Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaná komedie Lilo a Stitch je příběh malé dívky, která se setká s nejvíce hledaným mimozemšťanem v celé galaxii. Lilo je roztomilá dívka z Havaje, která adoptuje maličkého ošklivého pejska, kterého pojmenuje Stitch. Stitch by byl dokonalý domácí mazlíček, kdyby ovšem ve skutečnosti nebyl genetický experiment, který utekl z cizí planety a neztroskotal na Zemi. Svou láskou, vírou a neochvějnou vírou v "ohana" (havajské pojetí rodiny) pomůže Lilo Stitchovi otevřít srdce a dá mu něco, co mu nebylo dáno - schopnost mít starost o druhé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

laik_60 

všechny recenze uživatele

elvis presley a mimozemšťania, pocit rodinnej spolupatričnosti a úrady (pozemské i vesmírne), akčné, nerozprávkové, v tradičných rozprávkach Disneyovkach takéto "modernizujúce" prvky nebývali. Za stupídnosť považujem myšlienku ukazovať deťom (človeku od mala), že sa dá vymyslieť niečo umelé, čo všetko iba kazí a ničí . Stačí ked to deti pochopia (ak budú musieť) až v dospelosti :( ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Precizně naanimovaná jízda se silnou pointou, která překonává cílovou skupinu (děti). Finále (od nástupu kapitána Gantu na planetu Zemi) drasticky mění tempo a působí, jako by bylo spíchnuto horkou jehlou. V sérii několika akčních honiček se jaksi zapomnělo na katarzi snaživé Nani, starší sestry Lilo, která celý film nese břímě rozbité rodiny na svých bedrech. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Doháním si resty u starších disneyovek. Lilo a Stitch je velmi povedená sci-fi pohádka, která moc dobře šlape. Má humor, emoce a i vyústění. A nechybí zde hudba krále. Osobně jsem čekal, že mě to sedne o trochu více, ale co už. Na kvalitní a dobrou pohádku to stačilo. Oceňuji pomalejší rozjezd a práci s postavy. Moc fajn pohádka. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Asi to nebude film, který by měl šanci stát se srdeční záležitostí s nadějí na pravidelně opakované reprízy, přesto velmi vtipná, velmi milá a přitom velmi svižná zábava s řadou drobných překvapení a vtípků. Lilo má do typicky disneyovsky sladké holčičky stejně daleko jako Stitch do typicky disneyovského zvířátka a jim i filmu to jen prospělo. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Do tohoto srdceryvného animovaného snímku jsem se jako malý téměř zamiloval. A vidět jej dnes, asi bych ve stejných pasážích brečel znovu. Bylo to originální a je tomu i dodnes. Když se po celá léta statečně vyhýbáte nepovedenému sequelu a přiživujícímu se televiznímu seriálu, zanechá ve vás tenhle krásný nevinný film vzpomínky na jeden úžasný film. Úžasný film, který ale do kolen dostane více psychicky méně stabilní dítě, než téměř 18letého středoškoláka, tudíž své šance již dávno vyprchal, ale nic nemění na tom, jak krásným navždy bude. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečná honička byla kompletně změněná kvůli 11. září. Původně totiž hrdinové utíkali v letadle a prolétali skrze město. Ale v konečné verzi tvůrci změnili letadlo na vesmírnou loď a z města udělali hory. (Harroc)
  • Produkcia filmu prebiehala vo filmových štúdiách Walt Disney Feature Animation na Floride. Oficiálne sa začala 5. augusta 1999 a skončila v máji 2001. (MikaelSVK)
  • V pokoji Nani visí plakát s Mulan, což je odkaz na předešlý film od Disneyho Legenda o Mulan (1998). (Mr.Critic)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Reklama

Reklama