Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Díky tomu dobrému člověku, který k tomuto filmu přeložil titulky! Tohle bylo něco...neuvěřitelného. Takhle špatný, ale zároveň ohromně vtipný film jsem už dlouho neviděl. Ještě teď na začátku svého komentáře si vůbec nejsem jistý, jaké tomu dám konečné hodnocení. Objektivní odpad? A nebo plný počet hvězdiček za tu extrémní porci humoru? Takovýhle film by skutečně mohl natočit každý z nás. Ukradneme pár záběrů z jiných filmů a z nějakých dokumentů, také si "vypůjčíme" hudbu z jiných trháků (ačkoliv to má být turecká verze Star Wars, soundtrack asi nikdo nesehnal, tak šáhli po Williamsově jiném kousku - Raiders of the Lost Ark), seženeme si směšné kostýmy a jdeme na to. A ještě k té hudbě - těch pár skladeb z různých filmů tu hraje pořád dokola a mnohdy v úplně nevhodných scénách. Navíc při každém úderu nebo zvuku ta hudba na pozadí jaksi ztichne, takže to zní kousavě. S pochopením děje jsem se v tomhle filmu vůbec nesnažil. To se prostě nedalo. Jsou tam dva hodní chlápci, kteří bojují proti zlému Čarodějovi (opravdu luxusní záporák!), který pije krev, sbírá mozky a chce zničit Zemi - to bylo vše, co jsem pobral. Většinu filmu jsem se jinak smál nebo nevěřícně s otevřenou pusou civěl na to, co se to tam vlastně děje. Naprosto nesmyslné dialogy, které se tvářily neuvěřitelně vážně. Nesmyslný byl také střih a různé prostřihy, záběry a změny obrazu, a to v daných situacích na úplně nepochopitelné věci. Samozřejmostí je také neustálé opakování těch samých záběrů. Akce byla též brilantní. Hlavní hrdina nejprve každého několikrát přeskočil, a pak mu teprve začal rvát končetiny nebo ho jinak poškozovat. No prostě je to doopravdy neuvěřitelný zážitek, to se musí vidět. Je to jednoznačně film na odpad, ale je to něco tak výjimečného a vtipného, že prostě těch pět hvězdiček musím dát! ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

"Tureckej David Hasselhoff, ktery bojuje proti parte zlotrilych teletubbies, za hudby Indiana Jonese" Uz v uvodnich titulcich jde vycitit, ze tady nebude vsechno v poradku a ze jde spise o kemp tureckych milovniku americkeho filmu, kteri prisli rovnou z Masopustniho pruvodu. Star Wars ZERO: Fuck of George Lucas Vlastne ani nevim jestli je spravny neco tak krehkeho a naivniho vubec kritizovat a nebo vychvalovat jako nejgenialnejsi parodii, kterou jsem kdy doposud videl. ()

Reklama

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Fakt divný film, celý je to blbost, jediné, co mě donutilo dát tomu 3* byl ten tréning, to jsem se fakt zasmál, to musím uznat. Nelíbilo se mi hlavně ta zmatečnost, jak ve filmu, tak v hudbě (to bylo to nejhorší, hudba si hrála jak se jí zachtělo). Scény se míchaly bez jakéhokoliv logického uspořádání až mi z toho oči přecházeli. Věta, která tenhle film charakterizuje "atomová válka přišla, protože byli lidé moc vážní" padla v samotném filmu. ()

akisha

všechny recenze uživatele

Tohle se snad ani nedá hodnotit. Ale přece jen ty věci tam jsou.... beyond belief! Hlavní "hrdina" tam třeba hodinu mydlí do šutru, pak zas plácá rukama do hlíny nebo chodí s kamenama přivázanejma k nohám, pak zase kameny odkopává a ty vybuchujou. Na konci tam skáče jak kdyby měl pružiny v botách a takhle se přemísťuje z místa na místo, kde kosí lidi ve fakt ujetejch chlupatejch kostýmech, vždycky jim utrhne nějakou část těla (většinou "hlavu") a robotům zas tu hlavu urazí a ty okamžitě explodujou. Do toho tam mele nějakejch chlap s bodákama na helmě turecky a hraje do toho Indiana Jones, jehož znělku přerušujou jen zvuky výbuchů nebo lejzrů. Na konci hrdina do toho chlapa s bodákama tak dlouho mydlí, až ho rozpůlí (what?!) a pak následuje fakt nejdementnější scénka, kdy ukazujou ty jeho půlky tím nejvíc mimo způsobem, vždycky půl ksichtu a vedle černý prázdno. To by snad líp natočilo i pětiletý děcko na mobil. Je to obrovský, obrovský guilty pleasure, takovou zábavu neposkytne sebelepší zamýšlená komedie, ale jako film absolutně mimo. Jestli si někdo pamatuje na díl Simpsonů, kde Šáša Krusty přijde o slávu a musí místo Ichyho a Scratchyho vysílat nějakou nesmyslnou ruskou alternativu, tak ten film je v podobným duchu, akorát mnohem delší. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Turecký pokus zkonvertovat Hvězdné války do tureckého nízkorozpočtového (no...v podstatě bezrozpočtového) filmu, vysvětlujícího ideologii islámu. Jeden z nejvtipnějších filmů, co jsem viděl, takový ekvivalent nikotinových náplastí pro lidi závislé na marihuaně...:) P.S. Ano, vím, že na marihuanu teoreticky neexistuje fyzická závislost, ale víte jak to myslím, ne? :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Çetin İnanç musel pro získání záběrů ze Star Wars: Nová Naděje (1977) podplatit nočního hlídače pracujícího pro tureckou filmovou distribuční společnost, aby mu na noc půjčil filmový pás určený pro kina a on si mohl okopírovat požadované pasáže. (vojtaruzek)
  • Behom záverečného boja má v niektorých záberoch hlavný hrdina kúzelné rukavice a topánky zo zlata, no v niektorých záberoch mu chýbajú. (ČSFD)
  • Pro některé politiky slouží film jako argument, proč by Turecko nemělo vstupovat do Evropské unie. (Sufferer)

Reklama

Reklama