Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou fantastického příběhu je Al Simmons, špičkový zabiják ve službách vládní agentury A-6, který se rozhodl odejít do výslužby, protože už měl dost zabíjení. Jeho šéf Jason Wynn, který se hodlá stát nejbohatším mužem světa pomocí smrtelně nebezpečného viru Heat-16, však má jiné plány. Při poslední akci ho zákeřně postřelí a upálí v troskách továrny na biologické zbraně, kterou měl Al vyhodit do vzduchu. Ocitne se v pekle, kde v zoufalství přistoupí na návrh pekelníka Malebolgii, že se postaví do čela jeho armády v boji proti nebeským silám. To mu umožní, aby se po pěti letech opět vrátil na Zemi i když ne jako člověk, nýbrž děsivé popálené monstrum. Na Zemi ho čeká zklamání, protože jeho žena mu nezůstala věrná, ale provdala se za jeho nejlepšího přítele Terryho, a také další pekelníkův přisluhovač - Violator, vystupující v podobě nechutného a tlustého klauna. Právě on má na starosti všechny pozemské operace Malebogliova plánu a je to také on, komu slouží Jason Wynn. Spawn se chce pomstít Wynnovi, ale postupně si uvědomuje, že zlo se ukrývá úplně někde jinde. Spojí se s tajemným Cogliostrem, který už pět set let bojuje proti pekelným silám. Ten naučí Spawna zacházet s jeho zázračným krunýřem a také ho varuje před podrazy Violatora a jeho pekelného pána. Společně se pokusí zbavit svět nebezpečí Heat 16 a nakonec se postavit samotnému peklu v boji o život lidské rasy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

tron 

všechny recenze uživatele

Na tomto som bol svojho času ako puberťák v kine. Komiks som nepoznal a film ma výrazne sklamal. Ústredná postava OK. Poteší, že nejde o klasického hrdinu, ale v podstate o Satanovho pomocníka (!!!). Takisto maniakálny klaun John Leguizamo je výrazným plusom snímky, hoci občas je až moc nechutný. Poteší tiež Martin Sheen. Akcia je však dosť biedna a po vizuálnej stránke nejde o nič extra presvedčivé. Celkovo ma Spawn prestal zaujímať už po úvodnej scéne s atentátom. Kino Považan NMnV 1998 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bylo velkou chybou převést comics Spawn do filmové podoby. Ještě větší chybou bylo angažování režiséra Dippého a herecké obsazení také za moc nestojí. S nízkým rozpočtem se nedají očekávat zázraky a tak vše mohlo zaplátovat dostatek akce, ale i ta jakoby si svou účast v tomhle nepodařeném béčku rozmyslela. Pár náznáků nějaké kvality se tu najde, ale celkově to nedrží pohromadě a tudíž není o co stát. 40% ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

V jistém nejmenovaném internetovém telvizním programu přeložili Spawna doslovně - tedy jako Potěr. Myslim, že tehnle chundeláč plný překvapení určitě nepatří na úplné dno a pojmenování Potěr si nezaslouží. V celku pěkně vizuální záležitost pramenící zejména z legračních Spawnových udělátek - např. jeho plášť je naprosto dokonalý. V celku dobré, ale ne bombastické - vcelku slušné, ale ne orgastické - poctivý průměr. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Muj oblibenej komiksovej film, ale je fakt, ze v dnesni konkurenci by fakt neobstal. Jednak cely to pusobi dosti beckove, akce tu taky zrovna moc neni, triky jsou desne digitalni a hlavni zaporak Malebolgia by neobstal ani ve videohre. Pak obcas je videt, jak tvurci nevi, jak prejit na dalsi scenu a musi si pomahat ruznejma efektama ohne a podobne namisto normalniho strihu. Nicmene aspon herci se povedli, Leguizama jsem fakt nepoznal, ale jeho klaun je jedna z nejlepsich veci na filmu a zaporak Martina Sheena je taky nadprumernej. To, cim tenhle film ale vynika, je docela slusna koncentrace hlasek, paradni temna atmosfera (dyt hlavni hrdina je vlastne zombik) a celkove docela slusnej svih a vysoka zabavnost. Objektivne to na 5* neni, ale jak uz jsem psal na zacatku, mam tenhle film rad. ()

Wallas 

všechny recenze uživatele

Až roztomile béčkový, tento snímek má mnohé co nabídnout - ať je to už klaun Johna Leguizama, nebo úžasně přehrávající Martin Sheen. Zdálo se mi, že ILM asi moc dobře zaplatit nedostalo, protože ty záběry z pekla vypadají jako dělané v 3D MAXu, jinak výborná stylová podívaná, nejen pro příznivce komixu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Spaz (Spawnov pes) je prezývka chlapíka, ktorý mal na starosti špeciálne efekty vo filme - Steva 'Spaza' Williamsa. (m.a.t.o.)
  • Terryho Fitzgeralda si mohol zahrať Edward Norton, no na projekte sa nemohol zúčastniť kvôli natáčaniu filmu Hráči (1998). (m.a.t.o.)

Související novinky

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama