Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

kajas 

všechny recenze uživatele

Lahůdka pro opravdové fajnšmekry. Turci v jistém období svojí kinematografie totálně ignorovali autorská práva a znesvětili tak nejen Lucasovy SW a Indyho, ale třeba Ramba nebo Čelisti. Nevím, jestli byly horší triky, střih, scénář plný perel typu "Jsem unavený jako mrtvola." nebo úroveň hereckých výkonů. Ve všech ohledech se jednalo o diletanství nejvyššího stupně, ale prvních patnáct minut jsem proplakala smíchy a bavila jsem se vlastně celou dobu. Takže prostě nerozhodných 50%. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem čekal, že se budu smát daleko víc. Během soubojů se člověk sice baví neskutečně, zbytek je bohužel až příliš velká nuda. Bojové scény jsou ovšem geniální, sekání rukou, mečů a těl na poloviny, vybuchující balvany a hlavy, na to se jen tak nezapomíná. Druhá hvězdička je za to, že jsem si pocintal tričko omáčkou, když mi během sledování "vytryskla" nosem. ()

Reklama

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

V životě jsem udělal mnoho zásadních omylů. Šlápl jsem nejednou do psího/kočičího lejna, rozbil na písku nemalý počet báboviček, pravidelně házel role toaletního papíru do záchodu, vyhazoval peníze do odpadkového koše nebo rovnou klíče od auta házel do popelnice. A moje řada nešťastných příhod se nedávno rozrostla ještě o jeden kousek. Udělal jsem totiž zásadní omyl v tom, že jsem si pustil neblaze známý turecký Star Wars. Teda ne že by mi až tolik vadila vykradená hudba z různých filmů nebo vypreparované záběry přímo ze čtvrtých SW vyhoněné až na vrchol téměř epileptickým opakováním záběru vybuchující Hvězdy smrti, ale když už mi pod čumák předhodíte jakékoliv dílo, mým nejskromnějším přáním bude aspoň to, aby se na film dalo koukat. Obrazově, zvukově. A pokud jsem něco takového čekal od našich tureckých přátel, tak to jsem se pěkně přehmátnul. Panoptikum tureckého absurdna právě začíná, držte si klobouky, dámy a pánové - teď pojedeme jenom z kopce. Pokud teda nemáte kapku alkoholu v krvi - pak bych věřil, že by to i za těch 5* mohlo být -, ale za stavu střízliva teda ne, přátelé. Nebo aspoň v nějaké hodně veselé náladě. Odpádek to bude, muhaha! *ďábelský smích* ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Toto byl můj první turecký film, jaký jsem kdy viděl a doufám, že také poslední. Turecká kinematografie by měla být odstrašující laťka toho, kam až se dá ve filmařské demencii dostat. Nechť si z toho upadající česká kinematografie vezme příklad a tak hluboko nikdy neklesne (Kozí příběh je už hodně blízko). O filmu nemá cenu mluvit. ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá slátanina. Ano, tohle slovo přesně sedí. Má to sice být remake Star Wars, nicméně soundtrack byl přejat z Indiana Jonese a Flashe Gordona. Ta melodie z Jonese se Turkům asi obzvlášť líbila, jelikož ji slyšíme téměř nepřetržitě, někdy i v absolutně nehodících se chvílích. Mimochodem, nejen soundtrack byl přejat. Některé scény mi připomínají spíš toho Indyho a třeba ten meč je jako vystřižený z Flashe. Bojové a milostné scény jsou vyloženě komické, stejně jako dialogy, nad kterými jsem jenom nechápavě zíral. Vrcholem je naroubování náboženství - křesťanství a islámu - do... ehm... děje. Více už za mě řekli ostatní uživatelé, já můžu jen konstatovat - odpad, naprosto zasloužený. Možná si říkáte, že jsem ale suchar. Samozřejmě, že jsem se zasmál, jenomže tak, jak si asi autoři nepředstavovali. Odpad dávám se stejnou vážností, s jakou byl tento film a hlavně jeho dialogy myšleny. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Keďže sa film točil na akademický formát 1,33:1 a zábery zo Star Wars boli prilepené zo širokouhlej kópie, javia sa ako neprirodzene natiahnuté. (BlueNeon81)
  • Helmu, se kterou se natáčely scény z „kokpitu“, si filmaři vypůjčili od projíždějícího motocyklisty. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama