Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V treťom pokračovaní sa nezbední Ghoulies udomácnia v priestoroch istej univerzity, kam ich nechtiac povolá tamojší profesor Ragnar. Na škole práve prebieha tradičný týždeň žartíkov, počas ktorého sa dve konkurenčné študentské spoločenstvá pretekajú v tom, komu sa podarí vymyslieť vtipnejší kanadský žart na úkor zvyšného osadenstva fakulty. Častou obeťou týchto nemiestnych fórov je práve suchársky Ragnar, ktorý sa prostredníctvom ghoulíkov rozhodne študentom tento veselý týždeň poriadne osladiť... (Karamanlis)

(více)

Recenze (19)

PKD 

všechny recenze uživatele

Měl jsem na výběr....španělskou, maďarskou či polski lektor verzi. Zvolil jsem tedy možnost č.3, neb polština je mi rozhodně bližší (což se ovšem později ukázalo jako ne moc velká výhoda) páč maďarsky ani španělsky moc neumím.:) To, co jsem ovšem dostal, ve výsledku předčilo veškerá moje očekávání a to jsem o filmu samotném ani skoro žádná neměl. Pro POLSAT vyrobený čtený překlad, který byl navíc zvukově tak geniálně zesynchronisován, že jsem prakticky neslyšel pořádně ani toho dunivého polského démona co to četl, ani tu orig. dialogovou stopu. Neskutečný zážitek už z tak ujetého děje, ještě umocnilo zjištění, že jde prakticky o stejnou kultovní záležitost co se týče tohoto druhu prehistorického ´´dabingu´´ jako naše verze Demons 1+2 apod. Děj samotný jak jsem již předeslal, byl ujetý až bych přísahal, že to má na svědomí Wynorski, který byl u následujícího dílu, tak nějak v polospánku, krom scén, kdy režíroval božskou Alexandru. Ale, když se k tomu přidal ten pán, který si klasicky ulehčoval práci tím, že ne zrovna veškeré vyřčené dialogy pro polské guilty pleasure chtivé diváky přečetl, film dostal zcela nový rozměr a já spolehlivě výbuchy či přímo salvy...smíchu (a to tam ani nemuseli býti samotní Ghoulící, kteří zde mluví, což bych tvůrcům vytknul) a min. do poloviny šílenou chuť, tomu napáliti díky Polákům tu 4.hvězdu. Pochválím i úvodní 3 min. kde jsem se řezal smíchy a to se ještě nezačalo polsky číst a zejména úvodní credity, dávají nepřipravenému divákovi porci Bláznivé Střely a reminiscenci na totálně ulltramega kultovní otvírací titulky k Supermanovi III.;-))) Pekna robota. Doskonale vykonano. P. s. aby nevznikla mýlka, pokud bych měl k dispozici obyč. orig či cz verzi, tento komentář by vypadal z 55% jinak.;-) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už předchozí část se přikláněla spíš ke komedii než k hororu, ale co předvádí trojka, co rozum skutečně nebere. Prostředí univerzity beru jen jako nutný zlo pro rozehrání šílený kanonády studentskejch vtípků, rádoby hlášek a celkově infantilního humoru, protože to nejlepší na filmu jsou stejně ty buchtičky, který sem tam předvedou striptýzek nebo dokonce svoje kozičky. Ale všechno ostatní už stojí jaksi za vyližprdel. Ghoulies tentokrát mluví (a že jim ta huba jede), nasávaj jako houby, ale vraždit zapomněli. Místo toho tu ze ženský vytáhnou dvoumetrovej jazyk a s nim jí zamotaj jako do koberce, jelikož to má bejt prej vtipný. NENI. Menší roli si tu pak odbyl budoucí drak Bruce Lee a třeba takovýho Lillarda nepoznáte vůbec. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Zatímco jiné značky, které Charles Band vyvrhl do světa za éry Empire Pictures, otevřeně i neoficiálně rozvíjel dále po bankrotu své legendární společnosti (konkrétně "Trancers" a "Robot Jox"), "Ghoulies" se vydali na cestu napříč předními brakovými produkčními společnostmi VHS éry. S každým dílem při tom dostali zcela odlišnou podobu, která reflektovala, rozvíjela, ale také popírala předchozí kánon. Paradoxně to také vede k tomu, že série sice více méně má podobné průměrné hodnocení, ale namísto univerzálního konsensu jako u většiny jiných sérií vidíme spíše protichůdné preference fanoušků. Někteří mají radši první díl s důrazem na čarodějnictví a vizuální efekty, jiní zase dvojku s evidentní snahou vytvořit naopak jízlivě zábavnou a krvavou variaci na "Gremliny". Po kolapsu Empire Pictures se série chopila firma Vestron Pictures, respektive její primárně na video zaměřená divize Lightning Pictures. V zájmu zachování kontinuity svěřili režii badovskému dvornímu machrovi přes speciální efekty Johnu Buechlerovi, ale současně trojku výrazně posunuli směrem k univerzálně přístupnějším teenagerským komediím své doby. V zájmu celkové stylizace zde démoničtí skřítci poprvé mluví a když už dojde na nějaké likvidace, mají přiznaně komiksovou, až slapstickovou stylizaci. Spojit zlomyslné nezbedné skřítky s frathouse humorem a pubertální jalovostí kanadských žertíků pomáhá oběma stranám tohoto ulítlého, ale při tom nepřekvapivého mixu překonat vlastní omezení a z funkční symbiózy vydolovat maximum zábavy - tedy pořád v mantinelech juvenilního humoru, který adoruje šmíráctví, lemtání pivka a velkohubou privilegovanou nevázanost. Jeho zavilou a egocentrickou podstatu nezáměrně zpřítomňuje fakt, že hlavní hrdina vypadá jako Donald Trump za mlada. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Již to bude skoro šest let, co jsem naposledy viděl první dva díly této hororové série. I proto uzrál čas, nebo lépe řečeno jsem si vzpomněl, že existují ještě další dva díly a tak jsem se s chutí pustil do další porce ujeté podívané. Které nám tato hororová komedie opět nabídne docela požehnaně. Tedy pokud máte podobně laděné filmy rádi. Zpočátku jsem měl však docela velké obavy, že tohle bude jen další teenagerská komedie o sexu a chlastání. Kromě vzpomínkového záběru z minulosti má totiž začátek hodně pomalý rozjezd, který byl na můj vkus okořeněn spíše trapným pokusem o humorné situace, nežli plnohodnotným dějem, který by mě usadil do křesla. Další věc co mě dost zarazila, byl fakt, že se tu oproti minulým dílům objevili jen tři ghoulies. Naštěstí se to zas až tolik neprojevilo na jejich škodolibosti a krutosti, kterou brzy rozjeli na plné obrátky. Příznivci morbidního černého humoru si určitě přijdou na své, stejně jako milovníci dámského poprsí. Erotika – potažmo nahé ženská těla tu samozřejmě nesmí chybět. Podobně jako tomu bylo již u předešlých dílů, tak i u trojky se moc kvalitního scénáře nedočkáme. Pokud bychom se na něj dívali čistě z pohledu milovníka hororového žánru. Tuto slabinu se však tvůrci snažili vyvážit hlavně přehlídkou bizarních momentů a množstvím laciných leč účelných hlášek.Ghoulies 3 tak v mých očích balancují na hranici průměru. Osobně ho nepovažuji za nejlepší díl celé série, protože dvojka byla přece jenom o chloupek lepší. Nicméně se už teď těším na čtyřku. 50%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Riadny trash. Na jednej strane takmer nulový bodycount, strašný "humor", prehnaná komediálnosť, nepríjemne ukecaní (a nevtipní!) ghoulies a katastrofálny dej o dni žartíkov; ale na strane druhej to zachraňuje veľmi kvalitný boobiecount, slizké príšerky a (napriek roku vzniku) skvelá atmosféra 80s. Len pre fanúšikov brakovej hororovej zábavy. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Zatiaľ čo prvé dva diely boli klasifikované rodinne prístupným ratingom "PG-13", tretí a štvrtý diel dosiahol neprístupného "R". (Paldiny)

Reklama

Reklama