ohánět štětcem (...maluje paní Protheroevou...). Napoprvé jsem klasicky vraha neodhalil, nyní po letech jsem si alespoň nebyl jistý. Skvělá hudba, nádherné venkovské prostředí staré dobré Anglie, suché dialogy, napětí, pátrání a vydařený dabing... ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

St. Mary Mead - o jak nenápadnou a kouzelnou vesničku se jedná, avšak jaké neskutečné věci se tam dějí... Knížku jsem četl už dříve, ale pamatuji si, že bych ji mezi nejoblíbenější se sl. Marplovou nezařadil. Film však z celé filmové série patří k těm nejzdařilejším. Samotné St. Mary Mead je tak kouzelné, že je stále na co se dívat. Na tu architekturu a zahrady je radost pohledět. Příběh je takový lidský a tamější zločin snad i odpustitelný. Plukovník Protheroe je opravdu na zabití:-) Herecké obsazení je taky mimořádné, plné známých britských jmen. Geraldine McEwan je pro mě tou správnou sl. Marplovou, výborná byla mj. i zevnějškem zajímavá Janet McTeer, správná "selka" Miriam Margolyes a nepřehlédnutelný byl i uhrančivý pohled Herberta Loma. A co se mi zdá jako mimořádně povedené na celém cyklu o sl. Marplové je hudba, obzvlášť v tomto dílu si ji užijeme do sytosti. Za mě jedno z nejzdařilejších zpracování nové série. ()

klima777 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé případy jsou vážně dobré. Slečna Marplová je chytrá, ba obdivuhodná. Geraldine McEwan mi však bude navždy připomínat "uhozenou" čarodějku (stvůry z temnot :-D) z Krále zbojníků (navzdory faktu, že se jedná o kvalitní herečku). Tudíž netoužím po opakovaném shlédnutí seriálu a možná jsem opravdu nehodná holka... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o poslední roli Herberta Loma. Když epizodu dotočil, konstatoval: „Tak, a to je poslední krvelačný cizinec, kterého jsem v životě hrál.“ V roce 2007 se objevil ještě v epizodě Nemesis, kde však zazněl jenom jeho hlas v hlasové zprávě. [Zdroj: Zdeněk Bauer – kniha Herbert Lom, nejslavnější český herec na světě] (mar48)

Reklama

Reklama