Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

kingik 

všechny recenze uživatele

Milá komedie s prvky parodie s navrch dobrými herci. Zesnulý Chris Farley a Matthew Perry film dost táhnou a mají cit pro přesně načasovanou komiku. Farley byl navíc komik s živelnou komikou, který i z nevtipného udělal srandu až se dá uchechtnout jeho stylu podání. Mile působí i Perry, který mu zdatně sekunduje. Film asi navíc neměl než si střílet z indiánů a sršet vtipnými momenty. Mohl by působit obyčejně, ale režisér Christopher Guest se blýskl solidní režií, která z filmu dělá dobrou taškařici. Příběh dvou dobrodruhů je natočený v epizodním balení a nějaký souvislý děj by možná byl záhodný. Na 90 minut se lze zabavit velmi obstojně. 60% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj takýmto filmom dávam niekedy priestor a potom som obzvlášť rád, keď sa to oplatí. Je to presne to, čo sa dá od bláznivej komédie čakať. Šialený humor nezachádza až do úplného absurdu a zase tie klišovité scény s pokusom o nejaký scenár nezachádzajú tiež do úplnej absurdity. Perry ušiel, ale ksicht Chandlera mu ostane asi navždy. 65%. ()

Reklama

batik 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komédia/paródia, ktorá sa na nič extra nehrá a kde nájdeme niekoľko podarených vtipov a komických situácií. Oceňujem aj to, že tvorcom sa nepodarilo skĺznuť do trápností, čo sa podobným filmom z hollywodskej produkcie často stáva. Perry naozaj vyzerá, ako keby aj tu hral Chandlera, ale toho sa už asi nikdy nezbaví. Najlepšie postavy sú u mňa jednoznačne, španielsky bandita s najkrajšími vlasmi Hidalgo. Ďalej indiánsky tlmočník, ktorý neovláda žiaden indiánsky jazyk Guy Fontenot a jeho pekná manželka, ktorá tam bola asi iba pre potechu mužského oka. 65% ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Ze zdánlivě naprosté kraviny se vyklubala slušná komedie plná absurdních situací, v nichž se hrdinové neustále ocitají. A ačkoli to místy mělo náběhy k trapnému humoru Scary Movie 2 nebo Epic Movie, naštěstí se to vždy udrželo na uzdě a spíš se to překvapivě stočilo jinam. Dokonce ani Matthew Perry, kterého jinak než Chandlera moc nemusím, tady výborně zapadl. Rozhodně stojí za vidění. ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Po Jen blázni spěchají jsem čekal obvyklý nářez gagů a tváří Matthew Perryho, ale s podivem musím konstatovat, že film stojí na Chris Farleym, jeho hlase a jeho pitvoření se. Perry tu hraje "pouze" druhé housle, navíc mi v téhle roli vůbec neseděl. Příběh mne nikterak nezaujal, happy end byl očekávaný a nástrahy také. Takže za co dvě hvězdičky? No, Perrymu tenhle "úlet" odpouštím; dobrý byl konec (staří ninja indiáni), cesta Chrise za orlím vejcem a Chrisovo holení, stříhání a mytí. // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • O použití modelové figuríny se lze na vlastní oči přesvědčit ve scéně, kdy je Bidwellovo (David Packer) tělo násilým taženo z kempu běsnícím medvědem. (Conspi)
  • Film se natáčel poblíž městečka Eureka v Severní Karolíně. (raininface)
  • Poté co je Španěla vyzve Hunt (Chris Farley) k závodům v pití, z nepochopitelných důvodů je španělův hrnek na kořalku prázdný.   Přesto se však "upije" ku spánku a Hunt závody vyhraje. (Jaroslaf)

Reklama

Reklama